Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kako 3-letniku povedati... 18.4.2008 17:18:38
|
|
|
|
mala maja
|
našemu smo razložil da gre v bolnico ker morajo zdravniki pogledati če je vse uredu z njegovim trebuščkom, da ga ne bo bulca več bolela, ker je imel tudi kilo. So mu operirali oboje. Je bil kar zadovoljen z odgovorom. Sicer je bil takrat star 2 leti. A so vam tudi razložili, da gre to za večkratno operacijo, da ga ne spustijo takoj dol. Naš je bil operiran že 2x, pa bi moral it še ene 2x. JE pa še isti dan ko pridete operiran in gre naslednji dan če je vse OK domov.
|
|
|
|
RE: kako 3-letniku povedati... 18.4.2008 20:32:00
|
|
|
|
Naja31
|
Ne vem, ampak sem samo hotla napisati bogi fantek.
|
|
|
|
RE: kako 3-letniku povedati... 18.4.2008 21:15:56
|
|
|
|
ana b
|
Našega pripravljam na operacijo žrelnice. Ve, da bo šel v bolnico in da mu bodo odstranili bulico, ko bo on spal = anestezija .
|
|
|
|
RE: kako 3-letniku povedati... 18.4.2008 21:24:54
|
|
|
|
tititi
|
Moj dragi je imel to operacijo v 1 razredu osnovne šole pa pravi, da se ne spomne, da bi ga kej bolelo... Bolj mi je zanimivo to, kar pravi mala maja, da bi mogel večkrat it na operacijo...moj je bil sam enkrat in pravi "da so mu slabo nardili" ker pač en jajček ni tam kjer bi mogu bit...kljub operaciji A ma to lahko kak vpliv na plodnost? ... Se do zdej nisem niti zanimala za to. Pac sem ga sprejela kakrsen je in se mi ni to nc posebnega zdelo
|
|
|
|
RE: kako 3-letniku povedati... 19.4.2008 14:57:13
|
|
|
|
daisy
|
ne, nič nam niso rekli, da naj bi šel večkrat na operacijo.... . najbrž je odvisno od primera do primera. Upam ,da nam ne bodo to povedali v torek, ko ima operacijo .
|
|
|
|
RE: kako 3-letniku povedati... 19.4.2008 15:09:46
|
|
|
|
daisy
|
Kje pa ima šive in koliko jih je ?? Med brskanjem po internetu sem prebrala, da naj na plodnost operacija ne bi imela vpiva (najbrž če je jejček po operaciji tam kjer mora biti), si jih morajo pa potem pregledovati, v primeru da bi prišlo do kakšnih rakavih sprememb.
|
|
|
|
RE: kako 3-letniku povedati... 19.4.2008 17:28:03
|
|
|
|
frutka_
|
Razlagaj mu sproti koliko bo treba, ne ga prej obrmenejvat s tem, ker itak nima pojma kaj ga čaka. Tudi ko bo prišel domov še bo najbrž imel malo krize. Pogumno in vzpodbudno, z veliko cartanja, skupaj preživetega časa pa bo!
|
|
|
|
RE: kako 3-letniku povedati... 19.4.2008 22:05:06
|
|
|
|
mala maja
|
IZVIRNO SPOROČILO: tititi Bolj mi je zanimivo to, kar pravi mala maja, da bi mogel večkrat it na operacijo...moj je bil sam enkrat in pravi "da so mu slabo nardili" ker pač en jajček ni tam kjer bi mogu bit...kljub operaciji naš ga še zmeraj nima na mestu , sam ne vem ča bi ga dala še enkrat operirati. Resno razmišljam v čem je smisel če pravijo da ne vpliva na plodonost. Mi je pa bilo rečeno da če pa ga spustijo takoj baje lahko pride do okvare. Enkrat mi je ena kolegica, drugače medicinska sestra rekla da ga morajo privadit na nižjo temperaturo, ker dugače pride do poškodbe . Pa še danes ne vem a se je hecala al je resno govorila.
|
|
|
|
RE: kako 3-letniku povedati... 20.4.2008 21:23:18
|
|
|
|
Tina26
|
Sem šele zdajle videla tvoje vprašanje, takoj po tem ko sem sama napisala zelo podobno vprašanje - Niko je tudi ful strah operacije mandeljev ki jo ima poleti. Skratka samo sem ti hotla napisat da se DRŽITE - vsi štirje, in držimo pesti da bo vse dobro prenesel... L.P. Tina
|
|
|
|
RE: kako 3-letniku povedati... 21.4.2008 14:00:18
|
|
|
|
Lenny
|
Daisy, nas v maju čaka enako, s to razliko, da ima sine "že" 5 let in pol. Na zadnjem pregledu pri urologu je sam iz pogovora izluščil, da gre na operacijo in da bo tri dni v bolnici. Spraševal je, kako bo s spanjem in če bomo lahko z njim. Za zdaj je sprejel dejstvo, da bo pač 2x prespal v bolnici, čez dan pa bomo z njim. Kaj bo, ko bo dejansko prišlo do tega, si ne upam napovedati. Res je precej samostojen, lani je šel sam na taborjenje, vendar je bolnica povsem drug svet, zraven še bolečina, strah, ..... oba si bova uredila dopust, da bova lahko čimveč z njim in mu te tri dni kolikor se da olajšala. Verjetno ti nisem kaj dosti pomagala, saj je starostna razlika prevelika, da bi lahko pričakovali enake reakcije. Lahko pa si drživa pesti, da stvar mine čimmanj stresno za oba otroka. Btw, kje bo operiran? Mi čakamo v Mb.
