|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako deluje EA??
11.5.2005 10:00:03   
KIRA
Tiste, ki ste imele EA. a mi lahko kera razloži, kako to deluje itd.. pa če se je treba v MB naprej zmenit in koliko vnaprej......

namreč se bojim ponovnega CR, ki je bil zame skrajno neprijetna izkušnja. če se le da, bom probala G prepričat, da bi rada rodila po naravni poti, razen če bo spet kak kontraindikacija oz. medenična vstava itd.

ker mene običajno tam spodaj močno boli tudi M (vsaj preden sem začela hoditi na IVF), se bojim, da bolečin ne bom zdržala. no, saj vem, da jih moram, pa vseeno.

moja mama je omenila, da bi se naj odločila za EA, če bom imela možnost. sedaj bi pa rada točno izvedela, kako to poteka, plan imam pa iti rodit v MB.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kako deluje EA??
11.5.2005 11:11:46   
sanja k
Ne vem kako je v Mariboru samo pri nas v Slovenj Gradcu je EA brezplačna in veliko se jih odloča prit rodit k nam.

Sama sem rodila prvič po naravni poti, ki je bil:hudicek: drugič pa sem vzela EA, ki ti povem je :bravo: Meni so začeli vstavljat kateter že ko sem bila odprta 2 cm, ko so mi vstavljali kateter nisem ekstra kaj čutila ker so me popadki tako matrali - potem pa ko so mi ga vstavili je po 15 min bolečina izginala, kakor da bi me nekaj samo navzdol tiščalo.
Anastezijska je bila skoz prisotna in me je spraševala če že kaj bol boli, ker če bi me bi mi povečali dozo. Tudi nisem bila šivana, kot nekateri govorijo da je večja možnost da se pretrgaš.

Drug dan nisem imela nobenih problemov. Bila sem kot nova.
Toplo ti jo priporočam!:sloncek::bravo:

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kako deluje EA??
11.5.2005 11:22:50   
KIRA
o bolnišnici SG sem res sližala že kup lepih reči. saj bi šla, pa se bojim, da je predaleč. sem iz MS.

kdaj si pa rodila? a se ti da napisat mal več o tvoji izkušnji??

pa hvala!
Lp

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kako deluje EA??
11.5.2005 11:39:36   
Anonimen
Tako je. Sem bila na predavanjih o porodu (Kako premagati strah pred porodom, super predavanje, mi je ful pomagalo) pri Štorklji, ko je prišla predavat najboljša babica v MB porodnišnici, Erika Marin. Mogoče boš pa imela njo pri porodu. Jaz sem imela srečo, da me je sprejela in vse porihtala (alternativno sobo itd.), potem pa je morala iti, nadomestila jo je babica Slavica, tudi fajn ženska. No, da povem bistvo: na predavanjih nam je povedala, da je z EA bolj tako - tako. Babice in anestezisti se najbolj ne klapajo. Anestezisti so zato tam, da pojačajo dozo proti koncu, ko je najhujše, babice pa tega ne dovolijo, ker takrat je treba pritiskati in mora ženska čutiti. In tako se potem jajčkajo sem in tja. V glavnem, absolutno, če to želiš, moraš poklicati dr. Zabavnika in se z njim dogovoriti za EA. Potem boš šla k njemu na razgovor itd. To povedo tudi v materinski šoli.
Vendar pa je žal tako, da se velikokrat zgodi, da to kljub vsem dogovorom ne gre skozi. Namreč, anestezisti pridejo od zunaj in bi to radi imeli plačano, dr. Pivec (direktor bolnice) pa plačati noče in tudi ne kasirati porodnicam. Tako, da potem včasih anestezisti enostavno nočejo dvigniti telefona, ko babica kliče. Je pa spet razlika, če je v tistem času zaseden, ne more priti, ker mora biti poleg tebe cel čas poroda, kar pa lahko traja. In še to, včasih porod tako hitro poteka (sploh drugič), da ni časa, da bi pravočasno prišel. In razlika je tudi, če rojevaš ponoči, takrat ne pridejo.
No, to so informacije iz prve roke, ki sem jih slišala od babice. Mogoče pa bi bilo dobro, da tudi ti greš na eno tako predavanje k Štorklji, se ful fajn pol počutiš, ko se dejansko pogovarjaš z eno babico. To sicer sploh ni bilo predavanje, ker smo spraševale vsevprek in se pogovarjale čisto sproščeno.

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   kako deluje EA??
11.5.2005 12:07:15   
NinaŠ
A v MB je anastezist ves čas zraven? Na Jesenicah ti samo vstavi kateter in ti doze dodaja kar babica, ko ji pač rečeš (med eno in drugo pa ne sme biti manj kot pol ure).

Oprosti, ker sem kar tako vskočila... :ups: sam res zanimivo kakšne (za mene velike) razlike so med porodnišnicami.

LP

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kako deluje EA??
11.5.2005 12:17:16   
Anonimen
Kira! Poskusi se dogovoriti tudi za CR z EA. Jaz sem se z G. že pogovarjala (obsojena na CR), da bom naslednjič imela CR z EA. In to v MS!!! Prvi CR je bil rgenten in nič kaj prijeten - po 12 urah umetnih popadkov. Cel čas pa imam občutek, da sem "oropana" najlepšega trenutka v življenju - nisem videla svojega malčka takoj, ko se je rodil. In to me počasi žere...

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   kako deluje EA??
11.5.2005 12:22:39   
KIRA
raho - tako se pa tudi jaz počutim. prvega dne se ne spomnim nič, ker je bla narkoza zaraki komplikacij premočna. mož sicer pravi,da sem govorila z njim in da sem videla malo, ampak se res ne spomnim.
komaj drugi dan sem vedla da imam punčko, k o mi jo dol pripeljali in vprašali čigava je Viktorija. so se mi kar solze same vlile..

