|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako NE naredit maminih sinčkov
23.4.2007 11:01:21   
muška
Zdaj ko berem spodnjo temo in se spominjam tudi svojih izkušenj s temi maminimi sinčki, se mi poraja vprašanje, kako kot starš vzgajat otroka, da ga NE spremeniš v maminega sinčka.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako NE naredit maminih sinčkov
23.4.2007 11:07:38   
Anonimen
pa misliš, da se to da???user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu muška)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
23.4.2007 11:15:59   
tinkatonka
kako kot starš vzgajat otroka, da ga NE spremeniš v maminega sinčka

To pa tud mene zanima.

Jaz sem se tega lotila na tak način, da ga vključujem v vse aktivnosti doma. Od pranja posode, kuhanja, pomivanja po tleh, obešanja perila, zlaganja umazanega perila v pralni stroj,....Sicer je zdaj še majčken, a ga vse to blazno zanima in mu ponavadi pustim da je zraven, čeprav opravila potem trajajo vsaj 100% več časa, ampak mogoče se mi pa kdaj obrestuje.

Največ je pa najbrž tudi zgled, ki ga daje oče, dedek. Moj mož in moj oče (živimo skupaj) pomivata posodo, sesata, pripravljata mizo za kosilo, delata na vrtu, okoli hiše. Če bo videl to početi tudi druge moške, fantke, bo imel to za nekaj samoumevnega, da počne to še on.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.4.2007 11:31:44   
pety78
Predvsem, da se že od vsega začetka zavedaš, da bo nekoč pripeljal domov eno deklico, ki jo bo ljubil in bo mamica padla s prvega mesta. user posted image user posted image user posted image user posted image To te pa ne sme jezit ali žalostit, temveč veselit. user posted image  user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.4.2007 11:34:20   
Taula
Se strinjam z odgovori. user posted image  Če bom jaz kdaj imela sinčka user posted image  bo tudi delal kao ženska opravila, kot njegov bodoči očka. Ne vem zakaj ne bi.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.4.2007 11:38:32   
muška
jaz bom imela kar dve deklici pri hiši user posted image

ne samo čisto resno mislim. Ta mali je tako obseden z mano, da je včasih že kar malo hudo. Zdaj mi po novem hodi spat k meni , in kot ga gledam zdaj je on kar potencialen kandidat za maminega sinčka? Tega pa res ne bi rada, ga imam preveč rada, in si res želim, da sta oba sinova srečna in samostojna , tako zdaj ko sta še majhna in kasneje ko odrasteta in gresta na lov za deklicami.

Kakšno morata domov pripeljat, jima bom pa tako ali tako jaz povedala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.4.2007 11:40:04   
Taula

Kakšno morata domov pripeljat, jima bom pa tako ali tako jaz povedala

Se bojim da taka ne obstaja.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.4.2007 11:41:52   
muška
Največ je pa najbrž tudi zgled, ki ga daje oče, dedek. Moj mož in moj oče (živimo skupaj) pomivata posodo, sesata, pripravljata mizo za kosilo, delata na vrtu, okoli hiše. Če bo videl to početi tudi druge moške, fantke, bo imel to za nekaj samoumevnega, da počne to še on.

ja vidiš, tega zgleda pri naši bajti tudi ni, ker naš očka dela večinoma cele dneve, ko pa ima fraj, pa se rad vsede na kolo in ga odpiči nekam na Pohorje. Hišnega dela se ne pritakne, dela okoli hiše tudi ne, no pri slednjem je pa dedek dober vzgled. user posted image
mater, samo glede na vse to imam res dva potencialna kandidata ? user posted image

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.4.2007 11:43:00   
muška
Se bojim da taka ne obstaja.

o ja, zdaj še user posted image  . Imam v vrtcu že dve taki lepi pupi nagledani, da bi ju kar imela user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.4.2007 12:08:07   
mika
Ta mali je tako obseden z mano, da je včasih že kar malo hudo. Zdaj mi po novem hodi spat k meni , in kot ga gledam zdaj je on kar potencialen kandidat za maminega sinčka?

neeeeee. moj mož je bil čist mamin. pravi, da se očeta v otroštvu sploh ne spomni, ker je vso vlogo prevzela njegova mama. pričakovala je, da bo vedno tako in ko  mojuser posted image  ni  sprejemal le njenih nasvetov in je vprašal mene, takrat pa je med njima začelo pokati. vse kar sva se odločila sama, da ni bilo po njenem ali pa je sploh ni vprašal, potem je bilo vse narobe in ga je buzerirala. tako ga je čisto odrinila od sebe. za njo je pač tako al je po njenem al pa  bejž izpred njenih oči.

kot je napisala pety 78, je treba vedet, da bo nekega dne prišla druga ženska v sinovo življenje in da ne boš več ti št.1.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.4.2007 15:36:47   
mama54
Predvsem, da se že od vsega začetka zavedaš, da bo nekoč pripeljal domov eno deklico, ki jo bo ljubil in bo mamica padla s prvega mesta. To te pa ne sme jezit ali žalostit, temveč veselit.

To je najlepši odgovor kar sem jih prebrala.Tako bo snaha dobrodošla,tašča pa nebo user posted image v snahinih očeh.

