muki1
|
Ja, če RES nočeš izgubiti moža potem se vzemi skupaj. Najhitrejša rešitev je, da greš po kakšne antidepresive, ker mi vse skupaj smrdi na depro. Za poseksat moža priporočam zvečer dva kozarčka vina, se boš malo sprostila in ne boš tak zavrta. Pa shujšat, če maš viška kil. 10 kg ni tak strašno. Se jih da izgubiti. Jaz imam še vedno kar precej zalog, ampak nekaj kg pa sem uspela uničiti z naslednjo dieto: v kruhomatu sem spekla kruh iz Lidlove polnozrnate moke. Dober kruh pride iz nje, res. To sem potem razrezala in si po kosih zamrznila. Zjutraj, za zajtrk sem ponavadi potem pojedla en kos tega kruha. Včasih sem zraven še kakšen EGO ali podobno, včasih pa za malico čez kakšni dve uri. Pa vedno sem si s sabo v službo nesla jabolko. Tak da sem med sedmo in tretjo že opravila tri obroke. Če sem pa kruh in jogurt skupaj, sem pa za malico/kosilo jedla solate. Solate sem si res delala obilne. Ponavadi kakšne zelene solate, tiste mešance, ki jih že pripravljene dobiš v Šparu, potem sem dodala mocarelo, paradižnik, jajce, tuno...pač, kar imaš rada, včasih sem si res vsega boga not zmetala, da mi je bilo slabo, ko sem se nažla :))). Brez koruze. Ker koruza ni priporočljiva. Dodajala sem tudi razne začimbe, balzamični kis, včasih olivno olje, včasih tudi bučno. Samo teh pripravljenih solatnih dresingov ne uporabljaj, ker večinoma vsi vsebujejo sladkor. Doma pa potem za kosilo kakšen kos mesa, zraven zelenjavo in solato. Tudi juhe sem jedla.Take fajn goste, ko si s palčinim zmiksaš zelenjavo. Večerja spet kakšen jogurt, mandlji. Pa določiš si recimo, da po 18.00 več ne ješ ali kaj takega. Pa obvezno si kupi Molkosan. Dobi se v Sanolaborju, Lekarni, Sončnici. Jaz sem imela od Dr. Vogla v prahu. Prišporočajo da je spiješ dva kozarca dnevno. Jaz sem eno ponavadi zjutraj na tešče pa drugo ko sem prišla domov z šihta. Pospešuje prebavo, pa nisi zaprt. Glede pitja svetujejo, da naj bi pil do 15 minut pred obrokom in potem dve uri po obroku ne. Jaz se tega nisem vedno držala, sem pa probala. Spiti obvezno VSAJ dva litra vode na dan. Jaz sem ,,scala kot kamela,,. Ko maš kakšen napad lakote je fajn spiti topel čaj, ker res blaži občutek lakote. Kaj še??? Telovadba :) OBVEZNO! Vsaj nekaj da vsak dan narediš zase. 20 minut za začetek, to ni težko. Jaz sem vsak drugi dan terala orbitrek. Najprej 20 minut, jedva jedva, potem sem šla na 30, 40 in na koncu že 50. Zdaj sem spet na 0 :( Evo seznam jedi, ki sem jih jaz uživala: polnozrnat kruh, ampak ne tisti kupljeni rogljički, ker so z belo moko zmešani jogurti z malo maščobe - veliki, mali, kak mi je pasalo :) jabolko grenivka mandlji sir ( mocarela, ker ima malo maščob ) jajca kuhana omlete( omleta iz naribanih bučk in jajc, kakšen sataraš(čebula, paradižnik, paprika, jajce), jajce z šunko (meni je dober puranji šink), jajce in sir, pa še ajvar zraven - mmmmm :))) ribji fileji ( moj najljubši recept ribji file, rdečo papriko, šampione in bučko daš na alu folijo, pokapljaš z oljem in začiniš, ter vse skupaj spečeš) piščančje meso ( file na žaru, pa zraven zapečen korenček, čebula... potem sem jedla piščančja nabodala, piščančje ribse ali kaj so že) hrenovke kakšen svinjski kare kuhana govedina Zelenjava: paradižnik, paprika, gobice, beluši( mmm, zeleni beluši z jajcem, njama ;) ), jajčevci, bučke, stročji fižol, korenje, sveže kumare, grah, fižol, brokoli, cvetača, špinača. In seveda soljate. Pa kislo zelje dušeno. Tega bi tudi lahko na kile pojedla. Jaz sem količinsko zmeraj jedla do sitega pri kosilu, ko sem si doma kuhala. V službi pač vržeš vase kar imaš zraven. Tudi sem se trudila, da nisem bila lačna, he he. Skratka, organiziraj se, skuhaj si, pojej juhico najprej če gre, potem pa glavni obrok, kos mesa z veliko različne zelenjave, da bo res pisano in pestro. V glavnem zmeraj sem se fajn najedla, ker občutek lakote me zmeraj prižene do police s čokolado. Upam, da sem ti razumljivo napisala, pa da si boš znala sestaviti okusne jedilnike. Pa upam, da ti ne zmanjka volje in boš uspešno prišla do želenega cilja. Če te še kaj zanima me vprašaj. Dieta je kmečka, itak. Važno, da se pač držiš nekega reda. SREČNO! Pa rada se imej, samo enkrat živiš ...... v tej obliki