bumerang
|
Nujno vseeno pred prevzemom letalskih kart povej, naj preveri, če so vam dali dvojni pitch. Ko se vračate nazaj, ne vem sicer kam greste ampak 10 ur v vsako smer so razmere podobne, je dobro v potni list dati kak dolarski bankovec in prositi za določene sedeže. Povšter na letalu sicer dobiš ampak tisto ni nič, je bolj za kak komolec podložit kot za na tla. Jaz sem imela s seboj kar konkreten povšter pred tem pa Ikeino blazino za previjanje, je bila odlična, ker jo na tanko zložiš, robovi pa so napihljivi. Voziček za dojenčka obdrži do letala in ga predaj šele tik pred vkrcanjem, na letališču pride še kako prav, posebej, če so zamude. In za nazaj so kar pogosto. Pred poletom ga fotografiraj, če bodo kakšne poškodbe, da boš imela dokaze. Meni se ni nikoli zgodilo, so pa nekateri, predvsem tisti, ki so ga dali med prtljago, dobili nazaj čisto polomljenega. Upam, da imate dodatno Coriss zavarovanje, pred odhodom se je dobro še pozanimati, kje so dobre bolnice v kraju, kamor greste. Dovolj rezervnega denarja s seboj in kartico s povečanim limitom. Kak Raid proti komarjem za v vtičnico ker v resortih kljub temu, da meglijo, še vedno najdeš komarje, predvsem v spalnicah. S seboj imej prazne plastenke za vodo, ko letite dol, si jih lahko po zadnji kontroli na WC-jih napolniš tako da imate rezervno pijačo na letalu. Za nazaj to ne bo šlo, ker voda ni primerna. Prazne plastenke je fajn imeti tudi v prtljagi, da si jih lahko napolniš v resortu še isti dan, ko pridete. S seboj imej razkužilni gel ali spraj za roke, da jih boš otrokom, ki na letališču plazijo in lazijo po tleh, roke redno razkuževala. V ročni prtljagi imej pršilo za nos, ker se sluznica na tako dolgih poletih zelo izsuši in potem peče. Vsakih nekaj ur si vsi pošpricate fiziološko in je mir. To, da mora biti pršilo in vse druge tekočine ločeno v malih vrečkah pa itak veš. Pametno je, da vse, kar je tekočina, pospraviš v ročni prtljagi na en konec, recimo v sprednje žepe, da je pri roki na kontroli.