Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kako obračate lupinico v avtu... 23.5.2006 20:31:57
|
|
|
|
Magi*
|
lupinica mora vedno biti obrnjena v obratni smeri od smeri vožnje. tako je v navodilih in tako mora biti, ker pri trku delujejo na otročka bistveno manjše sile kot, če je obrnjen v smeri vožnje. jaz moram priznati, da še nobene mamice nisem videla, da bi imela lupinico obrnjeno v smeri vožnje. kasneje, avtosedež imaš obrnjen v smeri vožnje, ker drugače ne gre, lupinico pa nikakor. najbrž si to videla. to, da je mali nadebudnež obrnjen stran od mamice v praksi niti ni tako hudo. na lupinico mu lahko obesiš tudi kakšno primerno igračo, da se zamoti. je pa varnost na prvem mestu.
|
|
RE: kako obračate lupinico v avtu... 23.5.2006 20:37:25
|
|
|
|
kofetek2010
|
v vsakem primeru, tud, če je od zadaj, mora bit lupinica obrnjena tako, da otrok gleda nazaj sem pa zadnji videla eno mami s KK tablco, ki je imela lupinico na sprednjem sedežu obrnjeno proti sebi
|
|
|
|
RE: kako obračate lupinico v avtu... 23.5.2006 21:10:16
|
|
|
|
balaena
|
a si ziher, da imajo ti drugi avti lupinice in ne avtosedezev? lupinica je za novorojenčke in dojenčke do prvega leta. potem sledijo avtosedezi po skupinah, ki so pa vsi obrnjeni v smeri voznje. do prvega leta mora biti otrok nujno obrnjen proti smeri voznje, to pa zato, ker ima se presibke kosti. v primeru trcenja ga v lupinici porine nazaj in ne naprej, kot odrasle, ki sedijo v avtu. torej se se bolj nasloni v lupinici, kar nazje prenese, kot ce bi ga neslo naprej na pasove in ga tam stisnilo...
|
|
|
|
RE: kako obračate lupinico v avtu... 23.5.2006 21:12:26
|
|
|
|
KODA
|
Zmeraj je bila lupinica obrnjena tako,da sta gledala nazaj.
|
|
RE: kako obračate lupinico v avtu... 23.5.2006 21:17:45
|
|
|
|
Anonimen
|
obvezno v kontra smer. in lupine ponavad niso do enega leta primerne razn če je vaše dete res male izvedbe. našo punco smo namreč komaj do 6h mesecev vozil v lupini, pol je pa že na vseh vogalih čez gledala :)
|
|
|
|
RE: kako obračate lupinico v avtu... 23.5.2006 22:11:35
|
|
|
|
Olivija
|
enostavno, na sprednjem sedežu se vozi. Edino v mojem avtu je zadaj, ker se Airbag ne da izklopiti, samo tega imava samo za res kratke relacije. LP
|
|
|
|
RE: kako obračate lupinico v avtu... 24.5.2006 7:01:25
|
|
|
|
lelaval
|
Vedno v obratni smeri vožnje. Taki mali pa itak hitro zaspijo, tako, da me ni skrbelo, če sedi vzadaj in ga ne vidim.
|
|
RE: kako obračate lupinico v avtu... 24.5.2006 7:40:07
|
|
|
|
SaaS
|
Jaz sem ga imela ves čas v lupinici na zadnjem sedežu obrnjenega nazaj. Sploh nisem pomislila, da bi ga poskusila obrniti naprej. Tudi v nobenem avtu do zdaj nisem videla mamice, ki bi imela lupinico obrnjeno narobe, se pravi v smeri vožnje.
|
|
|
|
RE: kako obračate lupinico v avtu... 24.5.2006 10:46:59
|
|
|
|
dskubin
|
obrne se lahko lupinice, ki so 0-18 kg, ko preseže otrok določeno težo, oz. starost, samo ne vem katero, ker mi mamo 0-13 in ta se ne obrne
|
|
|
|
RE: kako obračate lupinico v avtu... 24.5.2006 15:32:17
|
|
|
|
siniti
|
aha... že razumem... najbrž sm bla pozorna samo na avtosedeže ki so primerni že za malo večje otroke... saj drugače mi ni prišlo na pamet da bi jo obračala naprej, ker varnost je le varnost... me je pa firbec matral kako se pol stegujete nazaj... pa saj če bom sla sama kam, jo bom itak imela spredaj, če bom pa s fantom, pol pa itak on vozi... hvala za odgovore
|
|
|
|
RE: kako obračate lupinico v avtu... 24.5.2006 21:54:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Vedno na zadnjem sedežu, nasprotno od smeri vožnje. Spredaj je manj varno za dojenčka, v primeru nesreče, pa še moti tvojo koncentracijo, ker ga avtomatično stalno gledaš. Pa če je zadaj, se manj sliši, če joka.
|
|
|
|
RE: kako obračate lupinico v avtu... 3.6.2006 10:43:44
|
|
|
|
Alisa
|
Kolikor vem mora bit lupinica obrnjena nazaj, tudi zaradi varnosti airbaga, če ga imaš spredaj.
|
|
|
|
RE: kako obračate lupinico v avtu... 3.6.2006 17:29:18
|
|
|
|
TVN
|
Alisa, airbag mora biti izključen, če je spredaj lupinica!! Pri nas se vozi različno, če sem sama z njo, je spredaj na sovoznikovem sedežu, če pa vozi kdo drug, je zadaj, največkrat na eni strani, občasno tudi na sredini (kar najbolj priporočajo). Seveda pa vedno obratno od smeri vožnje!!
|
|
RE: kako obračate lupinico v avtu... 13.6.2006 18:46:26
|
|
|
|
ElaM
|
A ima mogoče katera lupinico Jane matrix pro, tam pa pride lupinica zmontirana na sedež vodoravno, tako da je otrok obrnejen proti stranskemu oknu. Ma, sem zakomplicirala. No, saj tiste, ki imate to lupinico boste že vedele o čem govorim, kako so se vam obnesle? Meni se zdi, da je premalo fiksna pritrditev.
|
|
RE: kako obračate lupinico v avtu... 16.6.2006 10:52:20
|
|
|
|
Alisa
|
Nika53 nisem vedela da se da airbag izključiti. Ali lahko sama ali moram peljat k mehaniku?
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.