|
kako naj ga naučim, da sa zaspi? 18.7.2005 21:52:39
|
|
|
|
Naja31
|
Evo, spet jaz in naš večni problem. Večerno uspavanje. Moj mali (star 3 mesece in 1 teden) skoraj vedno zaspi zvečer na joški in se med polaganjem v njegovo posteljico predrami in zbudi ter začne jokati. Jaz ga potem dvignem, uspavam na rokah in spet odlozim. En vecer sem to ponovila 10x preden sem ga "uspesno " odlozila, da se ni zbudil. Danes podobna zgodba: zaspi na joški v najini postelji, ga dvignem, odložim, on v jok. Pa sem ga pustila minutko, dve, navila vrtiljak, nic ni pomagalo. Ga dvignem , uspavam na rokah, spet odlozim, spet v jok. No, v tretje mi je uspelo. Sicer se je zbudil, malo pojamral, jaz sem se zraven njega stala ga bozala in mu pela pa je nazaj zaspal. Vse skupaj je trajalo 1 uro, meni je dol teklo, z zivci sem bila cisto na koncu,... To ne gre vec tako. Pa najhuje ker se mi to dogaja tudi sredi noci, po nocnih dojenjih. Kako naj ga naucim, da sam zaspi? A je se premajhen zato? To, da bi ga pustila jokati, pri nas ne vzge, saj sem to do zdaj storila ene 2x, pa je potem tako jokal, da je postal rdec, je nehal dihati in sem ga se tezje umirila. Saj vem, da je to navajanje, da sami zaspijo nekaj dni mucno , ampak bomo raje potrpeli nekaj vecerov, kot da ga se mesece dajem zvecer spat. Uf, jaz pa res ne znam biti kratka :) Aja, bistvena informacija je, da dude ne mara. Ze od rojstva mu jo dajem v usta, ampak ne potegne, tako da si z dudo ne morem nic pomagati. Hvala za vse vase nasvete! Lp, Naja
|
|
|