|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako otroka navaditi na lulanje ponoči?
24.5.2008 2:43:20   
ninchi9
Pozdravljene ringarajevke!

Potrebujem en nasvet. Moj partner ima otroka iz prejšnjega razmerja. Veliko je pri nama in spimo v isti sobi. Otrok je star 5 let in ima težave pri lulanju ponoči (tudi pri mamici, ne samo pri atiju). Zgleda, da ga tišči ponoči lulat, pa ne zna povedat. To izraža z jokom, pa pravi, da ga trebušček boli, ves je zmeden in ne vemo, kaj mu je. Ko ga moj partner nese na stranišče, se mali polula in celo noč spi nemoteno naprej. Kaj priporočate, ali ga naj zbudimo (to pomeni čisto prebudimo) in mu povemo, da mora lulat? Ker ima zgleda težave z refleksom lulanja ponoči.... Ali ga naj v tamočnem stanju nesemo na wc?

Lp, Ninchi
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako otroka navaditi na lulanje ponoči?
24.5.2008 8:35:52   
frutka_
Zvečer mu dajajte čimmanj za pit in ponoči ga po potrebi pač nesite na WC. Bolje to, kot pa da se polula. Najbrž ima tale signal za lulanje slabše razvit, da se bolj pozno spomni. Nič hudega.
Pa že ves čas tako lula ali samo zadnje čase?

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.5.2008 9:30:15   
urška
jaz sem našemu, ko je ostal tudi ponoči brez plenic, rekla,da vsakič ko se zbudi me mora poklicat da greva lulat. ker sigurno se zbudi zaradi tega ker ga tišči. ker če ga ne bi, se ne bi zbudil. in sva tko delala. zbujal se je pa kaka 2 tedna enkrat na noč. potem pa nič več. zdej se vsake tolko naredi, da mora lulat.
sej vam bo ratalo. počasi, pa ziher. fajn je tudi da otrok ve, da če se slučajno polula to ni nič narobe. vsakmu se lohk to nardi.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.5.2008 20:17:47   
karmy
Meni so ravno punce iz RR pomagale da sem malega naučila hodit na wc. Zvečer čim manj spit, pa ponoči enkrat, ali dvakrat zbudit in nest na wc...to sem delala ene 3-4 mesece, pol se je pa kar sam pridno naučil, tako da zdaj nimam problemov.

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.5.2008 23:30:44   
ninchi9
Ni težava v tem, da bi se polulal. Nekaj se začne premetavat, pa stokat, pa jokat, ampak ni buden. On se ne zbudi in reče: "Ati mene lulat". Sprašujeva ga, kaj je narobe in ga vprašava, če ga lulat, potem pa reče, da ga ne tišči lulat, da ga trebušček boli. Nakar ga ati nese na wc, se polula in dalje spi. Radi bi dosegli to, da bi se zbudil in sam povedal in vedel, da ga lulat. Zdaj pa kr neki bluzi, pa ga ni mogoče zbudit.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.5.2008 10:11:37   
frutka_
Nekateri otroci imajo ta refleks za lulanje v glavi slabše razvit. Sicer je to stvar staršev ampak običajno se s pogovorom pri pediatru ali otr. psihologu na sistematskem dobijo kakšne dobre smernice kako ukrepati naprej. Poznam otroke, ki so še v OŠ močili posteljo. Izključno zaradi fiziološkega razloga.

In pri vas sploh ni problem, saj se NE polula. Ga pač napol spečega nesete na WC. Ampak, če me spomin ne vara ima otrok težave pri samostojnosti tudi na drugih področjih. Ne samo pri odvajanju. Zato je morda razlog psihološki. In razveza staršev je več kot dovolj velik razlog, da otrok doživlja stisko.

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.5.2008 21:47:28   
ninchi9
Ja, verjetno je to res izvor psiholoških težav. Tak enkrat na mesec se mu zgodi, da mu vgre, nazadnje se je to zgodilo v avtu, ko je spal. Meni se je isto začelo dogajat, ker so se starši ločili, potem pa sem pri šestih letih spet začela močit posteljo. Ubogi otroci, da se jim to dogaja. No, bomo videli... Saj se bo verjetno slej ko prej navadil, da bo sam hodil na wc. Čez dan že pridno hodi sam (se je oči malo popravil in ne leti za njim na wc kot vihar). user posted image  No, malo vpliva pa vendarle imam... Sem ugotovila, da če otroku dopoveš, da je lahko ponosen, da nekatere stvari naredi sam, bo zelo rad te stvari opravil.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.5.2008 21:57:59   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9

Ni težava v tem, da bi se polulal. Nekaj se začne premetavat, pa stokat, pa jokat, ampak ni buden. On se ne zbudi in reče: "Ati mene lulat". Sprašujeva ga, kaj je narobe in ga vprašava, če ga lulat, potem pa reče, da ga ne tišči lulat, da ga trebušček boli. Nakar ga ati nese na wc, se polula in dalje spi. Radi bi dosegli to, da bi se zbudil in sam povedal in vedel, da ga lulat. Zdaj pa kr neki bluzi, pa ga ni mogoče zbudit.

Joj, a ni pri odraaslih isto? Jaz se včasih ful zanič počutim, pa me nekaj preganja, pa mi gre na živce, potem se končno zavem, da me lulat tišči, potem pa zbiram vso energijo, da bi vstala, ker bolj zoprnega od zbuditi se sredi noči in vstati sploh v življenju ni (nekateri težko preklapljamo), potem ko me že tolk tišči, da res ne morem več, medtem sem že dve uri čist zanič spala, končno vstanem in grem lulat. Meni pomaga, da zvečer ne pijem. Samo če sem zelo žejna, pač pijem, potem me zih na wc tišči.
Torej ga daj lulat zvečer, pa ne mu dat pit, oz. zgolj minimum. Jaz ga ne bi nosila, ker odnest se mora sam, pa pogruntat mora sam, saj če ga tolk ne moti, mu ni tolk hudo. Ko bo dovolj hudo, bo itak sam vstal. pustita ga, a vaju moti, ali kaj? Ma ne vem, pojma nimam, vsekakor pa ne zvečer pit.

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prazniki na delovni dan v letu 2025
V letu 2024 je kar 12 praznikov padlo na delovni dan. Kaj pa nas čaka v 2025? Koliko praznikov bo prineslo dela prost da...

Ali boste dobili božičnico?
Minka Pobalinka

Da (25%)

Ne (51%)

Nisem zaposlen/a (24%)

Število vseh glasov: 353

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!