|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako obleči 5m pupo ponoči
16.9.2008 21:32:04   
J.L.
kako obleči 5m pupo ponoči za spanje, sedaj, ko se je občutno ohladilo? že 2dni je v bodiju brez rokavov, giri bodi z dolgimi rokavi in pa dolge hlačke plus zokni. danes isto, samo da namesto dolgih, kratke hlače + zokenčki (danes smo že malo zakurili). bojim se, da je več ali premalo. aja, pokrivam pa jo že z blazino. 

kako jih oblačite ve????
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako obleči 5m pupo ponoči
16.9.2008 22:11:51   
san
v pajacka za spanje, pokrijem pa s prevleko za kovter in dekico. ali pa v body in hlačke, pa nogavičke.

< Sporočilo je popravil san -- 16.9.2008 22:12:26 >

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako obleči 5m pupo ponoči
16.9.2008 22:13:48   
Vrtnica79
Naša je stara malo več, pa ji oblečem pidžamico z dolgimi rokavi in hlačami in brez zokenčkov. Ko se zbudi je topla, pokrita pa je z kojterčkom. Kurimo še ne, ker smo v bloku in nam začnejo šele po 15. oktobru. Pa tudi ni potrebe da bi dodatno segrevali.



_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako obleči 5m pupo ponoči
16.9.2008 22:23:21   
Anonimen
Kanatjerco, body dolg rokav, volnene žabice, danes pa še ekstra pliš pajac s cela. In seveda kovterček čez njo. Pa ima še vedno malo hladne rokice. 

(odgovor članu Vrtnica79)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako obleči 5m pupo ponoči
16.9.2008 22:37:35   
pia2007
sin ims 5 let in ima pižamo pokrit pa je z rjuhco in
tanko dekico.
punčka pa je stara 11mes pa ji oblečem body brez rokav
pa pižamco z dolgimi rokavi in nogavičke.pokrita pa je z rjuhco
in zraven imam dekico če bo hladno.rokice imata tople.

res je ohladilo pozdrav vsemuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako obleči 5m pupo ponoči
17.9.2008 8:35:54   
Naja31
Moj mlajši sinko je star 5 mesecev in ima zdaj ponoči pižamico- pajacek, pokrit je z kovtrčkom. Saj spi še tako mirno da se ne odkriva.

(odgovor članu pia2007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako obleči 5m pupo ponoči
17.9.2008 9:48:44   
J.L.
naja moja je 5m, pa je pravi divjak. nonstop odkrita. smo že nabavili spalno vreča, sedaj pa nevem, če je lahko samo v njej ali jo moram še dodatno pokriti? user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako obleči 5m pupo ponoči
17.9.2008 10:21:42   
miki8
Naš malček ima pidžamo z dolgimi rokavi in nogavičke, čez pa spalno vrečo, ki je itak zakon ( brez nje ne gre, ker odejico vedno zbrca s sebe), star pa je 10 m.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako obleči 5m pupo ponoči
17.9.2008 11:19:40   
Kaja08
Naš je star 3,5 meseca in je oblečen v pidžamico z dolgimi rokavi in hlačami ter nogavičke. Včeraj sem mu dala spodaj tudi bodi brez rokavov, ampak mislim, da ne bi bilo potrebno. Pokrit je pa s kovterčkom. 

_____________________________

Žiga je car!


(odgovor članu miki8)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako obleči 5m pupo ponoči
17.9.2008 11:23:29   
madasa
naša bo kmalu 7m pa je oblečena v body kratki rokav, čez pa ima pliš pajaca. Ko zaspi pa jo dam v debelo spalno vrečo. Temparatura v sobi pa je 19 st in še mogoče pade, ker v bloku ne kurijo.
lp

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako obleči 5m pupo ponoči
19.9.2008 13:47:48   
Calena
Naš 5 mesečnik je ponoči oblečen v body z dolgimi rokavi in pajacka iz pliša. Ko zaspi, ga damo v spalno vrečo in čez pokrijemo s tanjšo odejo, se pa običajno zelo hitro razkrije, tako da je spalna vreča pri njemu nujna.

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako obleči 5m pupo ponoči
19.9.2008 19:51:59   
Alči
naš pa ima njaprej bodi brez hlačnic pa je z dolgimi r, pol ma uno majčko za zavezat z dolgimi čez, pa še pajacka iz pliša brez r čez vse to, in še štunfke, pa ma čist mrzle rokce, aja pokrit je z kovtrom, kurjo pa tut še ne k smo v bloku,tko da zdej sva si prnesla el. radiator da bo mal toplej. Upam da mu bo zdej kej toplejš.

