|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako do stanovanja
19.3.2005 21:08:52   
Skabi
Midva sva si družino ustvarila po načelu najprej kravca (kravce) pol pa štalca.
Kravce nam že rastejo a do štalce nikakor ne uspemo priti. Trenutno živimo pri mojih straših - oba zelo pomagata, tako finančno kot z varstvom, a mi bi vseeno bili na svojem. Se mi zdi, da ne moremo zaživeti kot taprava družina. In vsakdanji prepiri o malenkostih mi grejo na živce.
Oba imava povprečne dohodke in varčujeva v vseh mogočih varčevalnih shemah - nacionalna stanovanjska, modro vračevanje,... tako, da pol plače sploh ne vidim. Kljub temu pa se nam lastno stanovanje ali hiša še vedno zdi nedosegljiva. Na pomoč sorodnikov ne moreva računat. Krediti na dvajset let s hipoteko bi bili edina možnost-grozljivo.
kako je uspelo vam, srečnicam z lastnim stanovanjem? In če se za nakup zakreditiraš, kje potem najdeš denar za opremo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kako do stanovanja
19.3.2005 21:11:52   
Anonimen
ja ja tut js se to sprašujem, samo da mi želomo hišo zidat. parcelo k sreč že mamo, ostalo bo pa vrjetno tak kredit kot a omenjaš. nekaj tut varčujem na shemi..to bo pa za pohištvo :))

lp, lara

(odgovor članu Skabi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   kako do stanovanja
19.3.2005 21:14:58   
Skabi
Saj mi bi tudi rajši hišo. Doma imamo nekaj zemlje, a ni zazidalna. Pa finančno se mi zdi hiša veliko hujša :hudicek:..

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kako do stanovanja
19.3.2005 21:15:45   
JASNA D
Sosedija - dobro sem se poročila:)-:)-:)-:)-:)-:)-

No, mal smo se zapufal, pa možek cele dneve dela....

Jasna

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kako do stanovanja
19.3.2005 21:25:58   
Anonimen
ja mal hujša že, ampak nič mi ni tako hudo kot to da bi mogla bit celo življenje zaprta med 4 stene brez vrta. vedno se sprašujem kaj počnejo "blokarji" polet ko je lepo vreme in ne morjo it na vrt ležat, rožic pedenat, s šlaufom še špricat, v bazenčka skakat... :))

lp, lara

(odgovor članu Skabi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   kako do stanovanja
19.3.2005 21:54:28   
koruzica
:bravo:

ČE VARČUJEŠ NA SHEMI (NSVS), :)BO RES SAMO ZA POHIŠTVO

"blokarji" pa gredo k tašči k' ma velik vrt, in to lahko vsak dan, seveda , ker nismo iz velemesta, pa pipo na vrtu, na takero se šlauf navije, in se veselo špricajo po dvoričšu! A poznaš koga, ki ma namen bit celo življenje zaprt med 4 stene, kot praviš…jest jih kar nekaj!Zakaj…zato ker jim to odgovarja in niso pripravljeni zlezti iz kalupa povprečnosti…zato bojo v bloku, in jamrali še naprej!

Tud mi smo blokarji, pa krasne parcele mamo za zidanje, ampak zaenkrat še plemenitmo dnar, vendar ne na banki al pa v NSVS…obresti 2%...letna inflacija, realna 5-6 %...Rezultat= -4%

LP Koruzica, nov član na RR-ju

:sloncek:

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kako do stanovanja
19.3.2005 22:15:00   
Pia73
Jaz imam lastno stanovanje in ne rečem, da ne bi bila v hiši. Ampak NIKOLI NE JAMRAM zaradi tega, ker sem v bloku. Pa blazno rada delam na zemlji. Samo imam pa reje normalno življenje kot pa, da bi 20 let živela s krediti, in garala za hišo. Vsak pač živi po svoje. Mi pač gremo ven, pa ni nikoli treba skrbeti, če je vse porihtano; opleto, pokošeno, preštihano,..... So prednosti in slabosti enega in drugega,........

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kako do stanovanja
19.3.2005 22:18:57   
Magi*
mi smo bli najprej podnajemniki, pa potem podnajemniki, pa potem podnajemniki....pol sva pa temu naredila konec. vzela kredite in najprej kupila 1s stanovanje. čez 4 leta (odplačani krediti) tistega prodala in vzela nove kredite in kupila 3,5s stanovanje. morda...nekega dne...hiška.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kako do stanovanja
19.3.2005 22:22:07   
anajmad
Do stanovanja-težko.8 let smo bili podnajemniki,s tem da sva šparala na vseh koncih in krajih.Potem se nam je ponudila prilika,seveda brez pomoči staršev ni šlo in smo kupili stanovanje v bloku,sredi obmorskega mesta,tako da imamo vse na peš.Avto imamo bolj za okras(to govorim jst),čeprav pride včasih prav.V hiši sem zrasla,ampak me čist nč ne moti,ko sem v bloku.Se usedem na balkon in vidim drevesa,pa mi je to dovolj,pa moje rožce mi pomahajo,pa je:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-.Toda priznam,brez pomoči staršev si ne bi mogla privoščiti takšnega stanovanja,ki ga imam(v sobotah bentim,ko ga moram pucat),opreme in ves komfort,ki spada zraven.
en lp:morje:D.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kako do stanovanja
19.3.2005 22:25:29   
TNT
koruzica...

