|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako natančne so izmere pri ultrazvoku
17.12.2007 19:54:52   
Čampi
Hoj vsem skupaj!!!

IMAM ENO VPRAŠANJE, KI ME ZELO ZELO BEGA! V bolnici so mojega malčka z ultrazvokom namerili 2250-2400 g in to v dopolnjenem 36. tednu. In so me že prestrašili, da je premali in da to ni normalno in da naj grem svoji ginekologinji na pregled, da bo ona vse preverila. Danes pa sem bila pri njej in ga je zmerila in je namerila 2650g. In zdaj sploh nevem kaj naj si mislim in komu naj verjamem? Kakšne imate ve izkušnje z natančnostjo ultrazvokov?
Hvala za vse odgovore!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako natančne so izmere pri ultrazvoku
17.12.2007 20:19:32   
benika
Pa gremo še enkratuser posted image

Draga moja, ne se sekirat, ker meritve teže na UZ, in še marsikaterih drugih zadevic, niso niti pod razno točne. Sploh pa ne v tako visoki nosečnosti!

Moj primer;
1.user posted image -G mi je tip pred porodom delal UZ in mi nameril težo otroka 2500g, rodil se je nekaj dni kasneje, težak 3530g.

2user posted image -G mi je v 34. tednu delal UZ in meritve so odstopala za 3-4 tedne, teža pa naj bi bila 1800g. Padel je sum na zastoj rasti in ponoven UZ v 37. tednu. No, tam so ugotovili, da je mali čisto lepo zrastel, sicer mere odstopajo za cca. 14 dni, teža pa naj bi bila 2800g.

Še enkrat ti polagam na srce, ne sekiraj se!user posted image

(odgovor članu Čampi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.12.2007 20:44:10   
nynna
Nezanesljivo! Meni so se na dan poroda zmotili za 1/2 kg (uz-3300:porodna teža -2700)

(odgovor članu Čampi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.12.2007 20:57:58   
Ninica
Meni so tudi rekli, da bo mala mela 3000g, pa se je narodila z 3410. Ne sekiraj se, ker so vedno nekakšna odstopanja.

LP, Ninica

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.12.2007 20:59:01   
kristinaj
meni so zgrešili za zelooo malo. na dan sprejema v porodnišnico sem imela uz in so stehtali plod 3800g. rodila se je dobrih 12 ur kasneje s težo 3910g.

(odgovor članu Čampi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.12.2007 21:12:11   
Bonnie_RR
Joj, sem se že ustrašila, da sem odgovorila v napačno temo, pa vidim, da je ta samo podobna...user posted image

No, kot sem že tam povedala... Te meritve je treba jemati z rezervo.

Pa ne se sekirat... Vse bo super!user posted image

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.12.2007 21:29:59   
Naja30
Pa kaj nobeni G ne pove, da so odstopanja pri meritvah tudi do 800g? Meni je to povedala in se nisem obremenjevala zarad teže. Da bi bilo kaj narobe, morajo biti še drugi faktorji prisotni.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.12.2007 10:10:36   
katra55
Meni se je na dan poroda zmotil za skoraj 0,5kg.
UZ 3250g težako sem rodila 2800g.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.12.2007 11:41:41   
Čmrlika
sem sicer 1user posted image , pa mene te svari seveda tud zanimajo, mi pa vsi pravijo, da tu pa lahko tako mimo butajo, da je brezveze...user posted image  Pa samo prestrašijo nas...No samo en ful primer...moji najboljši prijateljici je tri dni pred porodom  postregel s podatkom, da je velik okrog 50cm pa ene 3 kilce da ima...in rezultat čez tri dni...? rodila je velikana 57 cm in 3950...user posted image  Ne se sekirat, čeprav si mislim, da če se bo meni kaj sličnega zgodilo, da bom tud malo na živčkih...

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.12.2007 12:02:49   
Raho
1. user posted image : Na PDP so se zmotili za 800 gramov- so rekli, da ima 3600 gramov, rodil se je velikan s 4400 grami.

2. user posted image : Na dan CR so se zmotili za 300 gramov - so rekli, da ima pupa 3800 gramov, rodila se je pa s 3480 grami.

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.12.2007 12:20:29   
mateyka
na švedskem ne merjo teže v trebuhu. samo dolžino (to jim pove a je rast ok). po moje zarad teh odstopanj, ki sam mešajo..

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.12.2007 12:28:30   
natasaom
men so jo vagali pri 8m.imela je 3500g,velika pa 50cm,rodila se je 3360g,velika 51cm

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.12.2007 20:39:12   
KT
Meni so ob sprejemu v porodnišnico namerili 3200 g in 50 cm, rodila se je skoraj 4 kg težka in 53 cm velika frajlica, zato možgančke na pašo in čim hitrejši in kar se da najlepši porod ti želim.

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.12.2007 22:22:27   
Pia77
Otroka v maternici ne morejo tehtati. Njegovo težo ocenijo s programom, v katerega vnesejo njegove UZ mere (ki so vse lahko rahlo napačne). Ker je ocena otrokove teže rezultat izračuna večih spremenljivk, ki so vse izmerjene z določeno napako, je logično, da lahko ocena teže zelo odstopa od realne.
Zaradi podatkov, s katerimi ste bombardirane, imate samo skrbi po nepotrebnem. 

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?