|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako naj reagiram??!!
19.3.2007 18:46:59   
Anonimen
men se bo utrgal. imam 2 smrklji ena stara 10 mesecev in nakaj druga dobrih 2,5 let. in tavelka samo da ima šanso oz samo da gre mimo tamale jo tup po glavi ali z roko ali z igračo, če ima tamala kako igračo v roki prileti in ji jo spuli da tamala ker odfrči po tleh. ko plazi jo po hrbtu udari da se kar uleže pa take fore. v bistvu jo zelo redko udari tako močno da bi tamala zajokala oz je od začetka dostkrat zdaj pa kot da bi se že navadila da jo karnaprej en maltretira. in jaz to zelo težko gledam. sama sem mlajši otrok in me je braz vedno nekaj po tiho maltretiral. že zaradi tega mi gre vse skup ful na jetra. sploh zdaj tudi, ko se tamala še ne zmore branit da bi jo vsaj enkrat nazaj usekala, da bi videla tavelika kako boli če te en tepe. seveda potem vedno avtomatsko reagiram tako da sem huda na tavelko, tamala me samo zabodeno gleda tavelka se pa reži ali pa takoj ponovi isto kar sem ji ravnokar rekla da ne sme. ne pomaga kreganje, ne azlaganje, ne osamitev. ne vem več kaj naj naredim. naj jih kar pustim, mogoče jo bo minilo, če bo videla da me to sploh ne gane? ampak se mi smili tamala user posted image  ma čisto sem v precepu in žalostna za znort user posted image user posted image user posted image

ne vem kako ve reagirate v takih primerih?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako naj reagiram??!!
19.3.2007 18:53:19   
dory
Uf...v bistvu ti kej pametnega ne znam svetovat,ker mamo pr nas zaenkrat samo enga mulca...je pa tvoja zgodba identicna moji...tkole sem jst maltretirala svojga brata...nisem ga prenesla in sem ga ce je blo le mozno sekirala do konca osnovne sole...zalegl itak ni nc...pridkana sem bla le,ce je bil kdo zraven...ko sva bla sama je bil revez..itak sem mu povrh vsega zagrozila,ce bo kej pisnil, jo bo se bl fasal :)...kriza ja...ne morm verjet,da sem bla taka ...no potem pa do konca srednje sole sva bla k dva tujca, potem pa preobrat...na faxu sva bla k rit in hlace...sva hodila skup na fax, vse zurke in vse sva oblezla skup...najbolj sva se postekala in se zej res ful kul zastopva...no do tega je mogl pretect kar precej vode, ampak k srec se je koncal da je vse ok...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.3.2007 19:52:42   
Anonimen
Kako reagiram, ne vem, ker nimam dveh....Lahko ugibam, kako bi, če bi.

Imam občutek, da želi Tisa s takšnim obnašanjem pritegniti tvojo pozornost, kar ji defintivno uspeva, sploh pa, ker s tem pri tebi izziva še določena čustva. Juhuhu, dobila je, kar je želela.

Na tvojem mestu se do nadaljnjega ne bi vmešavala, razen s kotičkom levega očesa. Nikoli ne veš....Od tu imaš dve možnosti. Ali bo nehala, ker ne dobi več tistega, kar pričakuje. Ali bo še bolj agresivna in bo tamala začela jokat. V tem primeru bi se jaz enako obnašala do nje. Ne vem sicer, kaj je tisto, kar toliko staro punčko boli, da joka, a da ni pregrobo? Mogoče, da jo potegneš za lase, kaj pa vem. Še prej bi jo pa ene parkrat vprašala, če želi, da tudi ti delaš tako njo kot ona s sestrico. Če ne bi bilo učinka, beri, če se ne bi umirila, bi uporabila zgoraj omenjeno metodo. Obvezno z živčki izpod tuša in hladno racionalnostjo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
19.3.2007 20:28:14   
Anonimen
Se podpišem pod Mičin post.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.3.2007 20:40:08   
Anonimen
levega očesa. Nikoli ne veš....Od tu imaš dve možnosti. Ali bo nehala, ker ne dobi več tistega, kar pričakuje. Ali bo še bolj agresivna in bo tamala začela jokat. V tem primeru bi se jaz enako obnašala do nje. Ne vem sicer, kaj je tisto, kar toliko staro punčko boli, da joka, a da ni pregrobo? Mogoče, da jo potegneš za lase, kaj pa vem. Še prej bi jo pa ene parkrat vprašala, če
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Kako reagiram, ne vem, ker nimam dveh....Lahko ugibam, kako bi, če bi.

