puncica
|
Tudi pri nas je bilo tako da je tamala zaspala ob 8 v svoji potlci, potem pa se je okrog 11 zbudila in je imela kr fiksno idejo da mora takrat pa k nama spat in tam spat do jutra in to se je ponavljal iz dneva v dan in čedalje hitreje se je zbujala. Najprej ob 1 potem že ob polnoči, pa na konc že ob desetih. Sva rekla nič več in takole ukrepala: sem prpela iz ene teme, tako da ni čist v kontekstu a bistvo je tle napisano. Lahko ti rečem le to USTRAJAJ USTRAJAJ USTRAJAj in bodi potrpežljiva, ko se začne jokat sedi zraven postlce ga božaj, poj, nežno govori, skratka ne ga jemat ven. Naša tamala je imela neko fiksno idejo da mora ob 11 ko se zbudi k nama v postlo spat in ni hotla zaspat v svoji postlci, pa se je pri nama prebujala tud po večkrat na noč do jutra, grozno je bilo. Sicer je nisem dojila a kr naprej je neki telovadla. Pa sem rekla konec in sem začela z vzgojo, se je začela ob 11 dret in hotla k men, sem ji dala čaj, mlek, jo božala, tolažila, za rokce držala 100 x položla nazaj ležat, ker se je kr naprej ustajala in držala za ograjco, je hotla k men na vsak način. Trajal je eno uro, pa se je končno umiril, res je da je ful težko zaspala a uspelo mi je, drugi dan je bilo isto spet ura drenja, tretji dan je bilo že bolje, ti povem samo pol ure je ustrajala in zaspala nazaj. Danes po 14 dneh spi sama v postlci, res se ponoči prebuja in se usede, pa joče a jo položim nazaj pobožam in spi naprej. Ponoči se ne zbuja več toliko veliko bolj mirno spi, res da laufa po postli ko nora, očitno ji noben položaj ne ustreza a vsaj pri nama ne spi več. Ti povem da se počutim odlično ko vem da mi je to uspelo. Tudi jaz nisem mogla gledat da se bi sama drla, mi je bilo grozno pri srcu, ko sem vidla kako je zmatrana a ko uspe ti povem da čutiš le eno olajšanje in uspeh. A ja še to, čez dan sem jo vedno uspavala tako da sem jo položila v postlco, ji pela in božala pa za roke me je seveda držala in je zaspala. Prej sem ležala z njo in spala z njo, ker sem pač bila utrujena, zdaj pa nič več, ker tudi čez dan mora vedet da ni edino uspavalno sredstvo mamica ki leži zraven nje, tako moraš ti dat vedet svojmu otroku da zizi ni edino uspavalno sredstvo. Kaj pa dudo? Upam da vam čim prej uspe spat, ker je verjetno res muka da se zbujaš cele noči potem pa še služba, vem da je moj dragi bil ko zombi zjutraj.
|