|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako obračate lupinico v avtu...
23.5.2006 20:27:17   
siniti
zdravo mene pa zanima če je kdo, ki lupinico obrne v smeri vožnje... ponavadi videvam v drugih avtomobilih samo to varjanto... ampak v navodilih za namestitav pa lepo kaže da jo je treba obrnit kontra... se pravi v nasprotno smer od vožnje...

in kako potem mamice prakticirata to obračanje nazaj na zadnji sedež, če je za povrhu otroček že obrnjen stran od vas...user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako obračate lupinico v avtu...
23.5.2006 20:31:57   
Magi*
lupinica mora vedno biti obrnjena v obratni smeri od smeri vožnje. tako je v navodilih in tako mora biti, ker pri trku delujejo na otročka bistveno manjše sile kot, če je obrnjen v smeri vožnje.

jaz moram priznati, da še nobene mamice nisem videla, da bi imela lupinico obrnjeno v smeri vožnje. kasneje, avtosedež imaš obrnjen v smeri vožnje, ker drugače ne gre, lupinico pa nikakor. najbrž si to videla.

to, da je mali nadebudnež obrnjen stran od mamice v praksi niti ni tako hudo. na lupinico mu lahko obesiš tudi kakšno primerno igračo, da se zamoti. je pa varnost na prvem mestu.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu siniti)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.5.2006 20:37:25   
kofetek2010
v vsakem primeru, tud, če je od zadaj, mora bit lupinica obrnjena tako, da otrok gleda nazaj user posted image

sem pa zadnji videla eno mami s KK tablco, ki je imela lupinico na sprednjem sedežu obrnjeno proti sebi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu siniti)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.5.2006 21:10:16   
balaena
a si ziher, da imajo ti drugi avti lupinice in ne avtosedezev?
lupinica je za novorojenčke in dojenčke do prvega leta. potem sledijo avtosedezi po skupinah, ki so pa vsi obrnjeni v smeri voznje.

do prvega leta mora biti otrok nujno obrnjen proti smeri voznje, to pa zato, ker ima se presibke kosti. v primeru trcenja ga v lupinici porine nazaj in ne naprej, kot odrasle, ki sedijo v avtu. torej se se bolj nasloni v lupinici, kar nazje prenese, kot ce bi ga neslo naprej na pasove in ga tam stisnilo...

(odgovor članu siniti)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.5.2006 21:12:26   
KODA
Zmeraj je bila lupinica obrnjena tako,da sta gledala nazaj.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.5.2006 21:17:45   
Anonimen
obvezno v kontra smer. in lupine ponavad niso do enega leta primerne razn če je vaše dete res male izvedbe. našo punco smo namreč komaj do 6h mesecev vozil v lupini, pol je pa že na vseh vogalih čez gledala :)

(odgovor članu balaena)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
23.5.2006 22:11:35   
Olivija
enostavno, na sprednjem sedežu se vozi. Edino v mojem avtu je zadaj, ker se Airbag ne da izklopiti, samo tega imava samo za res kratke relacije.

LP

(odgovor članu siniti)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.5.2006 7:01:25   
lelaval
Vedno v obratni smeri vožnje. Taki mali pa itak hitro zaspijo, tako, da me ni skrbelo, če sedi vzadaj in ga ne vidim.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.5.2006 7:40:07   
SaaS
Jaz sem ga imela ves čas v lupinici na zadnjem sedežu obrnjenega nazaj. Sploh nisem pomislila, da bi ga poskusila obrniti naprej. Tudi v nobenem avtu do zdaj nisem videla mamice, ki bi imela lupinico obrnjeno narobe, se pravi v smeri vožnje.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.5.2006 10:46:59   
dskubin
obrne se lahko lupinice, ki so 0-18 kg,
ko preseže otrok določeno težo, oz. starost, samo ne vem katero, ker mi mamo 0-13 in ta se ne obrne

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.5.2006 15:32:17   
siniti
aha... že razumem... najbrž sm bla pozorna samo na avtosedeže ki so primerni že za malo večje otroke... saj drugače mi ni prišlo na pamet da bi jo obračala naprej, ker varnost je le varnost... me je pa firbec matral kako se pol stegujete nazaj... pa saj če bom sla sama kam, jo bom itak imela spredaj, če bom pa s fantom, pol pa itak on vozi...

hvala za odgovoreuser posted image

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.5.2006 21:54:19   
Anonimen
Vedno na zadnjem sedežu, nasprotno od smeri vožnje.

Spredaj je manj varno za dojenčka, v primeru nesreče, pa še moti tvojo koncentracijo, ker ga avtomatično stalno gledaš.

Pa če je zadaj, se manj sliši, če joka.

(odgovor članu siniti)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
3.6.2006 10:43:44   
Alisa
Kolikor vem mora bit lupinica obrnjena nazaj, tudi zaradi varnosti airbaga, če ga imaš spredaj.

(odgovor članu siniti)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.6.2006 17:29:18   
TVN
Alisa, airbag mora biti izključen, če je spredaj lupinica!!

Pri nas se vozi različno, če sem sama z njo, je spredaj na sovoznikovem sedežu, če pa vozi kdo drug, je zadaj, največkrat na eni strani, občasno tudi na sredini (kar najbolj priporočajo).

Seveda pa vedno obratno od smeri vožnje!!

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.6.2006 16:32:53   
Anonimen
nekaj več o tem:

http://www.smarje-pri-jelsah.si/policija/zlozenke/otrok.html

< Sporočilo je popravil tinyP -- 13.6.2006 16:33:17 >

(odgovor članu TVN)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
13.6.2006 18:46:26   
ElaM

A ima mogoče katera lupinico Jane matrix pro, tam pa pride lupinica zmontirana na sedež vodoravno, tako da je otrok obrnejen proti stranskemu oknu. Ma, sem zakomplicirala.user posted image
No, saj tiste, ki imate to lupinico boste že vedele o čem govorim, kako so se vam obnesle? Meni se zdi, da je premalo fiksna pritrditev.user posted image

:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.6.2006 10:52:20   
Alisa
Nika53 nisem vedela da se da airbag izključiti. Ali lahko sama ali moram peljat k mehaniku?

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.6.2006 11:22:11   
Nixxon
IZVIRNO SPOROČILO: Alisa

Nika53 nisem vedela da se da airbag izključiti. Ali lahko sama ali moram peljat k mehaniku?

Odvisno kateri avto voziš. Nekateri imajo gumb za izklop airbaga vgrajen, nekateri ne.

Pri Renaultih je to rešeno tako, da moraš (vsaj v maminem Cliu) dati ključ v posebno ključavnico  na sovoznikovih vratih in jo obrnit. Zagorela ti bo lučka na armaturi, ki nakazuje da je airbag izklopljen. Dolečeni avtomobili imajo stikalo na armaturi ob strani, vidno samo ko odpreš sovoznikova vrata (drugače vrata pokrivajo tisti del armature).

Če stikala ni, ni drugega kot da greš h mehaniku (raje urednemu za tvojo znamko, ni pa nujno). Osebno tega nebi naredil nikoli, saj se včasih vozijo tudi odrasli sopotniki, poleg tega je otrok itak bolj varen zadaj kot spredaj. Moje mnenje, ti naredi kot želiš.

LP

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
FOTO: Čudež poroda ujet na fotografiji
photo
Veliko žensk ni ravno navdušenih nad tem, da bi jih fotografirali gole in to še med tako intimnim trenutkom kot je porod...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.