Imam občutek, da želi Tisa s takšnim obnašanjem pritegniti tvojo pozornost, kar ji defintivno uspeva, sploh pa, ker s tem pri tebi izziva še določena čustva. Juhuhu, dobila je, kar je želela.

Na tvojem mestu se do nadaljnjega ne bi vmešavala, razen s kotičkom levega očesa. Nikoli ne veš....Od tu imaš dve možnosti. Ali bo nehala, ker ne dobi več tistega, kar pričakuje. Ali bo še bolj agresivna in bo tamala začela jokat. V tem primeru bi se jaz enako obnašala do nje. Ne vem sicer, kaj je tisto, kar toliko staro punčko boli, da joka, a da ni pregrobo? Mogoče, da jo potegneš za lase, kaj pa vem. Še prej bi jo pa ene parkrat vprašala, če želi, da tudi ti delaš tako njo kot ona s sestrico. Če ne bi bilo učinka, beri, če se ne bi umirila, bi uporabila zgoraj omenjeno metodo. Obvezno z živčki izpod tuša in hladno racionalnostjo.

ja sej ponavad če jo ful kej ne vem udari al pa kej, tut js njo z razlago lej tole pa mijo tkole boli. pa to njej nič ne zaleže. se bojim da bi kvečjemu dobila vzorč če mene mat tepe pa še js mijo lohk??!! ma res sem ful zmedena in sploh ne vem kva nej.
isto mačka vleče za rep. pa jo js kdaj sam za uhl primem pa rečem lej maxa to tkole boli k ga vlečeš. pa tul 2 ces pa spet mačka vleče sam da izziva. res včasih mi že tko živci skor pupustijo da bi jo najraj ne vem kva...pod mrzu tuš nesla al pa v afektu udarla k norca..pardon izrazu. zadnje čase se res prov zavestno kuliram pa globok diham ko do takih situacij prihaja. ma včas me ma da bi jih tele mulce kr prodala na bolhi user posted image user posted image user posted image

a nima res nobena tazga problema?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.3.2007 21:01:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LARA 

ma včas me ma da bi jih tele mulce kr prodala na bolhi user posted image user posted image user posted image

user posted image  user posted image

A še nisi šla v službo, da si mal živčke spočiješ?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.3.2007 21:14:07   
facka
Ravno danes sem bla v vrtcu na enem predavanju psihologinje iz Posvetovalnice za starše, ravno ta primer je povedala, da starejši mlajšega malo tup po glavi ali kako drugač malo maltretira. S tem hoče starejši pač pritegniti pozornost staršev. Ker smo imeli pač temo o samostojnosti otrok pred vstopom v šolo, pač ni povedala niti ni nihče vprašal, kaj v takem primeru narediti. Je pa povedala še en zanimiv podatek, da pač otrok od starosti 18 mesecev zna manipulirati z starši.
Če imate kakšno posvetovalnico za starše v tvoji okolici, se lahko naročiš individualno in pač zastaviš vprašanja, ki te težijo. Pri nas to delajo, lahko pa pripelješ tudi otroka, odvisno od težave, ki jo imaš

"Posadil bom drevo zlata"
(komentar našega 7 letnika, da mu ne bo treba služit denarja)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.3.2007 21:15:17   
muki1
Evo mene.

Pri nas zaenkrat ni tako hudo, ampak opažam, da Neža( starejša) tudi zelo potrebuje pozornost. Ne bom ti tupila, da se ji ful posvečaj, ker sem prepričana, da se ji posvečaš.
Jaz recimo rešujem take situacije tako, da imava z starejšo na vsake toliko nek svoj dan. Greva nekam za dve uri sami. V knjižnjico, ali pa v trgovino, na sladoled...samo midve, pa takrat sva res samo jaz in ona na svetu. To ji ogromno pomeni, prav vidim, kak uživa.
Če pa bi mlajša tolikokrat fasala od starejše, bi jo jaz verjetno kaznovala s tem, da bi malo dvignila in z njo odšla v drug prostor, njej pa bi prepovedala, da je z nama. Pa brez živcev in vroče krvi. Pri nas bi verjetno to najbolj palilo. Ampak otroci so različni.

Upam, da jo bo hitro minilo, ne bodi žalostna...to so samo faze....je treba probat, kje je meja user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.3.2007 21:18:52   
rainbow
Lara, pri nas je bilo tudi nekaj časa tako. POčasi jo bo minilo, vendar po moje ne smeš ignorirat zadeve. Jaz sem ji skozi ponavljala, da tepst ne sme, tudi prepovedala risanke, čokoladico, v glavnem, lajnala do konca in naprej; seveda včasih tudi glasno, če jo je močno. Valjda da se človek razjezi, čeprav kot pravi MIč, je bolje na miren način.

