|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako dolgo traja nadomestitev mlečnega obroka?
6.7.2009 19:07:03   
PetraSkok
Pozdravljene, nekaj me zanima.

Začela sem uvajat GH. Punčka je stara 5 mesecev, danes je že tretji dan ko je korenček pri enem obroku, seveda jo pa dohranim z Aptamilom.

Zanima me, kako dolgo traja, da en obrok v celoti zamenja z zelenjavo in koliko zelenjave je sploh normalno da poje v enem obroku takrat ko jo uvedem. So kakšne mere? Tako kot recimo pri Aptamilu, saj veste, toliko žličk, toliko mililitrov.

Vnaprej hvala za odgovore, za katere bom vesela.

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 7.7.2009 20:51:55 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako dolgo traja?
6.7.2009 19:55:25   
Hope2
Jaz sem delala vse po občutku in še vedno tako počnem. Nobenih meric nimam, dam mu kolk hoče pojest. Edino v začetku uvajanja novega živila, gledam prva dva dni na količino, 3 dan pa mu že dam kokr poje. Ko sem dobila občutek, da je pojedel kar nekaj žličk oz šalčko in ko je res užival v hrani, sem prenehala z flaško. Mi je takoj dal vedet ali se je nasitil ali ne. Skratka tvoj občutek in malčkove potrebe, pa boš vse vedela.  Drugače pa je vsak otrok drugačen, različno pojejo,pravtako tudi tvoj otrok ne bo pojedel vsak dan iste količine, zato je res najbolje da se ne oziraš preveč na količino.

(odgovor članu PetraSkok)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.7.2009 21:14:39   
Najaa
Moja tavečja je bila stara 5,5m, ko sem ji začela uvajat GH in je bila več kot pripravljena na hrano. Tako da je kmalu zamenjala mleko s celim obrokom.
Itak vidiš pri otroku, kako se obnaša in kako mi je hrana všeč. Eni rabijo več časa, drugi so pa veliki jedci in bi že prvič kar jedli in jedli. user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.7.2009 10:04:55   
Katy78
Na MON-u Tanč sicer svetuje nadomestitev mlečnega obroka šele po enem mesecu, meni je pa že po 1 tednu pojedel ca. 150ml, tako da je očitno res vse odvisno od otroka, eni bodo novo hrano kar nekaj časa okušali samo po par žličk, drugi pa bodo hitro "navalili". user posted image  Ko otrok poje nekje 150ml GH, naj bi se štelo, da mleka ne rabi več, ampak spet odvisno od otroka, eden bo še zahteval mleko, drugi ne. Jaz sem mu pri tej količini nehala dodajat mleko in je bil popolnoma zadovoljen.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.7.2009 15:49:35   
miapia
Ko sva začeli s sadnim obrokom, sem ji dala ene petkrat mleko za povrh, potem pa nič več, ker je pojedla čedalje več sadja in manj mleka. Pa sem rekla, bom poskusila in videla, kdaj bo spet lačna. In je zdržala 3-4 ure. To naj bi tudi pomenilo, da se je otrok najedel in da mleka ne potrebuje več. Zelenjavo ima raje in sva mleko spili točno dvakrat. Poje pa enkrat več, enkrat manj, pa recimo od 100 - 200 ml pripravljene hrane.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.7.2009 20:53:26   
koala
Po moje je to zelooooooooo različno od otroka do otroka. Jaz sem začela uvajati pri 6-ih mesecih, do takrat je bil polno dojen. Ko je bil star 10 mesecev je še vedno zahteval dojko za povrh, če mu nisem ustregla (poskušala sem en teden in potem obupala) pa je bilo že po uri in pol tak jok in stok da se mi je srce paralo in takrat ni palilo prav nič razen dojka.
Zdaj je star 17 mesecev, doji se sicer ne več, ampak imava še vedno veliiiiiiiiiiiiikokrat borbe z žličko.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.7.2009 11:42:37   
uršula83
Začeli smo uvajat pri 5 mesecih, pri 6 je pojedel cel obrok (no ponavadi, ne vedno, se še zgodi, da mu moram dati mleko čez). Ampak to je bilo čez noč, najprej pa je 4 tedne ful zavračal GH. Cel obrok je meni rekla padiatrinja je jogurtov lonček GH, se pravi nekje 150-180ml.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.7.2009 10:51:06   
PetraSkok
hvala za odgovore. Aha, torej jogurtov lonček, 150 - 180 ml, tu nekje. To me je zanimalo, ker nimam predstave, koliko bi za en obrok naj pojedli goste hrane. :)) Hvala se 1x!

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.