Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
kako naučit pljunit zobno pasto? 8.7.2008 23:08:04
|
|
|
|
blustar
|
Mogoče se bo zdel neumno, ampak imam en problem. Moji mali smo do zdaj umivali zobke samo z zobno ščetko, ampak zaradi udobja ne v kopalnici, ampak tam, kjer sem lahko sedela. Zdaj ko ima 2 leti, bi radi začeli z zobno pasto (zaradi fluora), pa je nikakor ne znamo naučit pljuvat sline - vedno pogoltne. Smo sami krivi, ker ko smo začeli in je hotla vse oponašat, je tudi pljuvala. Potem smo pa pri umivanju vedno rekli, naj pogoltne slino. Ima katera kako idejo, kako jo navadit, da izpljune?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 8.7.2008 23:09:50
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 9.7.2008 7:02:01
|
|
|
|
muha1
|
Za začetek kupi zobno pasto brez fluora in, ko se bo naučila izpljuniti daj navadno otroško zobno pasto
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 9.7.2008 7:21:04
|
|
|
|
Gordana-3
|
pokaži ji ti, kako se pljune. naša 2-letnica pljune, včasih pa tud kaj poje ....
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 9.7.2008 7:56:45
|
|
|
|
jakaracman
|
Kupite novo zobno pasto in reči, da je ta pa res nekaj posebnega in jo ne sme pojesti in, da naj jo izpljune.Upam, da vam uspe.Umivanje zob sodi v kopalnico in to kar se Janezek nauči, to Janezek zna.
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 9.7.2008 8:35:51
|
|
|
|
lenika
|
Mi imamo zobno pasto first teeth, katero ni potrebno izpljunit.
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 9.7.2008 9:07:43
|
|
|
|
smigli
|
IZVIRNO SPOROČILO: muha1 Za začetek kupi zobno pasto brez fluora in, ko se bo naučila izpljuniti daj navadno otroško zobno pasto ja, danes te že drugič citiram
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 9.7.2008 13:23:32
|
|
|
|
Naja30
|
Mi imamo zobno pasto od welede, ki je ni potrebno izpljuniti. Stara je 19m in jo vseeno učim izpljuniti, ampak za enkrat se mi samo smeji.
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 9.7.2008 14:08:20
|
|
|
|
NATAŠI
|
meni so pa zobozdravniki rekli da do tretjega leta starosti ne smemo uporabljati zobne paste
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 9.7.2008 14:11:25
|
|
|
|
lenika
|
IZVIRNO SPOROČILO: NATAŠI meni so pa zobozdravniki rekli da do tretjega leta starosti ne smemo uporabljati zobne paste zakaj pa potem obstajajo first teeth paste?
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 9.7.2008 14:13:09
|
|
|
|
NATAŠI
|
to sem jo jaz tud vprašala... pa je rekla da naj kar počakamo do tretjega leta in umivamo le z vodo
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 10.7.2008 14:34:48
|
|
|
|
blustar
|
IZVIRNO SPOROČILO: BAGI IZVIRNO SPOROČILO: blustar Smo sami krivi, ker ko smo začeli in je hotla vse oponašat, je tudi pljuvala. Potem smo pa pri umivanju vedno rekli, naj pogoltne slino. Zakaj pa to? Mah, imamo majhno kopalnico in mi ni bilo najbolj udobno umivat ji zobke in jo hkrati držat. Tako da smo se navadil umivat pač nekje v stanovanju, kjer sem lahko sedela. In ker ne pljuvamo po stanovanju , smo ji rekli, naj pogoltne, ko se je nabrala slina. Zdaj učimo "Janezka", da si zobe umivamo v kopalnici.
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 10.7.2008 14:35:47
|
|
|
|
blustar
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenika Mi imamo zobno pasto first teeth, katero ni potrebno izpljunit. Čigava pa je first teath? Kupila sem eno od Colgatea od 2-6 let.
