|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako oživeti spolnost
5.5.2010 13:56:26   
Anonimen
Da vam  na kratko razložim svojo zgodbo! Sem mati in žena. Imam čudovitega otroka pa tudi dobrega moža. Problem je v meni. Odkar sem rodila (5 let) ne morem živet naprej. Obtičala sem v preteklosti in se ne morem sprijaznit z spremembami. To me bo uničilo. Po vsej verjetnosti bom izgubila moža.
Sama sebi se zdim ogabna, grda in se ne prenašam, dobesedno sovražim svoje telo. Imam enih 10 kg preveč, to me še ne moti tako zelo kot strije. Z to nadlogo se pa ne morem sprijaznit. Najhuje je da jih imam po prsih, ne morem oblečt nobene majice z izrezom.

Zavračam moža, mu ne nudim ničesar. V tem letu sva imela spolni odnos samo 1 krat. Enostavno ga ne pustim do sebe, ko se me dotakne se gabim sama sebi. Res grozni občutki. Mislila sem da bo z časom boljše, ampak ni. Zapiram se v hišo, ne hodim nikamor,...

Najhuje je da bom izgubila moža, ki ga v resnici ljubim ampak ne znam iz te krize!
Prosim pomagajte mi z nasveti!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako oživeti spolnost
5.5.2010 13:59:32   
luan
Pojdi do svojega osebnega zdravnika in te bo on napotil k ustreznim strokovnjakomuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.5.2010 14:02:41   
Anonimen
Lepotna operacija in odstranitev strij?

(odgovor članu luan)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
5.5.2010 14:03:54   
Anonimen
tako naredi kokr ti je napisala luan..ne obupat to ni nič takega..

pa spogovori se z možem in mu razloži svoje strahove..skoraj prepričana sem da bo razumel in ti želel pomagati..

(odgovor članu luan)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.5.2010 14:36:41   
pizmovka
Pogovori se z možem, zberi pogum in mu res iskreno vse povej, kaj čutiš. Če se ljubita, bosta skupaj znala iz krize. Če sama sebi nisi všeč pa pojdi res na odstranjevanje strij ali kaj podobnega ... samo, da boš bolj navdušena nad svojim telesom.
Potrudi se, škoda je izgubiti dobrega moža, ki ga ljubiš ... to ni stvar, ki je danes kar samoumevna.
Držim pesti zate!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.5.2010 14:39:07   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: pizmovka

Pogovori se z možem, zberi pogum in mu res iskreno vse povej, kaj čutiš. Če se ljubita, bosta skupaj znala iz krize. Če sama sebi nisi všeč pa pojdi res na odstranjevanje strij ali kaj podobnega ... samo, da boš bolj navdušena nad svojim telesom.
Potrudi se, škoda je izgubiti dobrega moža, ki ga ljubiš ... to ni stvar, ki je danes kar samoumevna.
Držim pesti zate!

Zelo lepo napisano. Se strinjam!

(odgovor članu pizmovka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.5.2010 15:56:59   
Anonimen
Mož me podpira! Samo ne vem kako dolgo še, ker se je naveličal vedno prosit in bit zavrnjen.
Do svoje zdravnice ne bom šla prosit pomoč, ker ne morem (smo kolegi,... dolga zgodba)

Strije bi si takoj dala odstranit, vendar vsepovsod piše da se strij ne da odstranit!
Če katera ve za kak postopek in kje to delajo bom zelo hvaležna za informacijo!

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.5.2010 16:14:09   
luan

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Lepotna operacija in odstranitev strij?

Ne to, pač pa te bo naučil,da se boš sprejela takšna kot si in da si tudi taka lahko všeč možuuser posted image .Pa verjetno bo svetovana kaka skupna terapija z možem, da bosta spoznala in si razkrila svoje občutke, misli in čustva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.5.2010 16:16:40   
luan

Mož me podpira! Samo ne vem kako dolgo še, ker se je naveličal vedno prosit in bit zavrnjen.
Do svoje zdravnice ne bom šla prosit pomoč, ker ne morem (smo kolegi,... dolga zgodba)Strije bi si takoj dala odstranit, vendar vsepovsod piše da se strij ne da odstranit!