Zdaj je pa ta mala že tako velika, da jo včasih nazaj user posted image user posted image  ali pa za lase, če je jezna na ta veliko, pa se ona joka. Seveda tudi ta mali povem, da se ne sme tepst.

Moraš pa skozi bit policaj, že zaradi varnosti, predvsem ta male. Nikoli ne veš, kaj se lahko pripeti.

Veliko dobrih živcevuser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.3.2007 21:20:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

IZVIRNO SPOROČILO: LARA 

ma včas me ma da bi jih tele mulce kr prodala na bolhi user posted image user posted image user posted image

user posted image  user posted image

A še nisi šla v službo, da si mal živčke spočiješ?

hehe ja sem šla. clo 2 dni sem bila že na šihtu in prov uživam tam :) res se kar malo spočijem. doma pa dec zdej živčke puša hehe :)

ja bom probala še kako od vaših omenjenih metod ubrat pa bomo vidl rezultate.

aja kje pa mate tele starševske posvetovalnice facka..mislim v kateri ustanovi?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
19.3.2007 21:22:34   
Anonimen
je jezna na ta veliko, pa se ona joka. Seveda tudi ta mali povem
IZVIRNO SPOROČILO: rainbow

Lara, pri nas je bilo tudi nekaj časa tako. POčasi jo bo minilo, vendar po moje ne smeš ignorirat zadeve. Jaz sem ji skozi ponavljala, da tepst ne sme, tudi prepovedala risanke, čokoladico, v glavnem, lajnala do konca in naprej; seveda včasih tudi glasno, če jo je močno. Valjda da se človek razjezi, čeprav kot pravi MIč, je bolje na miren način.

Zdaj je pa ta mala že tako velika, da jo včasih nazaj user posted image user posted image  ali pa za lase, če je jezna na ta veliko, pa se ona joka. Seveda tudi ta mali povem, da se ne sme tepst.

Moraš pa skozi bit policaj, že zaradi varnosti, predvsem ta male. Nikoli ne veš, kaj se lahko pripeti.

Veliko dobrih živcevuser posted image

hvala rainbow...ma ja saj zari varnosti me najbolj skrbi. k una jo kr v kako omaro porine al pa ji potegne kako igraču iz ust ko prav z užitkom žveči in samo gledam gdaj ji bo kak zobek odletel al pa bo v kak rob z glavo priletela :(

kar komaj čakam da bo tamala zmožna se sma brant k bom kr z užitkom gdaj vidla kako jo bo nazaj mahnila :) js se nisem nikoli imela prave možnosti branit k sem mela 9 let starejšega brata user posted image

(odgovor članu rainbow)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
19.3.2007 21:58:02   
bini
hej Lara... mamo podobno razliko kot pri vas in tud naša velika ima občasno take popadke do mlajšega bratca, ampak ni še kake hude sile..
kako reagiram jaz? - ene dvakrat se je zgodil da je aljaž ful zajokal, ker ga je pač porinla, butnla, sth...  in sem jaz iz tega naredila še večji halo kot je dejansko bil, ji razložila kako zelo da ga to boli, da je to res grozno kar je naredila.. imam srečo in naša nekak ne prenaša, da koga kaj boli in je takoj ful zaščitniška in oh in sploh, tko da potem mogoče tud zarad tega mojga pretiravanja tega ne ponavlja tako pogosto... se pa še zgodi, ampak se mi zdi da prav nalašč ne.. .enostavno ji gre na živce, ker z njim še ne more nič pametnega počet in potem ga pač frca in mu jemlje stvari, da vsaj mal reakcije sproži...

drugač pa jest zadnje čase skušam dosečt svoje po sistemu, da ji odvzamem nekaj kar ima ful rada, če me ne uboga - pač ne bo risanke al pa nič kopanja zvečer al pa nič pravljice pred spanjem... zaenkrat še pali, tako da kar gre...
ampak jest tud nisem tolk zmatrana, ker jo imam čez dan v varstvu in si težko predstavljam, da bi mi nagajala kar cel ljubi dan user posted image .. ma dobra si, ni kej...

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.3.2007 22:41:03   
sanasan
meni se zdi, da ima premalo pozornosti in morda temperamenten karakter... ali se kdaj posvetiš čisto in samo izključno njej, da ni nikogar drugega zraven, skratka, da se v miru ukvarjaš samo z njo?

celo naš dvanajstletnik je pogosto namenoma izzival in jezil tamalo dveletnico...sedaj si vsak dan poskušam organizirati, da se vsakemuposebej izključno posvetim  (brez motenj)...

