Anonimen
|
Tako je. Sem bila na predavanjih o porodu (Kako premagati strah pred porodom, super predavanje, mi je ful pomagalo) pri Štorklji, ko je prišla predavat najboljša babica v MB porodnišnici, Erika Marin. Mogoče boš pa imela njo pri porodu. Jaz sem imela srečo, da me je sprejela in vse porihtala (alternativno sobo itd.), potem pa je morala iti, nadomestila jo je babica Slavica, tudi fajn ženska. No, da povem bistvo: na predavanjih nam je povedala, da je z EA bolj tako - tako. Babice in anestezisti se najbolj ne klapajo. Anestezisti so zato tam, da pojačajo dozo proti koncu, ko je najhujše, babice pa tega ne dovolijo, ker takrat je treba pritiskati in mora ženska čutiti. In tako se potem jajčkajo sem in tja. V glavnem, absolutno, če to želiš, moraš poklicati dr. Zabavnika in se z njim dogovoriti za EA. Potem boš šla k njemu na razgovor itd. To povedo tudi v materinski šoli. Vendar pa je žal tako, da se velikokrat zgodi, da to kljub vsem dogovorom ne gre skozi. Namreč, anestezisti pridejo od zunaj in bi to radi imeli plačano, dr. Pivec (direktor bolnice) pa plačati noče in tudi ne kasirati porodnicam. Tako, da potem včasih anestezisti enostavno nočejo dvigniti telefona, ko babica kliče. Je pa spet razlika, če je v tistem času zaseden, ne more priti, ker mora biti poleg tebe cel čas poroda, kar pa lahko traja. In še to, včasih porod tako hitro poteka (sploh drugič), da ni časa, da bi pravočasno prišel. In razlika je tudi, če rojevaš ponoči, takrat ne pridejo. No, to so informacije iz prve roke, ki sem jih slišala od babice. Mogoče pa bi bilo dobro, da tudi ti greš na eno tako predavanje k Štorklji, se ful fajn pol počutiš, ko se dejansko pogovarjaš z eno babico. To sicer sploh ni bilo predavanje, ker smo spraševale vsevprek in se pogovarjale čisto sproščeno. :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:
|