Zamenjaj zdravnika.Verjemi, da samo lepotna operacija ne bo rešila tako zakoreninjenih težav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.5.2010 16:28:46   
m_o_i
tvoj moz se bo navelical tega, da sama sebe nimas rada!

poisci strokovno pomoc, se preden si bos tako grda, da bos npr. sla praskat svoj "grdi" obraz z iglo al pa kaj podobnega (verjemi, da vem, o cem govorim)

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.5.2010 16:46:01   
pelin
Res je da moraš v prvi vrsti veliko naredit na svoji samozavesti, vendar je tudi velik del tega na partnerjevih ramenih. Precej žensk se po porodu in še dlje, posebej če pridobijo več  kilogramov , počuti neprivlačne,nezaželjene in prav nič sexi. Mislim, da partnerjeve drobne pozornosti, komplimenti in odkriti pogovori, zaležejo več kot vsak psihoterapevt. Moški velikokrat sploh ne razumejo, kakšne travme in komplekse nosimo ženske v sebi. Jaz se spomnim , da so najine nežnosti kar lep čas po porodu potekale le po temi oz. ob ugasnjeni luči. Ko je končno mojemu vse skupaj prekipelo in sva se kar pošteno skregala, so se stvari počasi uredile. Čeprav je prepir nadležna zadeva, pa velikokrat pokaže in opozori na težave. Midva sva si v jezi izrekla marsikatero krepko in šele takrat je moj videl, kako sem nesrečna. Situacija se seveda ne spremeni čez noč, je pa že to veliko, da partner ve, da  ga ne zavračaš namerno oz. ne zato, ker ti ni več všeč ampak, ker imaš težave. Včasih se je moj pošalil in rekel, da se mu zdi, kot bi bil v postelji s sramežljivo najstnico, vendar lahko rečem, da je šlo po tistem kar lepo na bolje. Ne bom pa pozabila, ko mi je nekoč starejša znanka rekla: Veš predigra v  večerni sex se pri ženski  začne že pri jutranji kavi in traja čez cel dan.
To verjetno moški tako težko razumejo...je pa čisto res, da pomanjkanje sexa in nežnosti vpliva na celoten odnos veliko bolj, kot si človek lahko predstavlja.
Želim ti veliko partnerjevega razumevanja, nežnosti, komplimentov in pomoči pri dvigovanju samozavesti  user posted image  

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.5.2010 21:02:50   
muki1
Ja, če RES nočeš izgubiti moža potem se vzemi skupaj.

Najhitrejša rešitev je, da greš po kakšne antidepresive, ker mi vse skupaj smrdi na depro.
Za poseksat moža priporočam zvečer dva kozarčka vina, se boš malo sprostila in ne boš tak zavrta.
Pa shujšat, če maš viška kil. 10 kg ni tak strašno. Se jih da izgubiti. Jaz imam še vedno kar precej zalog, ampak nekaj kg pa sem uspela uničiti z naslednjo dieto:
v kruhomatu sem spekla kruh iz Lidlove polnozrnate moke. Dober kruh pride iz nje, res. To sem potem razrezala in si po kosih zamrznila.
Zjutraj, za zajtrk sem ponavadi potem pojedla en kos tega kruha. Včasih sem zraven še kakšen EGO ali podobno, včasih pa za malico čez kakšni dve uri. Pa vedno sem si s sabo v službo nesla jabolko. Tak da sem med sedmo in tretjo že opravila tri obroke. Če sem pa kruh in jogurt skupaj, sem pa za malico/kosilo jedla solate. Solate sem si res delala obilne. Ponavadi kakšne zelene solate, tiste mešance, ki jih že pripravljene dobiš v Šparu, potem sem dodala mocarelo, paradižnik, jajce, tuno...pač, kar imaš rada, včasih sem si res vsega boga not zmetala, da mi je bilo slabo, ko sem se nažla :))). Brez koruze. Ker koruza ni priporočljiva. Dodajala sem tudi razne začimbe, balzamični kis, včasih olivno olje, včasih tudi bučno. Samo teh pripravljenih solatnih dresingov ne uporabljaj, ker večinoma vsi vsebujejo sladkor.
Doma pa potem za kosilo kakšen kos mesa, zraven zelenjavo in solato. Tudi juhe sem jedla.Take fajn goste, ko si s palčinim zmiksaš zelenjavo.
Večerja spet kakšen jogurt, mandlji.