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 10.7.2008 14:40:30
|
|
|
|
blustar
|
IZVIRNO SPOROČILO: NATAŠI meni so pa zobozdravniki rekli da do tretjega leta starosti ne smemo uporabljati zobne paste Eni pravijo, da od drugega. Ampak sem pa ravno zadnjič brala nekje o fluoru, ki ga v nekaterih državah dodajajo v vodo, sol? (se mi zdi), pri nas je pa samo v zobnih pastah in je fajn za zobe (njihovo mineralizacijo). Se spomnim tudi iz materinske šole. Saj septembra, ko imamo zobarja, bom vprašala njeno zobozdravnico, pa vseeno sem začela zaradi fluora pa tudi "osvežitve" ust - meni že paše tudi to od zobne paste. Nam pa še ne gre - ji kažemo, pa ona kar pogoltne potem, ko proba sama.
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 10.7.2008 15:32:46
|
|
|
|
lenika
|
Firstteeth se kupi v lekarni.
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 10.7.2008 19:20:24
|
|
|
|
Lunc_a
|
Ni potrebe izpljuniti
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 10.7.2008 19:41:05
|
|
|
|
Rubin.
|
Zdaj ko ima 2 leti, bi radi začeli z zobno pasto (zaradi fluora), pa je nikakor ne znamo naučit pljuvat sline - vedno pogoltne. Nam je zobozdravnica svetovala naj zobne paste NE uporabljamo do 3 let. Tako je tudi ne. Sedaj bo stara tri leta in po pregledu jo bomo začeli uporabljati. Kaj se pa tiče pluvanja, pa ti garantiram, da pri treh letih že obvladajo .
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 10.7.2008 19:48:22
|
|
|
|
Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenika IZVIRNO SPOROČILO: NATAŠI meni so pa zobozdravniki rekli da do tretjega leta starosti ne smemo uporabljati zobne paste zakaj pa potem obstajajo first teeth paste? Da jih prodajo, bi rekla.
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 10.7.2008 21:24:45
|
|
|
|
Aja1
|
Mi imamo tudi First teeth.
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 10.7.2008 21:45:22
|
|
|
|
Naja30
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka delajta peno. Ti si ful napeni zobe in izpljuni, potem pa reci, da naj še ona naredi polno penic. Nam je tako ratalo. Dobra ideja!
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 10.7.2008 22:16:17
|
|
|
|
lenika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin. IZVIRNO SPOROČILO: lenika IZVIRNO SPOROČILO: NATAŠI meni so pa zobozdravniki rekli da do tretjega leta starosti ne smemo uporabljati zobne paste zakaj pa potem obstajajo first teeth paste? Da jih prodajo, bi rekla. Tudi, če je tako., škodit nemore, naš jo ima pa full rad. sem kupila eno drugo pa je kričal, ta ni dobra, ta ni prava.
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 11.7.2008 8:32:30
|
|
|
|
NRMM
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka delajta peno. Ti si ful napeni zobe in izpljuni, potem pa reci, da naj še ona naredi polno penic. Nam je tako ratalo. Mi smo naredili enako.Najprej je imela firstteeth kremo,potem pa smo ji kupili kremo čebelica Maja,ki je brez fluora,se pa fiiino peni.In zdaj sploh ni problem,tudi po umivanju iz lončka ''spije''vodo in si splahne zobeke.
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 11.7.2008 10:47:52
|
|
|
|
nežka
|
Mi imamo od Avalona gel za zobke, ki ga lahko pogoltne, ker je čisto naraven.
|
|
|
|
RE: kako naučit pljunit zobno pasto? 14.7.2008 9:55:43
|
|
|
|
blustar
|
Pridno vadimo. Zdaj ji včasih rata izpljunit, ne pa vedno. Delamo tako, da najprej povadimo in če ji rata, damo še malo zobne paste gor - ker ji je ta izkušnja očitno všeč. Vedno reče, da bi zdaj pa še pasto, če lepo izpljune. Izplakovanje z vodo še vedno ne gre, tako da je pa namenoma ne uporabimo pri vsakem umivanju. Bomo pa poskusil tudi s
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Pesmi o mami in za mamoMama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?