(odgovor članu Calena)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako obleči 5m pupo ponoči
19.9.2008 19:56:41   
madasa
Alči, samo saj kolko jaz vem je važo, da je topel na prsnem košu. To sem jaz delala, ko sem user posted image  šlatala za rokice, pa ker je imela mrzle ,oblačila (takrat je bil maj - oblečena pa je bila že ko eskim).
Lp

(odgovor članu Alči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako obleči 5m pupo ponoči
19.9.2008 20:12:28   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: Calena

Naš 5 mesečnik je ponoči oblečen v body z dolgimi rokavi in pajacka iz pliša. Ko zaspi, ga damo v spalno vrečo in čez pokrijemo s tanjšo odejo, se pa običajno zelo hitro razkrije, tako da je spalna vreča pri njemu nujna.


Enako. V sobi je med 17 in 19 stopinj.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Calena)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako obleči 5m pupo ponoči
19.9.2008 21:06:25   
lili8
Ja, mrzle roke niso merilo za to, da otroka zebe. Moja je imela na začetku vedno mrzle rokice. Poskusiti je treba zadaj na vratu, če je otrok tam topel je ok. Drugače pa ji jaz oblečem bombažnega pajackam spalno vrečo brez rokavov in čez tanko odejo. Temp. je pa tam nekje 20C.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
19.9.2008 21:13:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lili8)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kako obleči 5m pupo ponoči
20.9.2008 8:08:08   
Anonimen
Prvo pravilo pri novorojenčku je, da naj mu bo prijetno toplo. Novorojenčki so običajno brez večje zaloge podkožnega maščevja, ki bi ga grelo. Če je okolje toplo in če je novorojenček dovolj oblečen, je bolj miren in dobrovoljen. Vso svojo energijo usmeri v življenje in rast, ne porabi jo za ogrevanje. Že po štirih tednih dobrega dojenja se telesna teža poveča, večja je zaloga podkožnega maščevja in s tem tudi dojenček uspešneje zadržuje telesno temperaturo.
Pri oblačenju novorojenčkov je ostalo nekaj tradicije. Pri pripravi garderobe za novorojenčka se še vedno svetujejo tetra in mako majčke, pajacki, kapice, copatki, slinčki ... Oblačenje novorojenčkov se mora prilagoditi letnemu času, pa tudi toplota v stanovanju je zelo pomembna. V hladnejšem času se svetuje dnevna sobna temperatura od 20 do 22 stopinj. Ob tako ogrevanem stanovanju se novorojenčka obleče v dve majčki (tetra in mako), zavije v pleničke, čez obleče žabice, obuje copatke ter zavije ali pokrije z odejico. Če pa se novorojenčka obleče v pajacek (pliš), se spodaj obleče samo eno majčko (tetra ali mako). Novorojenček postane nemiren tudi če mu je prevroče.
Ponoči naj bi bila temperatura od 18 do 20 stopinj. Mnogokrat sta starša navajena spati v hladnejšem prostoru, vendar se svetuje, da se prilagodita novorojenčku. Telesno toploto novorojenček oddaja enako hitro, kot jo proizvaja. Zato se ga ob nižji sobni temperaturi (18 stopinj) pokrije z res toplo (volneno) odejico.

Prvi sprehod
V zimskem času naj bi šel zdrav novorojenček po treh tednih na prvi petminutni sprehod. Potrebno ga je dovolj toplo obleči, vendar pa se pretiravanje odsvetuje. V tem letnem času je najbolj enostaven za oblačenje in tudi dovolj topel "smučarski" pajacek. Lahko pa se otroka obleče tudi v volneno garnituro (kapica, jopica, žabice).
S prvim sprehodom počakajte na ugodne vremenske razmere. Z vsakim naslednjim sprehodom se čas počasi podaljšuje, vendar dojenček ne sme biti predolgo izpostavljen nizki temperaturi. Kratek sprehod z vozičkom pri 10 stopinjah mu ne bo nikoli škodil.
Kako obleči novorojenčka za sprehod? Dve majčki, pleničke, topel pliš pajacek, copatke, tetra ali mako kapico, čez pa volneno kapico ter topel "smučarski" pajacek.

