biga
|
Moj 19-mesečni sin je že teden dni brez dude. Bil je ful navezan nanjo, tudi čez dan jo je hotel imeti, ne le za spanje. Pa mu jo je ati vzel, in ker ni bilo tako hude krize (sicer bi mu jo dal nazaj), smo pregurali čez prvi teden brez. Ker smo imeli dopust, sva ga lahko zamotila, kadar se je spomnil nanjo. Tudi zvečer in ponoči ni bilo krize. Malo dlje sicer traja uspavanja, a kar gre. Malo mi je sicer hudo, ker sva mu vzela nekaj, kar ima rad, a najbrž je bolje čim prej, ali ne? Že tako smo slabo spali, zadnje čase se je pa še zbujal in govoril duda, duda. Zdaj me pa skrbi, kako bo jutri, ko gre spet v vrtec. Tam je skupaj 6 otrok, dva nimata dude, drugi ja. Kako naj dosežem, da bo tudi v vrtcu brez dude, pa da bo normalno zaspal? Kaj če bo vzgojiteljici govoril duda in bo začel jokati? A ji rečem, naj mu jo pač da ali naj ga zamoti s podobnim kot midva, da jo je vzel dedi in da je bljak? Doma to pomaga, samo ne vem pa, koliko se bo v vrtcu ukvarjala s tem, če bo začel sitnarit? A je kdo v podobni situaciji? Škoda bi mi bilo, da bi zdaj spet dobil dudo, ker bo videl druge, če smo ga pa že kar odvadili. Je pa res, da ko sva mu jo danes pokazala, jo je hoterl imeti. Tako da ni še imun nanjo.
|