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.3.2007 7:19:42   
AnBan
Ej Lara, pr nas je pa tamali tak (maja bo 3). Če le ima šanso udari, brcne, ugrizne tavelikega. Zgubljam živce, ker ne zaleže nič, ne zlepa ne zgrda. Skoz je en kup cviljenja in vpitja, ker se nonstop neki dajata.

[

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.3.2007 10:46:49   
Pajaca
muki1 počakaj še mesec ali dva, da se tamalček začne plazit in vzame prvo igračo tavelkmu, pol boste mel tud vi to sranje.

Pri nas je tako, da je Pajacek en velik močen fant in ga Pajacka težko pregarba, jo on kar nazaj. Pa počasi je prišlo do tega, da tud on njo kresne. Tko da se ne upa več kar tepst po glavi pa udarjat.

Drgač se pa jaz nisem čist postavla na od tamalčka stran, ker sem opazila, da je bilo velikokrat to tepenje brez razloga, le zame brez razloga. Da je rečmo Pajacka lepo poštimala punčke da spijo in jim kuhala kosilo, vmes je uletu Pajacek in zbudil vse punčke in začel se je pretep. Tko da dostikrat je blo treba kregat Pajacka kaj je naredil, pol pa valda še Pajacki rečt naj neha tepst. In počasi se je ta pretep brez razloga umiril, ker je Pajacka dojela, da ne kregam samo nje, ampak da kregam tudi njega, če kaj naredi.

Zdej je to udart kr tko še prisotno, a redkeje, pa obojestransko. Sam kot pravim, Pajacka je drobna punčka, Pajacek pa ornk dec in razlika med njima je 20m, če bi ju gledal bi rekel, da je mogoče leto. Pa itak Pajacka nima šans proti njemu, ker je dost močnejši od nje.

Tko da LARA nimaš kaj, vmes posež ko je najhuj, drgač pa pusti da se sami zmenta, pa res dobr opazuj a je vedno Tisa kriva, ker če uletiš sred prepira ne morš vedet in lahko da je Mija neki uzela Tisi in pol ko ti še Tiso kregaš se ji čist zrola kao saj mi je vzela igračo in zdaj sem še jaz kregana... in valda udar nazaj.

Drgač bo pa minil, sam še kakšen mesec počak da Mija shod, pol bodo prepiri bolj enakovredni.

(odgovor članu AnBan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.3.2007 14:02:19   
Nea
Pri nas imamo 2.5l razlike.Zdaj ko se je ta mala 7m stara punčka začela plazit in uzimat Emine igračke je tudi prišlo do tega, da jo je Ema odrinila al pa povlekla za lase. Najprej sem ji razložila, da to ni lepo, da sestro ne tepe in da igračke morata deliti, ker sta sestrici. Včasih je zaleglo, včasih pa ne. Enkrat jo je tolko za lase povlekla, da se je ta mala kar fajn user posted image . Pol pa sem še jaz Emo povlekla za lase (samo malo) tek tolko da vidi da to boli. Se je jokala in je bila neskončno užaljena, ampak je pomagalo. Od takrat je boljše. Verjetno da s tem prepirov še ni konec in nas čaka še veliko situacij v katerih nimam pojma kako bom odreagirala.

Smo pa imeli eno drugo zadevo. Ema je en čas kazala jezik in se delala norca. Smo ji najprej razlagali kako to ni lepo ampak ni nič učinkovalo. Ko pa je že šla čez meje ji je mož povedal, da za kazen en dan ne bo dobila sladkarij. In jih res ni. Od takrat  se tu in tam spozabi in spet grdo jezička kaže, ampak se hitro spomni da bo ostala brez bonbončka in tega ne dela več.

Tako da probaj kaj takega.... mogoče ti bo ratalo.

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.3.2007 21:11:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sanasan

meni se zdi, da ima premalo pozornosti in morda temperamenten karakter... ali se kdaj posvetiš čisto in samo izključno njej, da ni nikogar drugega zraven, skratka, da se v miru ukvarjaš samo z njo?

Se strinjam, da verjetno pogreša nekaj pozornosti, posvečene samo njej. Sploh če je še vedno takšna, kot je bila, da je imela raje neke individualne igre (branje oz. gledanje knjig, gledanje TV,...) kot večjo družbo.

Poskusi se organizirat tako, da sta vsak dan vsaj nekaj časa sami. Naj gre mož s tamalo ven, ti pa bodi samo s Tiso.

V bistvu oči od Mičice pravi enako. Mičica rabi svojo dozo pozornosti, potem je pa dobra. Verjetno da bo to kar držalo, je oči precej bolj pameten od mami, kkar se tega tiče. 

