|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako naprej?
10.2.2007 13:52:11   
samomi
Imam težavo, na katero mi bojo morda lažje odgovorili moški, ker ženske ponavadi s tem nimajo težav - namreč biti tiho. Torej: jaz sem stara 30 let, mož pa 34 in že dlje časa imava težave, samo tako je, da vedno misliš, da bo enkrat boljše. Moj mož misli, da lahko s sexom vse popravi. Od nekdaj sem jaz tista, ki moram dati pobudo za pogovor o naju pa tudi reševanje težav je na meni. Zakaj vedno na meni? Zato, ker kadar čakam na njegovo pobudo ni iz tega nič. Vem, da sem tudi jaz kriva, ker sem veliko pod stresom in potem nimam potrpežljivosti-ga na hitro odpravim ampak jaz se vsaj potrudim izboljšati odnose. Če imava težavo, se hočem o njej pogovoriti, me posluša, ampak na koncu pa izpade, da samo jaz kompliciram in da on nima nobenega problema. Včasih, ko vem da problem tudi on vidi in dobro ve, da obstaja, ga čakam, da bo prišel in rekel: Dobro, sedaj pa tako in tako. Imava problem in ga morava rešiti. Kaj bi morala narediti? - samo pobožne želje, kajti če je treba, bo tiho tudi 2 tedna, oz. se o tem sploh noče pogovarjati. Kaj je vzrok, da vam ravno danes to pišem? Že cel teden je tiho, mi nima nič za povedati, me vprašati, pogovoriva se na hitro sprotno, kar je treba. Npr: če so cunje zlikane, kdo bo skuhal kosilo, kdo bo šel po otroka v vrtec, ni pa nič med nama, kako naj rečem, ni duhovne povezanosti, zaupanja, skupnih pogovorov, večerov, ... Za danes sem načrtovala lep romantičen večer, še otroka sem odpeljala k mami, saj je rekel, da danes dela in ker ponavadi dela samo dopoldan, se mu ni zdelo vredno povedati, da dela popoldan. Včeraj zvečer me je pa fras, ko mi je rekel da dela danes popoldan. Halo! Kako naj pa jaz to vem, ko mu je za vse škoda besed? Seveda sem ga opomnila, da mi ni nič rekel o popoldanskem šihtu in sem spet jaz temu kriva. Prej pa pride k meni in hoče seksati. Sem mu rekla, da jaz tudi njega prosim za pogovor, pa nič ne dobim, pa ne bo tudi on nič. Pa ne mi rečt da bo po seksu pripravljen pogovorit se, ker on misli, da seks vse zgladi. Meni v odnosu zelo veliko pomeni razumevanje, zaupanje, pogovor in če tu vse štima, mi ni problem seksati, ampak tako obremenjena in nezadovoljna se pa pri seksu ne morem sprostiti, kaj šele uživati. Torej, kaj naj naredim-ali sploh je še kakšno upanje za naju, ... Ko mu dam brati kakšno knjigo o partnerskih odnosih, pravi, da je brez veze. Zadnjič je bil pa ves v nebesih, ko je rekel, da otroka vzgajava na točno tak način kot je rekla učiteljica- ja, seveda, saj preberem ogromno literature na to temo in smo vsi zato in se trudimo .
Vem , da sem bila zelo dolga, ampak pri nas se problemi ne rešujejo, ampak samo potunkajo in potem vsakega toliko časa pridejo na površje.
Hvala za vse nasvete od vseh spolov in starosti, saj sama več ne vem kaj najuser posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako naprej?
10.2.2007 21:05:00   
tadruga
o ja, poznam, točno to se dogaja nama. hecno je to, da se njemu zdi vse v najlepšem redu. zgleda, da lahko težavo odmisli in tako zanj težave več ni user posted image . moram reči, da je to zame bolj "razumski" problem, da to mojih čustev do njega ni spremenilo.

najprej je pomagalo, da sem mu povedala, koliko meni pogovor pomeni in da ga ne obtožujem, temveč da hočem stvari izboljšati. saj vendar ni srečen, če sem jaz žalostna, kar je povedal tudi sam.

no, ko so stvari spet začele popuščati (mislim da tudi zato, ker je imel dva dni ogromno dela, jaz pa sem sedela sama doma s sinom -slabo vreme- in sva bila oba preutrujena za karkoli) in mi je večkrat rekel "nočem zdaj o tem", sem pač odklanjala njegove telesne pozornosti z besedami "nočem se zdaj lizat". kajti dojela sem, da njemu več pomeni objem kot pa beseda. ni mi bilo ravno luštno, toda hotela sem mu pokazat, kako se počutim jaz, ko me tako na hitro odpravi, nisem se hotela maščevati, samo vbiti mu v glavo, da mojim potrebam ni zadoščeno. sem mu tudi povedala, zakaj sem se grdo obnašala...zdržala sem dve uri...

če smo lahko ženske dojele, da se pri moških da vse (ali marsikaj) zgladit v postelji, da jim je objem in poljub že dovolj, da vejo, da vse štima in da jih imamo rade, potem pa ni hudič, da bodo tudi oni dojeli, kaj potrebujemo me. samo truditi se morata obe strani, pa brez obtožb in izsiljevanja. se mi zdi, da je problem ravno v drugačnem načinu razmišljanja...tako da imajo deci po svoje prav, kajti seks razumemo oboji, tako moški kot ženske, je res nedvoumen.

(odgovor članu samomi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.2.2007 10:52:43   
samomi
ja, saj imaš prav, samo nočem biti v razmerju edina, ki nekaj dela in se trudi, on je pa samo pasiven opazovalec. Jaz bi tudi samo opazovala in nič razmišljala in brala kako in kaj. V zakonu se morata truditi obe strani. 

(odgovor članu samomi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.2.2007 11:59:36   
madela
Včasih je bilo tako,da so moški hodili v službo in sami poskrbeli za hrano in reševali vse težave,ženske pa so  skrbele za dom in otroke.Danes so se vloge nekoliko zamenjale in imamo ženske vse več skrbi(beri služba,dom,otroci...)
Jaz sem zaradi sinove bolezni pustila službo,da sem lahko zraven njega,ker nama v vrtcu ni uspelo(so se namreč pojavile hude težave)in zato tudi sama odločim,kako se bodo različne težave rešile.Mož je največkrat res samo opazovelec,pa je meni tako všeč. Morda je to zato tako,ker ženske znamo bolje reševat stvari,res pa je da se je treba tudi skupaj pogovorit o nekaterih stvareh. To je pač vsakega posameznika,enim je všeč da sami delajo načrte za prihodnjost in rešujejo težave,drugi pa si želijo to naredit skupaj.
Ampak poanta je v tem,da moški gledajo na stvari drugače,so veliki optimisti in se jim nekaj kar je za nas težava,ne zdi omembe vredno. Jaz sem vesela,da mi popolnoma zaupa,da sama urejam stvari,ker v nasprotnem primeru bi se pa lahko kregala zaradi različnih mnenj.

Pa srečno.LP 

(odgovor članu samomi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?