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.4.2007 16:29:17   
ronja
Hihi, jaz sem vzela najbolj ziher varianto - mela bova user posted image user posted image
Sicer sem se pa tudi jaz že to spraševala, odgovor je pa precej tudi v partnerju... Namreč, ko sem prvič videla fantovo mami, (še nisva bila skup), mi nikakor ni bilo jasno, kako to, da fant ni bolj razvajen... No, potem sem videla še njegovega očeta in mi je bilo pri priči jasnouser posted image

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.4.2007 17:45:22   
Anonimen
user posted image , jaz bom imela septembra user posted image , mogoče bi pa že sedaj lahko začela z treningom kako ga NE naredit maminega sinčkauser posted image  in mu že v trebuhu pripovedovat, da bo enkrat prišla deklica, ki bo zasedla mamicino mestouser posted image .
Samo se pol bojim, da bo že v vrtcu začel punčke spraševat, če bo ona tista ki bo mamico zamenjalauser posted image user posted image  in bomo imeli veliko govorilnih uruser posted image .

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
23.4.2007 19:43:17   
caillou
Po moje takole:
  • vedno in povsod jih je treba z levim učom spremljati
  • jim ponuditi pomoč, če jo potrebujejo
  • se smejati z njimi, če je smešno
  • se veseliti z njimi, če so veseli
  • jih nagraditi, če so si zaslužili
  • za napake, poštene kazni presoditi
  • jim pri njihovem osamosvajanju pokazati, da to sprejemamo s ponosom in da so njihove odločitve ravno toliko pomembne kot so bile nekoč  in so naše 
  • pa vseeno jim pustiti dihati tako kot si sami želijo

< Sporočilo je popravil caillou -- 23.4.2007 19:44:10 >

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
23.4.2007 21:03:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
23.4.2007 21:16:12   
Anonimen
predvsem tako da mu ne vtaknete vsega v rit kar si zmisli, ne opravljate vseh del namesto njega. s tem bolj kot to da ne naredite maminga sinčka naredite uslugo bodoči njegovi partnerki, da bo lahko res partnerka ne sluškinja. pa tudi ve si ne želite biti sluškinje a ne? čisto prevečkrat že samo na rr beremo otem kako decsi pušajo svinjarijo okoli sebe pa še nejevoljo!
pa da ga s svojo ljubosumnostjo ne privežete nase. to sicer veja za vse otroke ne samo za fante. enkrat sem slišala eno dobro misel, da so otroci obiskovalci v naši družini, ki so prišli, ostanejo na obisku in ko je čas za to odidejo. in iz tega ni treba travmirat dodajam jaz. tako je pač življenje. tudi sami smo si verjetno želeli oditi zaživeti na svoje in se potem toliko bolj z veseljem vračati. in tega se je treba zavedat, čeprov včasih zaboli že sama misel na to! life must go on!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
23.4.2007 21:17:26   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
23.4.2007 21:37:15   
Anonimen
Po mojem jih je treba naučiti spoštovanja, prvenstveno nas samih, in se ne izogibati nalogam, ki se mogoče zdijo malo težje. Po načelu kar je treba, ni težko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
23.4.2007 21:44:42   
Njuškalo
Ma kaj pa vem ,kako ne vzgojiti maminega sinčka.Zakaj bi se s tem sploh obremenjevala...delam kakor lahko, pa če uspe fajn , v redu,drugače pa..kaj naj naredim.
Mislim, da je pomembno,kot je napisala Splišni, da ga naučimo spoštovanja.In to kar vseh živih bitij.Meni se zdi tudi fajn, da se zna postavit v kožo nekoga drugega, da ne gleda vse samo iz svoje perspektive.Pri maminih sinčkih sem opazila, da imajo grozen občutek krivde, če se odločijo drugače,kot bi njihova mama želela.Zato je mogoče tudi to pomembno, da ne zganjamo panike, užaljenosti,če otrok misli s svojo glavo  in sprejema kakšno svojo odločitev.Da ni nujno, da se odloči tako, kot je nam najbolje všeč.
Moj je precej navezan name, ampak ne vem,če kaj kaže na maminega sinčka.Bolj švoh bo  s temuser posted image

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.4.2007 22:37:05   
plenicka
Si bom sposodila eno misel: Otrokom moramo dati korenine in krila in tako nikoli ne bodo postali mamini sinčki (ali mamine hčerkeuser posted image )!!

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.4.2007 23:09:57   
solatja
veste kaj, moja tašča je deloholik in doma praktično ne počne nič. zato pa zna moj vse (kuha, pere, lika, sesa...) skratka, super je!!! vse dokler... ne perem na preveč obratov, kej ne zablodim v kuhinji, ne znam zlikat srajce, ne znam u redu posesat....

a veste, kolk težko je živet z nekom, ki vedno vse (najboljš) ve, ki se na vse spozna??' user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   ni glih simpl. tok o gospodinjskih opravilih user posted image

najpomembnejše je, da mu daš priložnost, da zadiha. da si ves čas prisoten in na razpolago takrat, ko te potrebuje, pokliče, poišče, in ne takrat, ko imaš sam občutek, da si nepogrešljiv v otrokovem življenju. in še nekaj: mislim, da je precej pomembno, da otrok ne vključuješ v stvari, ki se ga ne tičejo in ki zanj niso relavantne (npr. večje investicije staršev, ko imajo otroci že svoje družine).

(odgovor članu plenicka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?