če zadev ne poznaš - ne blefiraj!

NSVS ima obresti TOM+1,65% (na 5 let) ali TOM+3% (na 10 let). Inflacija (za katero zopet navajaš napačne podatke) torej ne vpliva na donos. Vpliva pa letna premija, ki znaša cca 8,3%.

Letni donos NSVS je torej cca 9,9-11,3% (realnih!).

Je pa res, da so bili nekateri skladi še bolj donosni, pač na račun tveganja (lahko bi tudi kaj zgubil).

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   kako do stanovanja
19.3.2005 22:30:27   
cmokec
Midva sva si uredila stanovanje v hiši mojih staršev. Imam blazno srečo, da je bilo celo nadstropje do takrat prazno in seveda, da se zelo dobro razumemo. Imamo velik in lep vrt in pridelke koristim, kolikor me je volja. Je pa res, da tudi z delom prispevamo k "sožitju". Tako je kidanje, štihanje, košenje trave domena mladih, pa gre.

Tudi to je res, da so nama še za opremljanje domeka pomagali starši.
Če pri nas nebi bilo prostora za še eno družinico, bi pa raje živela v baraki, kot pri njegovih starših.

Imam srečo in se je zavedam. Mami, oči HVALA.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   kako do stanovanja
19.3.2005 23:27:03   
sašaš

Midva imava pa načelo najprej štalca, pol pa kravca. Ne predstavljam si leta in leta odplačevanja kreditov za zidove. Imava srečo, da si lakho urediva stanovanje pri nas ali pri njemu na podstrehi - odločila sva se, da pri njemu. On že ima eno stanovanje, ampak ga daje v najem (skoraj noben naju ne razume, zakaj se ne preseliva tja). Ampak za blok ni nobeden od naju - je boljš nekaj na mesec pokasirat in s tem si pomagava pri urejanju mansarde...

Lp :muca:

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   kako do stanovanja
20.3.2005 10:11:46   
Anonimen
Midva sva si lani septembra kupila stanovanje in ga potem tudi v celoti obnovila (obnova, delno nov parket, nova kopalnica, komplet nove inštalacije do kuhinje, klima naprava,....). Denar sva imela v večini svoj. Nekaj so primaknili starši, nekaj sva si pa sposodila pri njegovi sestri in sicer brez obresti neglede kdaj vrneva. Sva pa kupila spalnico in električne elemente na 24 obrokov. Za stanovanje sva morala kupiti vse novo saj sva s sabo prinesla le obleke in pisarniški stol;)!
Varčevala sva tri leta kar sva skupaj. Je pa res, da nimava noben novega avta in si nisva privoščila ne vem kaj. No razen moj dragi za svoj hobi.

Hotela sva kupiti hišo, vendar se nisva mogla zmeniti če v mestu ali na vasi in je začasna rešitev blok, čeprav se sedaj noben ne pritožuje.

Lepo je biti na svojem!

Bojana

(odgovor članu Skabi)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   kako do stanovanja
20.3.2005 11:18:25   
frutka_
Midva sva šla na svoje lani novembra. Živiva v starejši malomeščanski hiši kjer je stanovanje super komfortno, hiša pa je že prava oldtimer-ka tako da jo tudi počasi rihtamo.9nebesa

Sicer varčujeva v NSVS, sprosti se nama v jeseni. Ta privarčevani denar bo šel do polovice v odplačilo lizinga za stanovanje, druga polovica pa za kakšno obnovo v stanovanju (urejava papirje za odkup podstrešja nad nama).:metulj::metulj::metulj:

Midva sva šla v lizing varianto, ker ni bilo druge možnosti. Lastnih sredstev je bilo premalo, starši nama finančne injekcije niso mogli dati, ker tudi sami nimajo toliko.
So pa nama velikodušno pomagali pri obnovi. S pomočjo staršev se je računica izšla. Zelo sva jima hvaležna.

O hiši lahko zaenkrat le sanjava. Ampak sva pa želela ostati v mestu, ker imam jaz službo tukaj hubby se vozi v službo pa parki imava full blizu in mestno središče. Hiša torej trenutno odpade ampak morda pa bo kdaj. Če prav so s hišo povzani ogromni stroški, ker si pač sam za vse.

Za razne izračune imajo vse banke na svojih internetnih straneh informacije. Morda pokukaj malo okrog. Sicer pa so tudi na bankah veseli novih strank in oderuških obresti:zmeden:. V glavenm pa so pogoji služba za nedoločen čas, računaš pa lahko, da ti (govorim za povprečno slo plačo) lahko vzamejo največ 2/3 plače. Moj mož ima kar lepe prihodke pa za nedoločen čas ampak jaz pa za določenega in sem v bistvu kreditno nesposobna. Zato nama ni preostalo druge kot da greva v lizing, kjer jih od tega ne zanima nič le da bo denar pravočasno nakazan. Obresti pa splohn iso tako neugodne kot pri marsikaterem kreditu. Go for it!!!:pujs:

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?