|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako je pa mene strah :(
6.9.2008 11:20:10   
FLASK_A
mali ima vročino od včeraj zvečer, kuha okrog in nad 39. Ne znam opisat, kako sm presrana. Enkrat je namreč doživel vročinski krč in me bo kar kap, če bom mogla to še enkrat dat skoziuser posted image Moža ni doma, sama sva z malim, tako da mi je še huje. Temp mu merim non stop ko zmešana. Mal pospravljam, mal po netu brskam, da se mal zamotim, sam pišuka no, nč ne nuca.
Voltaren je dobil, calpol tut, mlačen tuš tut... KAJ NEJ ŠE NAREDIM?

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako je pa mene strah :(
6.9.2008 11:20:54   
Volga
Voltaren svečka ne prime?

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.9.2008 11:26:24   
nizy
Obkladke  z jabolčnim kisom ali  slivovico  na nogice probaj dat ,.. pri nas pomaga .

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.9.2008 11:28:28   
tinatona
Kopel? Ker mlačen tuš ne bo pomagal (je premrzla voda in pol možgani dajo ˝navodila˝ telesu da se še bolj greje).

Naštimaj v banjo vodo pol stopinje hladnejšo kot ima mali... daj ga noter in postopoma dodajaj hladno vodo (vodo tako ohladi do max. 36,5°C)- naj traja ene pol urce.
Potem pa lahko še kisove obkladke daš na nogice.

LP Tina

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.9.2008 11:35:58   
FORZA
Jas sem vedno ob visoki temperaturi še po nasvetu babic uporabljala tole varianto, da sem mu dala na nogice po rezino surovega krompirja in deluje.
Poskusi še tole.

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.9.2008 14:50:26   
muha1
Isto kot FORZA user posted image . Preverjeno deluje user posted image

(odgovor članu FORZA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.9.2008 20:33:35   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: muha1

Isto kot FORZA user posted image . Preverjeno deluje user posted image

Pri nas ni delovalo.

Tisto namakanje v banji naj bi delovalo. Tudi v bolnišnicah na ta način ohlajajo otroke, ki jim zdravila za znižanje temperature ne primejo.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.9.2008 21:30:13   
lelaval
Meni je najstarejša vedno zakuhala do 40 (enkrat celo do 41). Sem jo okopala - v banico daš toplo vodo, potem pa prilivaš hladnejšo (lahko tako narediš tudi s tušem) - pa naj se ti otrok "ne smili", ker ga ob taki vročini res trese, potem pa ga le v majčki ali pa še bolje golega daj ležat - če je gol, ga lahko pokriješ le s tanko koco, sicer pa ne pokrivat. Jaz sem dala še svečko, na zapestej in na nogice pa zavezala rezine krompirja - je vedno pomagalo.
Pa čimprejšnje okrevanje.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.9.2008 21:42:31   
Naja30
Moji hčerki tudi vedno kopel pomaga.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.9.2008 20:16:27   
FLASK_A
Takoj ko sem nehala pisat, sem šla k malemu in je bil v krčuuser posted image Sem mu dala Stesolid pa rešilca klicala, tko da sva bla zdaj v bolnici. Pri nas je kar hudo, če ima visoko vročino, ne prime popolnoma nič. Hladni obkladki začnejo učinkovati šele po 2h urah. Smo se kar namatrali v bolnici, da ni bilo spet kake krize... Ah, jej. Po njegovem šestem letu ne bo več skrbi. Komaj čakam.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.9.2008 21:09:11   
n€na
FLASK_A user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

JAKAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image hitro se pozdravi

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.9.2008 21:12:12   
FLASK_A
nena user posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.9.2008 22:18:56   
KT
FLASK_A naša zlata - sem šele sedaj prebrala. Upam, da je Jaki sedaj bolje user posted image user posted image user posted image  Držita se!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.9.2008 8:59:12   
ronja
Flaška, a nisi prejšnjič dobila enih zadev, če bi se slučajno ponovilo? Je bil to Voltaren, pa ni prijel? Se spomnim, da si pisala o tem (sem dala še lubiju za prebrat, da oba veva, kaj se lahko zgodi in kako reagriat).

Za drugič: po moje mej pripravljen stolček v avtu, pa avto blizu parkiran - če ga slučajno nimaš, ker ti je lubi avto odpeljal, pa prosi koga, da ti ga pripelje nazaj, on se bo pa že znašel, da bo prišel domov, saj to je izredna situacija. Da veš, da imaš možnost malega v 5 min. pripeljat v bolnico, če bi se poslabšalo.

Sicer ti veš, ali pridejo rešilci prej, ker imaš izkušnje, ampak če si blizu bolnice doma, potem je to hitreje. Pa da ga lahko pelješ že prej, magari na opazovanje, če veš, da se mu to vedno, kadar dobi vročino, dogaja.

Ostalo pa itak že vse delaš. Če te kaj potolaži pa samo to: včasih te stvari zgledajo hujše kot pa se človek/otrok takrat dejansko počuti. Jaz dostikrat padem skup, pa ni to tako strašno matranje (pred tem je navadno hujšeuser posted image ), zgleda pa včasih kruto, sploh če kam butnem.

Upam, da se mu ne bo nikoli več ponovilo!user posted image in user posted image zate in za tvojega Jakata!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.9.2008 14:51:56   
FLASK_A
punce, hvalaaa user posted image user posted image user posted image

Jaka je zdaj doma, vse ok.

Ronja, Stesolid sem dobila, da krč prekinem. Stvar res takoj učinkuje. Voltaren je pa sam za zbijat vročino. Sam sem res upala, da mi ne bo treba preizkusit učinkovitosti stesolida.
K zdravniku pa ni nujno prit isto sekundo, važno je samo, da ga po krču pregleda- lahko tudi pediater (samo ne prvič- v tem primeru greš na infekcijsko). Samo ker sem bila sama, sem klicala kar rešilca. Sama malega res ne bi upala peljat, ker se lahko krč med vožnjo ponovi, pa ne bi mogla nič narest, če bi bila za volanom.

Res sem upala, da bomo to doživeli samo enkrat, ker izgleda grozno. Ampak zdaj bo treba bit ob vsaki vročini vsako sekundo ob malčku, tudi če spi ali počiva. Noči so ful grozne, ker se bojim, da se ne bi zbudila pravi časuser posted image Pa sej je itak pri nama v postelji, ampak strah me je pa še vseeno.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.9.2008 14:56:49   
mojca75
te razumem, doživela enkrat - bila sama  doma s tamalo, brez moža, upam da nikoli več

zate pa en user posted image ! vem kako dolge so noči

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.9.2008 15:05:54   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: mojca75

te razumem, doživela enkrat - bila sama  doma s tamalo, brez moža, upam da nikoli več

zate pa en user posted image ! vem kako dolge so noči

Joj, mojca... ti razumeš... to je res toliko skrbi ob vsaki vročini ane... tudi jaz vam iz srca želim, da se vaši malčici nikoli več ne ponovi.user posted image Taka lepa pupika je.
Do šestega leta bomo bedele, potem bodo pa naši čmrlji prerasli to fazo. Komaj čakamuser posted image Do takrat pa veliko mirnih, čimmanj vročičnih noči.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?