Gina
|
Vsakic, ko kaksna pise o tem, kako ne spi, se spomnim na to, kako ni nic hujsega v zivljenju, kot ce te ne pustijo spati. Sem prevec intenzivno in predolgo okusala. Se enkrat bom napisala. Pustila sem otroka jokat - po treh letih mucenja - in nikoli vec se ni zbujala. Imela sem enake pomisleke kot vse ve - otrok se ne bo pocutil varnega, otrok je bogi, otrok je se majhen, revcica ne zna spat vso noc in se milion drugih izgovorov. Ampak ko sem ugotovila da je otrok sit, da otrok ni zejen, da ima cele dneve mene zase, da se non stop crklja, da ji nic ne manjka in da je to vse skupaj ena grda navada in da sama pac ne bo imela interesa nehat, sem morala nekaj naredit. Vse tiste, ki recete, ne pustit otroka jokat - povem vam da prav gotovo se nikoli niste bile tako neprespane, terorizirane s strani otroka in izmucene, kot smo bile nekatere. Pride potem trenutek, ko si reces: ali jaz ali otrok, eden bo moral popustit in ker jaz NE MOREM!!!!! vec, bo moral popustiti otrok. Ampak to si moras urediti v glavi in se RES ODLOCIT. Ce pustis otroka jokat samo nekaj casa (sama sem to ze prej nekajkrat naredila - pa je jokala po eno uro skupaj in sem popustila)), to nima smisla, potem je bolje, da sploh ne zacnes, ker ga s tem navadis, da je treba biti trmast in bo s tem ze dosegel svoje. Ce se za to odlocis, ne smes nehat. Upam, da obstaja tudi kaksna druga resitev, ampak jaz je nisem nasla. P.S.:Darca: prav vse zgoraj nastete tocke sem poskusila, vse so klapale, otrok se je pa se vedno zbujal, preverjeno. Morda kaksnemu otroku pomaga, nasemu ni. Veliko uspeha, na kakrsenkoli nacin ze, samo da boste ponoci spale pa lep dan:)
|