Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: caffee Kako pa mislite, da na svoje ljubice gledajo moški, torej ljubimci? So tudi zaljubljeni? Tudi nonstop mislijo na ljubice,...? Mislite, da prav tako gojijo do njih neka čustva (ne samo seksualna)? Ja, mislim, da so lahko zaljubljeni. Da lahko gojijo neka globja čustva. Če gledam svojega ex, ko je imel ljubico....on je do nje gojil močna čustva in jaz sem jih kot tretji v tem odnosu zelo čutila. Če gledam svojega očeta, je imel blazno rad svojo ljubico, pa rad mojo mami, obe sta mu dajali nekaj, pa po moje nobena vsega. nobena pa ni iz njega izvlekla njegovega potenciala, nobena ni znala - tkao da najbrž itak nobena ni prava. Jaz sem kot otrok to ljubezen med njima (očetom in ljubico) čutila. Če gledam svojega starega očeta in njegovo... No, tam mi je pa jasno, kristalno jasno, zakaj jo je imel. Bila je totalno nasprotje stare mame. Vse, kar ona ni bila. Če gledam nekoč sebe, ko se je en poročen moški zaljubil vame, pa nisva bila ljubimca, ker mi pač ni bil dovolj všeč, sem njegovo ljubezen jasno čutila. Po moje se tudi deci ne zmišljujejo glih kar se ljubezni tiče. Razen kadar imajo ljubico izključno za seks. Tudi take oblike obstajajo. Vendar deci zelo ločijo žensko zgolj za seks in žensko, s katero bi bilo možno živeti. Vsaj načeloma. Moškim je tudi naravna reakcija boj ali beg, vmesne variante ni. Torej bežanje od problema ali borba z njim. če borba s problemom ne obrodi takojšnjih sadov, gredo v bežanje, umik. In takrat se mimogrede zaljubijo. Pri bežanju zgolj v seks (brez ljubezni) gre po moje za druge reči. Tam gre za dokazovanje, za popestritev, ne gre glih za bežanje od problemov v zakonu, ampak za bežanje od lastnih kompleksov.
|