Pa določiš si recimo, da po 18.00 več ne ješ ali kaj takega.

Pa obvezno si kupi Molkosan. Dobi se v Sanolaborju, Lekarni, Sončnici. Jaz sem imela od Dr. Vogla v prahu. Prišporočajo da je spiješ dva kozarca dnevno. Jaz sem eno ponavadi zjutraj na tešče pa drugo ko sem prišla domov z šihta. Pospešuje prebavo, pa nisi zaprt.
Glede pitja svetujejo, da naj bi pil do 15 minut pred obrokom in potem dve uri po obroku ne. Jaz se tega nisem vedno držala, sem pa probala. Spiti obvezno VSAJ dva litra vode na dan. Jaz sem ,,scala kot kamela,,.
Ko maš kakšen napad lakote je fajn spiti topel čaj, ker res blaži občutek lakote.

Kaj še???
Telovadba :)
OBVEZNO! Vsaj nekaj da vsak dan narediš zase. 20 minut za začetek, to ni težko. Jaz sem vsak drugi dan terala orbitrek. Najprej 20 minut, jedva jedva, potem sem šla na 30, 40 in na koncu že 50. Zdaj sem spet na 0 :(

Evo seznam jedi, ki sem jih jaz uživala:
polnozrnat kruh, ampak ne tisti kupljeni rogljički, ker so z belo moko zmešani
jogurti z malo maščobe - veliki, mali, kak mi je pasalo :)
jabolko
grenivka
mandlji
sir ( mocarela, ker ima malo maščob )
jajca kuhana
omlete( omleta iz naribanih bučk in jajc, kakšen sataraš(čebula, paradižnik, paprika, jajce), jajce z šunko (meni je dober puranji šink), jajce in sir, pa še ajvar zraven - mmmmm :)))
ribji fileji ( moj najljubši recept ribji file, rdečo papriko, šampione in bučko daš na alu folijo, pokapljaš z oljem in začiniš, ter vse skupaj spečeš)
piščančje meso ( file na žaru, pa zraven zapečen korenček, čebula... potem sem jedla piščančja nabodala, piščančje ribse ali kaj so že)
hrenovke
kakšen svinjski kare
kuhana govedina
Zelenjava: paradižnik, paprika, gobice, beluši( mmm, zeleni beluši z jajcem, njama ;) ), jajčevci, bučke, stročji fižol, korenje, sveže kumare, grah, fižol, brokoli, cvetača, špinača. In seveda soljate.
Pa kislo zelje dušeno. Tega bi tudi lahko na kile pojedla.

Jaz sem količinsko zmeraj jedla do sitega pri kosilu, ko sem si doma kuhala. V službi pač vržeš vase kar imaš zraven. Tudi sem se trudila, da nisem bila lačna, he he. Skratka, organiziraj se, skuhaj si, pojej juhico najprej če gre, potem pa glavni obrok, kos mesa z veliko različne zelenjave, da bo res pisano in pestro.
V glavnem zmeraj sem se fajn najedla, ker občutek lakote me zmeraj prižene do police s čokolado.
Upam, da sem ti razumljivo napisala, pa da si boš znala sestaviti okusne jedilnike. Pa upam, da ti ne zmanjka volje in boš uspešno prišla do želenega cilja. Če te še kaj zanima me vprašaj. Dieta je kmečka, itak. Važno, da se pač držiš nekega reda.

SREČNO!

Pa rada se imej, samo enkrat živiš ...... v tej obliki user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.5.2010 21:03:59   
muki1
Ah ja, za odstranjevanje strij bi se pa jaz tudi odločila, če bi bila gmotno podprta user posted image

< Sporočilo je popravil muki1 -- 5.5.2010 21:04:16 >

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.5.2010 12:32:34   
nanč
Raskiraj kakih 200e in pojdi na vakumsko odstarnjevanje strij.Ne odstrani vsega,3/4 pa.

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.5.2010 15:26:32   
Julija08

IZVIRNO SPOROČILO: nanč

Raskiraj kakih 200e in pojdi na vakumsko odstarnjevanje strij.Ne odstrani vsega,3/4 pa.