(odgovor članu sanasan)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
23.3.2007 19:22:56   
Gina
Hojla, lara. Veš kaj se meni zdi, da se otroci že rodijo s čisto različnim karakterjem in čisto različnimi potrebami. In tukaj smo zdaj na tej točki, kjer trdim, da se z vzgojo ne da vsega narediti in kjer trdim, da je z nekaterimi otroci veliko lažje delati kot z drugimi. Pri kakšnem otroku takoj dosežeš svoje, pri kakšnem se moraš na pol pretrgati, pa ne dosežeš niti pol toliko.
Pri nas je bilo podobno, samo da je moj mali brat maltretiral mene. Enostavno je bilo tako kot pri teji, ni me prenesel od rojstva naprej. Tako zelo fajn bi mu bilo, če bi imel starše zase, če bi bil edinec. In veš kaj, moja ta srednja punčka je enake sorte. Od malega je maltretirala ta velikega. Samo da se je meni smilila, ker je bila takrat ta mala, pa ta velikega smo vzgajali, da ne sme nazaj udarit, pa da mora biti vedno prijazen, pa dalo se ga je obrnit v tej smeri. Kar potrpel je vedno. Potem je dolga leta prenašal ščipanje, dokler ni moj novi partner pogruntal, kaj sploh ta mala dela. Potem je vzel v roke ta velikega in mu razložil, da se mora branit in da naj jo veselo toliko nazaj, kot je ona njega. Na začetku je bil jok in stok, da ga bom jaz kregala, če jo bo nazaj, in si ni upal sploh!!! Matr, a ne, kaj starši počnemo včasih, kako velike napake delamo, no vsaj jaz sem jih, ko sem ga preveč v miroljubnega vzgajala! Skratka, Lara, vem da se totalno nepedagoško sliši, ampak jaz bi:
- ta veliko veliko crkljala, ker to očitno rabi (ali pač posvečala tako pozornost, kot jo potrebuje)
- ta veliko vedno nazaj (iz razloga, ker ima micena edino tebe ali tvojega, ki jo lahko fizično branita in sta to celo dolžna počet)

Jaz sem prepričana, da je vedno ne udariš nazaj, ker se ti srce trga ob tem in ker si prepričana, da se z besedo tudi kaj doseže - skratka, ker te peče vest. Ampak veš, pri vseh otrocih beseda pač ne zaleže, res ne. In edino takrat, ko te nekdo udari (fizično se spravi nate), se lahko braniš (fizično). A bi otroku pustila, da tebe udari???? A ga ne bi nazaj? A če udari dojenčka, pa ti dojenčka ne smeš branit, biti njegov zastopnik? Ne vem no, nimam več samo enega otroka, ki se mu je dalo vse dopovedti, da bi še živela v iluzijah, da lepa beseda lepo mesto najde. Ne pri otrocih, ki zelo vidijo sebe in svoje potrebe. Tam to odpade. Lahko se poslužiš druge metode, pa jo zapreš v sobo vedno, ko naredi kaj podobnega. Edina stvar, ki je ne smeš naredit je ta, da je ne smeš pustit brez posledic. Ne smeš je nagraditi za njeno dejanje. In če jo ignoriraš, je to isto, kot da bi jo nagradila. Preberi knjigo: Odgovarjanja. Ta mi je bila zadnje čase zelo všeč. lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.4.2007 22:28:35   
Anonimen
Hey

pri nas je pa taka starost kot pri tebi. Tamala je stara 10 mesecev, mulček pa dve leti in 4 mesece.

Moj ima navado, da ji stvari meče v pojstlico. Tudi meni se kar lasje naježijo, ker ji notri leti vse od lego kock, do previjalnih robčkov, ki so težki do raznih igrač. Sicer včasih nagaja, včasih pa reče, da je dal igračke za NInico. Misli, da je dobro naredil, ker ji notri meče in me potem začudeno gleda, zakaj ga kregam....strpnost, strpnost...jaz mu ves čas ponavljam, da to ne sme pa nič ne zaleže

če pa mu rečem,da potem ne gremo ven z avtom ali da bom ugasnila lučko, potem pa uboga...poskusi mu vzeti nekaj, kar ima rad oz. se ne igraj z njim, če bo nagajal ali kaj podobnega...

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
4.4.2007 22:31:07   
Anonimen
joj sorry, punčko imaš, torej ji dopovej, da jo ne boš peljala na sprehod in se ne boš igrala z njo in ji ne boš prebrala pravljice, če bo nagajala...skratka za nekaj jo prikrajšaj, da si bo to zapomnila in ne bo več nagajala sestrici

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.