|
|
|
|
RE: kako 3-letniku povedati... 29.4.2008 10:49:50
|
|
|
|
tititi
|
Hm...da bi vedla moj niti nima nekih šivov, se mu sam "na trebuščku" poznata dve zarezici, ker mu tam dlake ne rasejo... tko mal nad "njegovim premoženjem"... ampak ne vem mogoce sta dolgi centimeter in pol in široki par milimetrov. Jaz sem z vprašanjem "ali to vpliva na plodnost" mislila, ali vpliva na plodnost, če ne popravijo prav, ne pa "ali operacija sama vpliva na plodnost". Vsaj tko sem razumela, da ste mi odgovarajle... Sicer pa moj pravi, da so mu to šele v 1. razredu na sistematskem pregledu odkrili...nč prej...ne vem mogoče so bili ti pregledi manj pogosti, ko smo bili majhni kot so sedaj (sama še nimam otrok)... Držim pesti, da boste vsi čimlepše prestali operacije...
|
|
|
|
RE: kako 3-letniku povedati... 29.4.2008 15:35:53
|
|
|
|
Nina00
|
Kakor vem zaostal jajček, če se ga ne spusti v mošnjo, vpliva na plodnost, saj je na previsoki temperaturi za dobro tvorbo semenčec. Seveda pa to ne pomeni, da je potem v odrasli dobi neploden, če ima drug jajček normalno v mošnji. Kar je bolj nevarno, je to, da se na takem, nespuščenem, jajčku bolj pogosto pojavljajo rakave spremembe. Zato je kar pametno poslušat nasvet urologa. Kolikokrat pa morajo bit operirani pa je verjetno odvisno od tega, kako visoko je jajček. Če je zelo visoko, verjetno ne morejo naenkrat nategnit vse žile, živce itd toliko, da bi ga spustili v mošnjo. Vsaj tako si jaz to predstavljam.
|
|
|
|
RE: kako 3-letniku povedati... 30.4.2008 9:56:39
|
|
|
|
tititi
|
Joj me je kr zgrozilo zdej to tvoje pisanje Nina00. Namreč moj ma že "preddispozicijo" s tem, da je meu njegov ata raka na crevesju (in umru že full mlad), njegovmu bratu, ki pa ni mel te operacije z nepravilno lego jajčk, pa so pred neki časa operirali prostato (mislm da je meu raka, nisem mojga preveč spraševala, ker valda noče preveč govorit o tem )... Sicer to ni prava tema...sam men se zdi "mišn inposibl" mojga prepričat, da bi šou na kak pregled, prostate in črevesja...ker moji mami priporočajo kr pogoste preglede želodca in prebavil, ker je njen tata imel raka na želodcu in potem še na črevesih... Mala maja, mogoče bi se blo pa malo bolj orng za pozanimat, preden nehate z operacijami?
|
|
|
|
RE: kako 3-letniku povedati... 30.4.2008 10:10:59
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: frutka Razlagaj mu sproti koliko bo treba, ne ga prej obrmenejvat s tem, ker itak nima pojma kaj ga čaka. Se strinjam s frutko. Nič mu kaj preveč razlagat, sploh ne ne vem koliko prej. Bolje kakšen dan ali dva prej povedat, da bosta šla k zdravniku, kjer mu bodo dali nekaj, da bo zaspal in bodo potem pogledali, če je v njegovem trebuščku vse tako, kot mora biti. In da boš ti tam z njim. Da bosta potem skupaj potem še dvakrat tam prespala. Jaz bi tako naredila.
|
|
|
|
RE: kako 3-letniku povedati... 30.4.2008 11:04:50
|
|
|
|
Nina00
|
Oprosti ker ti smetim temo, ampak mi ne da, da ne bi odgovorila tititi. To, da ni imel spuščenega moda in pa rak na črevesju ali prostati je čisto nepovezano. Seveda pa je priporočljivo, da si da pregledat črevo, če je njegov oče imel raka na črevesju. Glede tega v kateri starosti naj se posvetuje z osebnim zdravnikom, Je pa priporočljiv pregled črevesja za vse po 50. letu, pri njem tudi prej (odvisno, koliko je bil star oče, ko je zbolel za rakom) v vsakem primeru pa takoj, če ima kakršnokoli sled krvi v blatu. Za rak prostate pa tudi velja, da naj bi se moški redno kontrolirali pri urologu, če le imajo kakršnekoli težave z odvajanjem vode, starejši pa tudi brez tega. In rak na črevesju in na prostati sta lepo ozdravljiva, če se ju odkrije dovolj zgodaj. Glede tvojega vprašanja pa se strinjam s frutko.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?