|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako izbrati kupca
20.10.2005 8:17:38   
k1
imava že kar precej ponudnikov za stanovanje, čeprav še sploh nisva dala javno, da bova drugo leto prodala. zanima me, kako naj pri večih ponudnikih dobima najugodnejšega? ma katera izkušnje s tem??!?  razmišljama o tem, da naj vsak napiše svojo ponudbo v kuverto in kdo da več, ga dobi. in kako bi izgledalo, če bi vse ponudnike zbrala na kup, pa da se zmenijo?!??!

kaka je vaša praksa?!?!?

thx za vsako pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako izbrati kupca
20.10.2005 8:22:29   
india
Osebno sicer s tem nimam izkušenj, a pred časom sta prijatelja prodajala precej drago stanovanje v MB, preko agencije in ko so se kupci v par tednih zvrstili, sta povedala pogoje. Na koncu sta prodala stanovanje kupcu,ki je prinesel največ pologa, dal garancijo za plačilo preostanka,povrh vsega pa da sta videla, da gre za urejeno družino,ki bo na stanovanje res pazila, saj sta onadva to stanovanje uredila iz podstrešja v čudovito mansardo.
Po mojem si je treba vzet čas in malo počakati,ne na vrat na nos podpisovat pogodbe. Pa zazihrat se, da bosta denar res dobila.

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.10.2005 9:14:07   
pupika
K1 to le je zanimiva ideja. Kdo da več, ga dobi. Saj moraš gledat da dobiš čim več denarja, seveda bi tudi rad, da bi bili kupci urejena družina in da bi se jim videlo, da jim zaupaš.

Moje dva starša sta takole kupila pred 10 leti avto. Sta bila dva kupca, potem so se pa pogajali kdo da več in so kar za nekaj tisoč tolarčkov zvišal ceno, kot jo j ekupec postavil. Jaz mislim, da je bil tisti drugi kupec, ravno toliko tam, da je prodajalec lahko čim več iztržil iz avta. Avto pa je bil totalno zanič, niti pol toliko denarja ni bil vreden kot sta našedva dala zanj.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.10.2005 9:42:14   
Anonimen
Če bi jaz prodajala stanovanje, ki ga ne bi potrebovala, bi ga zagotovo prodajala na način "kdo da več", saj bi ga prodajala izključno zaradi lastnega profita. Enako velja, če bi ga morala prodajati zaradi lastne finančne stiske. V vseh drugih primerih bi ga raje dala v najem in pod hipoteko, saj se dolgoročno bolj splača.
Na moji prednostni listi bi bili na prvem mestu tisti, ki bi ponudili celotno kupnino v gotovini pred prevzemom. Takih je sicer malenkost, ampak so. Takoj zatem bi bili na vrsti tisti, ki bi ponudili krajšo odplačilno dobo in višji polog. Zavarovanje plačila je seveda na maksimumu v vseh primerih.
Kdo bi stanovanje kupil oz. kakšna oseba bi bil ta človek, bi mi bilo pa vseeno, saj bi bil meni v prednosti denar, ne novi lastnik. Če da dvojno vrednost, mi je vseeno, kdo je.

(odgovor članu pupika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
20.10.2005 9:50:54   
MarijaPo
Midva z mozem sva lani prodala stanovanje in zacela sva z zelo visoko ceno, potem pa sva jo nizala, dokler se niso zaceli pojavljat kupci.

Ce imas vec ponudnikov, verjetno pomeni, da si dala prenizko ceno. S tem - kdo da vec - po moje ne bos dobila toliko, kolikor bi lahko (z visjo ceno) iztrzila zanj. Se toliko boj pa zato, ker nisi dala javnega oglasa, kar pomeni, da je tudi krog kupcev bil zelo majhen in ce se jih je iz majhnega kroga javilo veliko, pomeni da je cena prenizka.

Ce ti je vseeno koliko dobis za stanovanje, potem izberi po kljuci kdo se ti zdi najbolj resen izmed kupcev.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2005 10:17:37   
k1
ma kaj vem, za mb je cena res verjetno nizka 9.5 mio za 2,5 sobno stanovanje (68m2) samo smo 30km iz mb, blok nima centralne. boma pa pustila opremljeno in je tudi lepo porihtano. je pa v centru in imaš vse "pred nosom".

dnar boma porabla za dokončanje in opremo hiše tako da najem žal ne pride v poštev.