A je katera že šla na to vakumsko odstanjevanje? A to delajo kozmetičarke, ker ne verjamem, da jih odstrani'!

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.5.2010 15:48:39   
klupko
Js bi priporočala telovadbo. Seveda je najbrž treba tudi prehrano spremeniti, ampak mislim da se smeš naenkrat delat groznih sprememb, ker te hitr uniči nov ritem, ker ga telo ne sprejme in se vrnemo k stari dobri čokoladi in svinjarijam. Se pravi lahko ješ vse, ampak malo pazi na količine, pa zvečer ne pozno jest...za zajtrk je dobro jest sadje, ker urihta prebavo..pa brez gaziranih pijač..sploh te light fore..to je še najmanj light če se mene vpraša..user posted image
No, pa telovadba..če je čas se vpiši na kak tečaj aerobike ali kaj podobnega..če ne si pa vzemi dnevno urco zase in pojdi tečt. Meni je tek zdravilo...sama si s sabo, prepucaš misli, dobiš čist novo energijo, ker se nadihaš svežega zraka..in ko ti pride v navado da greš vsaj vsak drugi ali tretji dan tečt, do takrat se že marsikaj uredi kar ne pričakuješ. Js nism shujšala, sm pa lepo čvrsta ratala..je pa tud res da ko sm prišla domov sem nardila še ene 50 trebušnjakov, potem sm šla pod tuš, potem sm se namazala še s kremo proti celulitu.. No, hočm rečt da ni tok hitr velike spremembe na telesu, se pa počutiš kot drug človek..vsaj js sm se... Pa enostavno mi niso več pasale svinjarije za jest..sploh ne bi pomislila na kak sendvič al pa kake mastne bureke in podobno..telo samo zahteva več zelenjave in svežih stvari..
Dobiš občutek da neki nardiš zase, da si nečesa vredna, da neki zmoreš...če zgubiš kako kilo zraven, no pa toliko bolje.user posted image
Lahko probaš tudi iti na odstranjevanje strij če si to lahko privoščiš, ampak mislim da na naraven način lahko veliko narediš. Strije pa sprejmi kot del sebe...to čudovito malo bitje je pač s sabo prineslo tudi razne nevšečnosti, ampak nič hudega. Možu se sigurno ne gabiš zaradi tega in te še vedno ljubi tako kot prej ali še bolj, ker si le mati njegovega otroka. Pomagaj si sama in tudi on ti bo pomagal...oživela bosta strast, le nekaj dela je treba vložiti... Pa srečno! user posted image user posted image

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.5.2010 19:48:07   
maktub
jaz te popolnoma razumem... tudi sama poznam ta občutek ko si sam sebi grd..
pred otrokom em imela perfektno postavo, mnogim zavidljivo po porodu pa boooom.... 10 kg viska že 2 leti, strije po prsih in to debele ko mezinec zgledajo kot brazgotine živ obup....posvetovla sem se z dr.FAbjanom glede strij in pač mi je po pravici povedal da jih lahko omili (ko so sveže-rdeče) amapk to negre dol...cena materinstva mi je reku :(
tko da za stije sem se sprijaznila glede postave in kg pa ne...morm rčt da se pazim da ne jem zvečer non stop migam amapk negre..
kolegica mi pa je en dan zabrusla ko sem stokala za kg: ja kaj pa ti misls..sam stočes in nič ne telovdis,nič ne nardis za to.a mislis da ti bo z neba padlo vse to??.. dokler sam stočes nebo nič,dvigni rit naredi kaj zase in za svoje zdravje..kr očitno si si tko vseč ker če is nebi bla bi že kaj nardila zase,ko voda teče v grlo...
sam za to mores imet volkjo jaz sm es čisto že vdala..ampak svetujem ti kako str.pomoč .Nepusti da ti telo poleg sebe se zakon uniči in otroku očeta ker ni vredno tega...bodi močna in nedovoli tega.

