sami0804
|
IZVIRNO SPOROČILO: lusika krtačka: ja, načeloma je ok, razen ko postane lačen je sitka, kar je normalno. Mene skrbi tole s težo, ker je dejansko 5300 pri 4.mesecih malo krtačka nič ne zamerim, se popolnoma strinjam s tabo. Bom vztrajala in ga pač skoz dojila in probala idejo od ankice da gleda v steno. Hvala ti za nasvet! Ne bi rada bila nesramna,bom pa direktna:če je tvoj edini problem teža,potem PROBLEMA NI! Sama sem imela skoraj enako situacijo:porodna teža 3310g,pri treh mesecih 4910,pri šestih mesecih 5965g.Sestre v posvetovalnici so obupavale in mi svetovale vse mogoče,jaz pa sem se samo smehljala.Imela sem otroka,ki skoraj ni jokal,dobrovoljčka,ki je dobro napredoval in na kraj pameti mi ni prišlo,da bi se sekirala zaradi teže,ki je samo eden od pokazateljev otrokovega razvoja. Res pa je,da je pupa moj drugi otrok,pri ta prvem sem bila dosti bolj panična ,ampak mislim,da tako pač je. Tako da,če se ti zdi,da tvoj pikec normalno napreduje in vse ostalo štima,se glede teže res ne bi sekirala.Res ne vem,zakaj so pri dojenčkih vsi tako obsedeni s temi tabelami,če je premalo ni vredu,če je preveč,tudi ne.Po reglcih pa žal zelo malo otrok... Da ne bom napisala celega romana,všeč mi je pa Ankičin predlog,mogoče vama bo tako uspelo,da se bo najedel malo več in se bo posledično podaljšal čas med podoji.Brez zamere,pa vso srečo!
|