če bi dala oglas, bi bila še v večjem zosu - komu prodat.  že zdaj jih je 6, pa so se našli kar tako.

še kaki nasveti? vse je dobrodošlo.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.10.2005 10:33:00   
k1
mogoče bi bila 10 bolj realna cena?!?!?

pa še to; kraj je mali, stanovanj ni na razpolago, marsikdo bi rad šel zopet živet iz mesta nazaj "v naravo"...

nimam pojma...

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.10.2005 10:34:22   
mala maja
K1 a si prepričana da je to prava cena????? Mal malo je pa čeprav 30 km izven MB.
JA očitno je res prepoceni da mata tolk kupcev.

Drugače pa je moje menje ne prodajata stanovanja prijateljem. Kar koli bo narobe pa tudi če samo malenkost bodo začel opravljat da sta jih natuser posted image

Lepo pejta na agencijo postavta visoko ceno pol pa nižajta. Pa tud s tem se strainjam da prodaš tistemu ki je pripravlejn dati čimvišjo aro ali pa kupnino v celoti plačat.

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.10.2005 10:45:37   
Anonimen
U madonca, v Kranju je dvosobno stanovanje že kar okrog 20 mio.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
20.10.2005 10:57:09   
cmokec
V sorodstvu je nekdo kupil stanovanje v 30 let starem bloku (opremljena samo kuhinja in kopalnica) s 65 m2 za 15 milijonov v Tržiču. Cena je bila za današnji čas in ostale ponudbe ugodna.

Meni se zdi tvoja cena prenizka.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.10.2005 11:21:52   
k1
ma zdaj pa ste me na obrate vrgle.... boma morala še premisliti...

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.10.2005 11:30:31   
MarijaPo
Se en nasvet - glede na to, da je kraj majhen, verjetno tezko najdeta ceno primerljivega stanovanja, pa vseeno probajta (kupita salomonca, pejta na nepremicnine.net, izberi.si).

Cez agencijo ne bi nikoli ne kupovala ne prodajala, ker ne naredijo cisto nic, zaracunajo pa 4% (2% kupcu in 2% prodajalcu), zanalasc prodajajo po prenizkih cenah, da prej prodajo in imajo s tem manj dela. Iz mojih izkusenj so agencije totalna zguba casa in predvsem denarja. Saj so ljudje danes informirani in veliko jih noce kupovat preko agencij, ce pa hocejo, pa se vedno lahko. Midva sva prodajala stanovanje in so hodili k nama tud z agencijami in sva vsem razlozila, da ne bova prodajala preko agencij, ce pa jih oni hocejo imet, pa seveda naj kar izvolijo. Ce se malo potrudis s prodajo (se oglasas na telefone, imas oglede...), se kar da prodat tudi za dobro ceno.

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.10.2005 11:48:01   
k1
imam dve primerljivi ceni, kako se je prodajalo

48m2 = 6 mio - delno opremljeno, potrebno obnove sten
80m2 = 10 mio - neopremljeno, potrebno celotne obnove, stene, podi...

prav tako v centru, kot naše stanovanje.

je pa kot kaže res več povpraševanja kot ponudbe.

preko agencije ne bova šla.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.10.2005 15:31:19   
rija
meni pa se zdi cena glih prava, glede na to, da stanovanje nima centralne, glede opremljenosti pa imajo vsake oči svojega malarja, in mogoče nekomu oprema, ki bi jo jaz pustila v stanovanju nebi bila niti malo všeč in s tem postane brezkoristna. Je pa res, da je boljše dat ceno malo višje, ker znižaš lahko vedno, kot pa postaviti prenizko ceno, ki jo je naknadno težje višati. Jaz bi stanovanje na tvojem mestu definitivno ponudila na trgu, postavila višjo ceno, potem pa se odločiš za najboljšega ponudnika. Sentimentalnost pusti ob strani, kaj bi v končni fazi imela jaz od tega, če stanovanje kupi urejena družina, 2 mio ceneje od neurejene? Manjko od dva milijona, ki verjamem, da vsakemu prav pridejo... Saj ne ostaneš z njim v stanovanju... Zaenkrat še ne živimo v Ameriki, da bi potem celi soseki padla vrednost, če bi se priselili kakšni "neprimerni" sosedje...

...vox populi...

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?