Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teika Saj je ne silim v to, da mora upoštevat moje nasvete, sama vpraša po njih. Ji skušam stat ob strani kolker se da. Pa tud ni neka najboljša prijatelca, prej bi rekla, da je do zdaj bil odnos zdravo-adijo. Prej sploh nisma meli nekega kontakta, zdaj se mi je pač parkrat pridružila pri vozičkanju ko sem bila veni z našim tamalim. No in kot zgleda nima kakih dobrih prijateljc, da se je zaupala meni. Na tvojem mestu, bi se pogovorila z njo, v smislu, da si ji svoje mnenje povedala in da le to ostane isto, dokler se situacija kaj ne spremeni. Ti ne mores resiti njenih tezav z druge strani ne zelis imeti tezave zaradi njenih problemov. Osebno mi je povsem mimo, da mi nekdo v nedeljo ob 07.00 zjutraj pride na vrata jokat kaj je z njenim tipom.... Ne recem ce bi se kaj hujsega, nenadnega zgodilo, tudi sred noci ce se javi, pride je ok, vendar zato ker ga ni bilo doma ponoci... pa saj mu ni prvic... Premisli, da ne bi ti in tvoja druzina postali nekaksen output njenih tezav. Postavi mejo, ker so na zalost taksni ljudje pogosto zadosti neobcutljivi za druge, da bi bila v stanju popolnoma izmozgati druge. Na tvojem mestu bi ji jaz jasno in glasno povedala. Imela sem podobno sodelavko, ki je vsak dan morila s svojim zakonom, mozem, in vedno eno in isto. Nasvet itak zastonj das, njo niso zanimali nasveti, njo je zanimalo, da jo ima kdo poslusat in da jamra kako boga je. ko sem imela dosti, sem ji jasno povedala, da ji ne morem dati nasveta, niti pomagati, ker ze sama ve, da sem podobne tezave resila tako, da sem se locila in da ji edino kar ji lahko svetujem to, da se loci; ker pa ona ne zeli locitve, ji ne morem dati drugega nasveta, ker ne morem dati nasveta, ki ga sama ne bi upostevala. In je bil mir. Na vrsto je prisla druga sodelavka. Pravis izgleda, da nima prijateljic - mogoce jih prav zaradi tega nima. Jasno bi ji tudi povedala, da ce se bo odlocila kaj premaknit in spremenit, da lahko komot racuna na mojo podporo. Tezko pa, ob vseh problemih, ki jih imamo vsi, taksne ali drugacne, prevzamem se breme njenih problemov, posebej, ko sama ni pripravljena resevati te iste probleme.
< Sporočilo je popravil Misek -- 16.3.2008 10:11:29 >