Oblačimo večjega dojenčka
Večje dojenčke je seveda tudi lažje oblačiti. V zadnjih letih klasične majčke izpodrivajo bodiji. Pri večjih dojenčkih pomenijo tudi večjo toplotno varnost, saj se zapenjajo preko pleničk med nogicami. Tako sta trebušček in hrbet ves čas na toplem.
V toplem stanovanju se obleče dojenčka v majčko ali bodi, zavije v pleničko, obleče v pajacek in obuje v copatke. Če je dnevna sobna temperatura nižja, se dojenčka obleče še v toplo jopico in hlačke.<

Kako pa starši vedo, da dojenčka zebe ali pa da mu je prevroče?
V hladnem vremenu, posebno na hladnem vetru mora dojenček sam vzdrževati telesno temperaturo. To delo mu običajno ni po volji in bi se takoj bolje počutil, če bi ga tega dela rešila primerna zunanja temperatura. Zato postane nemiren, ohladijo se mu rokice in nogice. Če ga potipamo pod obleko na prsnem košu, bo še vedno normalno topel. Takrat je čas, da se sprehod konča in ga odnesete v toplejši prostor. Kmalu se bo pomiril in postal normalno živahen.
Kadar pa je dojenčku prevroče, to zelo hitro pokaže z drugačnim obnašanjem.
Tudi dojenčki se potijo. Če ga potipamo po glavici pod "trojno" kapico ali pa zadaj na vratku, se začuti sled znoja. Takrat je čas, da se dojenčka sleče

Vrstni red oblačenja
1. Najprej ga previjemo v svežo pleničko.
2. Bodi previdno oblečemo čez glavico, nato čez roke in ga zapnemo med nogami.
3. Prve mesece čez pleničko za enkratno uporabo in bodi namestimo še tetra plenico in jo učvrstimo s previjalko.
4. Majhne dojenčke, ki še niso zelo aktivni, v zimskem času hitreje zebe, zato jim za na sprehod obujemo še nogavičke.
5. Pajac najprej nataknemo na eno nogo, nato na drugo in ga previdno potegnemo navzgor.
6. Otroka položimo na smučarski pajac in oblečemo najprej nogice, nato pa še rokice.
7. Za prve sprehode otroku nadenemo najprej tetra ali mako kapico, nekajmesečnemu dojenčku pa lahko že samo toplo zimsko kapico.
8. Za zaključek mu nadenemo še šal, če je potrebno tudi primerne copatke (volnene) in rokavičke.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kako obleči 5m pupo ponoči
20.9.2008 10:19:26   
katicka
moja je stara tri mesece in jo ponoči oblečem v pajaca po pa gre v vrečo on še s tankim kojterčkom čez. rokice pa ima vedno ledene.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kako obleči 5m pupo ponoči
20.9.2008 10:57:34   
LenaG
Mi imamo v spalnici 19-20 Stopinj. Naša user posted image je stara 1mesec in en teden. Oblečem jo v en bodi s kratkimi rokavi ter v pajacka ter zokenčke. Ker pa greva spat takoj po kopanju ( v kopalnici 27 stopinj) ji nadenem še tanko kapico, saj je temp. razlika kar velika. Mislite da je to odveč?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kako obleči 5m pupo ponoči
21.9.2008 21:52:44   
Nastya
Zdej ste me pa kar malo prestrašile punce. Jaz imam tri mesečnega fantka in ko sem prebirala koliko oblečete svoje malčke za spanje ponoči, sem kar gledala..jaz ga oblečem sedaj ko je tako hladno in seveda pop tam okrog 5-6 vključimo centralno kurjavo, tako da se segreje, in tudi ponoči se prižge 1 ali 2 x, odvisno koliko pade temperatura in imam oblečenega samo v body z dolgimi rokavi in bombažni pajacek z rokavi, brez nogavičk, ter pokritega s kovtrčkom in dekico. Je pa res, da za 1x spi še zelo mirno in je ves čas tako zadelan kot ga jaz. In je topel in zdi se mi, da ga ne zebe, sicer nebi spal od 8-ih do 4 ali 5 h zjutraj v eni rudni, potem pa se podojiva in spi naprej.

Imam pa večji problem in en kup vprašanj, kako ga obleči v teh dneh ko gremo ven..na sprehod..????

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




ime za punčko
mala mama



Kaja (15%)

Klara (21%)

Lara (38%)

Tija (26%)


Število vseh glasov: 244

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!