|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako dolgo še.....
2.12.2008 13:08:19   
danijela in taja
naša mala je pri 9 mes prvič rekla mam...pa pol ata....pol pri ene 11 je začela blebetat ene take...zloge de...ba...pol pri 14 je pa kr naenkrat začela.....ata,mama,baba,dedi,taja,oo(oma),nana(natalija),nanja(melanija),nono(nodi),nana(banana),teta,tric(stric),meti(smeti),avto,dudo,dodo(žoga),ni ni,papa,amam,ti,kdo,tok-tok,bejs(bejž),gem(grem),poleg tega ponavlja zloge..pa tko za nami dele besed ki jih sliši...sam to ni redno....potem pa še kako delajo živali....kuža(hov-hov),muca(mav),prašiček(ne morem napisat),kokoška...račka...žaba....kravica....osliček...ptička.....uglavnem to je to kar prihaja iz njenih ust...me pa zanima kdaj bo zdej začela tko res govorit vse in skoz....vem da je vsak otrok drugačen....ampak vaša izkušnje dobrodošle.....

za deseto obletnico sva prejela najlepše darilo.....najino sončico Tajo
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako dolgo še.....
2.12.2008 13:26:33   
bskrle
Po tretjem letu.

(odgovor članu danijela in taja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.12.2008 16:29:30   
pinkiponki
to je različno od otroka do otroka...pri nas Jaš do drugega leta skori nič ni govoril, sedaj pa je v 2 -3 mesecih fuuuuul napredov in govori že res veliko - jaz ga razumem vse, čeprav je kakšna beseda čisto po njegovo in dela tudi že enostavne stavke. poznam pa dva fantka, ki sta stara 4 leta in še malo, pa govorita skoraj slabše kot naš Jaš - pa sem mislila, da je on pozen.

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.12.2008 17:21:33   
diva 4
Naša hči je bila ful hitra .Pri osmih mesecih je začela z mama, ata, baba.Pri  štirinajstih mesecih je povezala po 3 besede v stavek ( mama glej čiv- čiv), potem pa je kar naprej govorila.Sin pa je tam nekje pri desetih rekel mama, ata, baba, potem pa se je ustavilo za nekaj časa.V stavkih pa je začel govorit komaj pri dveh in pol. Tak , da vse je odvisno od otroka.

(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.12.2008 18:10:28   
krfjolca
Naš je zelo kmalu začel. Ima ful interes in je silen perfekcionist, kar se tega tiče. Tako da zdaj govori popolnoma razločno (r sicer še ne reče), v lepih stavkih. Kdaj kakšno stvar še malo pomeša, kak glagol po svoje obrne, ali pa kak spol zameša, sicer se pa samo čudimo, kako hitro mu laufa. Star je bil pa ravno 2 leti. Njegovemu bratrancu se je odprlo šele pri nekje 2.5 let, pa tudi zdaj pri treh kar veliko govori, vendar je še precej nerazločno.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

Neposredna povezava do sporočila: 5
2.12.2008 20:26:24   
end1
moja je ful malo govorila do leta in pol, pol pa hitro in pri dveh začela stavke, peti pesmice, zdaj pa ko ji bo kmalu tri pa bi rada vse povedala, in ponavlja preden štarta. sam smeh je ko jo poslušamo. ko se učijo govorit so največji sončki. 

Neposredna povezava do sporočila: 6
2.12.2008 21:37:46   
neli99
user posted image ... meni je ena rekla: daj zapiši si to, ker tako hitro mine ... pa še danes vem kako so se razvijale ene besede. traktor je bil najprej ta, pol tata in pol tator ... sestrica nataša je bla najprej ša, pol šaša, pol taša ... tako čez noč kar naenkrat zna nekaj novega. kako hitro in kdaj je pa res odvisno od vsakega otroka.

mi mamo zdaj fazo ko so špageti pžgeti, pa sprehod je psehod, pa ko naredi lumparijo reče da zgana lumpapije ... res si jih moram zapisat user posted image

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.12.2008 11:40:17   
danijela in taja
ja sej prav maš neli99....tko je hiter...prav vsak dan nekaj novga...pa sej to vem da je najbplj pomembn da je vsak različn....sam je fajn mal slišat kako je bilo drugje.....
sej sm pozabla še dodat da reče....aje(aleš),on(simon),daj,dam,ooooo ko je začudena...dojernček da joče....pa še kej bi se našlo...ne morš se vsega spomnat.....vsak dan je boljš...in zdi se mi da je že kr dost za začetek in še ne 16 mes....30 besed vedno in vse ostalo...oponašanje in ponavljanje....sej bo

za deseto obletnico sva prejela najlepše darilo.....najino sončico Tajo

Neposredna povezava do sporočila: 8
3.12.2008 13:06:18   
Čupka
Med 12 - 18 meseci so vsi trije začeli govorit v stavkih. Imam pa nečaka, ki ni govoril do 2,5 leta poplnoma nič, le nek svoj jezik. Potem se mu je pa odvezal jeziček in je začel kar stresat stavkeuser posted image . Tako da ne računaj preveč mesecev in ne čakaj preveč kdaj bo prvič sama prebrala knjigouser posted image . Uživaj v vsakem trenutku, ki ti ga prinaša življenje z malčico in se veseli njenih novih podvigov in uspehov.

Neposredna povezava do sporočila: 9
3.12.2008 13:13:59   
igranje
naš je začel pri 18mesecih (na morju v 14 dneh) in zdej pri 22 govori že skorej vse

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?