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.5.2010 20:01:52   
rija

Do svoje zdravnice ne bom šla prosit pomoč, ker ne morem (smo kolegi,... dolga zgodba)

Strije bi si takoj dala odstranit, vendar vsepovsod piše da se strij ne da odstranit!

veš kaj, jaz pa te ne bom ujčkala kot uporabnice pred manouser posted image

kako ne moreš do svoje zdravnice? pa vzami drugo. jaz imam tudi osebnega zdravnika prijatelja, pa je to super, ker naju oba pozna in če je kaj takega, točno ve, kako in kaj. hb zanj.

bi si dala, bi rada da se spremeni, bi shujšala.....bla, bla, bla....vse se to da, če si resnično želiš.
ampak pri tebi je še kaj drugega. samo jaz ne vem kaj.

bodi srečna, da imaš takega moža. marsikateri bi se zdaj že grel pri kakšni ljubici. in verjemi, da se bo kljub vsemogočni ljubezni tudi tvoj kmalu, če ne boš razpucala v svoji glavi.

10 kil več, če si imela prej super postavo, ni taka katastrofa. jaz jih imam od svoje super postave 15 več, pa nisem tako grozna...

poišči si strokovno pomoč....ker verjemi, nihče ni tako poseben, da bi partner živel zanj v celibatu.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.5.2010 11:41:36   
devo
Tvoj se že greje drugje, če je iz mesa in krvi ... user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.5.2010 16:19:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: devo

Tvoj se že greje drugje, če je iz mesa in krvi ... user posted image

Jaz vem da se ne, ker me ima rad in ve kaj prestajam!
Ja mislim da sem v depresiji in to hudi.
Moram si poiskat pomoč, drugače ne bo izhoda!

Vseeno hvala za odgovore

(odgovor članu devo)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
12.5.2010 18:58:13   
baguSka
Ampak pomoc bos lahko nasla le pri svojem zdravniku, ki te bo napotil k specilalistu. Ce se njemu ne mores zaupat, potem zamenjaj zdravnika.

Poslušaj svoje srce in življenje bo poslušalo tebe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.5.2010 22:04:40   
sanasan
pojdi k zdravniku, resno. najprej si porihtaj psiho, šele nato pa uporabi še kakšno 'lepotno' metodo.
ne vem, če imam prav, ampak se mi zdi, da dokler ne boš porihtala v glavi, da si vredna ljubezni, ne glede na to, kako izgledaš, ti ne bo pomagala niti manekenska postava. bi zopet našla kakšno napako na sebi.
poskusi morda tudi s kakšno knjigo o samozavesti, avtogeni trening...napiši si, katere stvari so ti všeč na sebi in katere so drugim in si jih ponavljaj, večkrat preberi.

CARPE DIEM!

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
19.5.2010 20:14:16   
rozinca33
Ti imaš resno poporodno depresijo. In če ne boš šla k zdravniku, ne bo nikoli boljše. Potrebuješ strokovno pomoč. Kar lahko sama narediš za začetek, je da si poiščeš informacije o hrani, ki vpliva na počutje -  ga izboljšuje. Predvsem mora vsebovati B vitamine. Ter vsak dan kakšen sprehod, če boš našla voljo za to, da boš šla od doma. Upam, da boš.
Drugače pa tako kot si že sama napisala - resne probleme imaš. In če ne boš šla k zdravniku sama, te bo moral kdo peljati - vendar bo takrat že fejst velika kriza. Bi želela, da tvoj otrok vidi in  doživi tvoj živčni zlom? ...če že zase in za svojega moža problema nisi pripravljena rešit, se spravi k zdravniku zaradi otroka. Nisi niti prva, niti edina, ki imaš težave z živci. Težava pa je rešljiva.
Želim ti sedanjost, v kateri boš delovala in  prihodnost, v kateri boš uživala srečo.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 23
20.5.2010 12:04:12   
florecita
Kaj pa če bi naprimer razmišljala takole: da so te strije pač posledica nosečnosti, ki vama je prinesla krasnega, zdravega otroka???

Jaz bi na tvojem mestu skušala poiskati hujše stvari kot so te strije. Naprimer kako bi bilo, če sploh ne bi nikoli mogla zanosit, kaj bi bilo, če bi ti mož to rekel, da si grda, debela,..  ipd.

Marsikatera ženska bi raje hodila z strijami okrog, kot pa da ne okusi čarov nosečnosti....

jaz tako razmišljam.

(odgovor članu rozinca33)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?