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kako deluje EA??
11.5.2005 12:26:41   
Anonimen
Kje pa si rodila? Meni so ga v MS prinesli dobro uro po CR v šok sobo, da sem ga lahko podojila.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   kako deluje EA??
11.5.2005 12:29:40   
Anonimen
To je bilo okoli pol devetih zvečer in potem so mi ga iz porodnišnice vozili na ginekologijo (4. nadstropje kirurgije) vsaki dve uri, ker je tamali hotel nonstop jesti in ob štirih zjutraj so se odločili, da ga pustijo v šok sobi. In sva tako bila skupaj od prvega dneva. Ampak vseeno... Zato pa sem tako zadovoljna s soboško porodnišnico.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   kako deluje EA??
11.5.2005 12:33:27   
KIRA
MB. je bla medenična vstava. sem mela CR napovedan, pa sem raj tja šla. zato ker pri kakih komplikacijah itak vse pošiljajo tja. mene je blo pa CR tako ali tako strah.

od mojga moža sodelavec je imel tak primer. žena je rojevala, pa se jezakompliciralo, pol so jo pa 1 uro vlačili z rešilcem po cesti, ker so jo iz MS pakivali v MB. jaz take torture nisem želela, pa sem raj kar takoj šla tja.

najraj bi rodila po narvni poti. če bi se le dalo. če ne bo kakih kontraindikacij zaradi otročička, bom probala mojemu G to dopovedat, ker mi že sedaj gorzi s CR.

je pa hudo, ko dobiš na svet najlepše bitjece na svetu in ga niti videt ne moreš...
še huje je pa, da se mamice tukaj v MS matrajo in gužvajo v stari zanemarjeni porodnišnici, nova je pa takoj poleg, neizkoriščena.
baje, da so denar za opremo porabili za strokovno izobraževanje zdravnikov! to je težko verjet, ampak tem bolj žalostno, če drži.

aja - mleka pa nisem imela do 5. dneva po CR. mala je bla skoz lačna, pa so ji dajali sam glukozo. zelo je shirala. ko sem jo pa začela dojit sirotico, pa je blo takoj bolje. morala bi jo slišat, kako se j drla zaradi lahkote, pol so jo pa futrali samo z glukozo... sirotica mala.
mislim da sem tisti dan prisegla, da moj otrok nikoli več ne bo lačen, pa če bi si morala jaz od ust vstran jemat ali pa jaz stradat zaradi tega....

Lp:rozica:

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   kako deluje EA??
11.5.2005 13:57:22   
Anonimen
Kira, če si že imela en CR, potem ti pri naslednjem porodu, če se boš odločila roditi "naravno", zagotovo ne bodo dali EA, ker je skrajno kontraindicirana. Lahko pride do strga maternice, ki ga zaradi EA ne občutiš!

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   kako deluje EA??
11.5.2005 14:20:18   
Anonimen
Pa še prehitro boš imela drugega otročka, da bi lahko rodila naravno. Baje mora miniti vsaj 2 leti.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   kako deluje EA??
13.5.2005 12:06:48   
gašperut
Jaz sem imela ea in sicer v Celju, pred enim letom in ti jo toplo priporočam. Porod je trajal 12 ur, bilo je za znoret, nisem se odpirala dovolj in anestezist mi je hotel dati ea šele ko bom odprta 3 prste. No, potem sem končno dobila ea, njega ni bilo zraven, ker je imel nujino oparacijo. Bilo je pravo olajšanje, zato sploh ne razumem, zakaj so nekateri še vedno tako proti ea.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   kako deluje EA??
13.5.2005 23:22:45   
beba76
Pred dobrim mesecem sem rodila v MB, kjer sem bila dogovorjena za EA. Prvo kot prvo je dr. Zabavnik lih tisti dan šel na dopust, a mi je, ko sem ga na poti v bolnišnico klicala (ob 12.30 zjutraj) obljubil, da se bo probal dogovoriti s kolegico in bo ona prišla. Potem pa šok v porodni!!! Vse babice in dohtarji so bili ful proti EA! So me nadirali, če bi rada vakuum - češ da se pri EA več porodov konča z vakuumom (na razgovoru pa zabavnik trdi, da to ni res) tak da ne veš, kdo je tu malo čuden.
No, jaz sem rodila brez, ker zdravnica ni dovolila, saj sem prvič imela CR kot ti in je rekla, da ni ziher, ker se maternica lahko strga po šivu in pri EA tega ne bom čutila (tudi Pušenjak mi je tako odgovoril, a je rekel, da nekateri zdravniki kljub temu dovolijo EA).
Pa tudi CR sem jih že prosila, ker me je bilo ful strah, saj se je moj drugi porod končal z vakuumom, a me ni nihče upošteval. No, k sreči se je vse dobro končalo....

Torej, kot vidiš, maš v MB bolj malo možnosti za EA, razen če naletiš na pravega zdravnika, te sreče pa jaz nisem bila. Kar pa sem se pogovarjala s puncami, pa so mi tudi vse povedale, da pri njih tudi ni bil noben v porodni navdušen, ko so rekle, da so
dogovorjene za EA. Probaj se pozanimati v SG - pa ne boj se, tek hitro ne gre, da ne bi prišla do tja ;)

Glede CR pa se popolnoma strinjam, da si za najlepše prikrajšna.

Lep pozdrav!

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   kako deluje EA??
13.5.2005 23:25:17   
Anonimen
Evo, potrditev mojih besed.8)8)

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?