Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 17.6.2009 21:13:55
|
|
|
|
Klaudia
|
Naša si roke umiva non-stop. Samo da so malo umazane že leti k bideju in si jih mili. Pospravljanje je pa treba rečt. Zunaj igrače kar hitro pospravi. Sploh pa ne mara, da stvari niso na svojem mestu. Aha... stara je pa 20 mesecev.
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 17.6.2009 21:16:53
|
|
|
|
Taula
|
Stara je 13 mesecev. Če se ji kaj nalima na roko znori in začne mahati dokler ne pade dol (npr. hrana) Če ji prst pomočiš v hrano je zelo nezadovoljna, bog ne daj da bi polizala dol, je treba takoj obrisati To da je umazana okoli uste je ne moti. Če kaj kapne na mizo ko jemo, se spravi na to in paca po tem, potem je roka umazana in je joj. Tak da spucam hitro da je mir. Če je umazana majčka, hlače in to vidi non stop madež gleda in neki brunda, tako da jo preoblečem da je mir. Pospravljati ne zna, pomaga meni če se ji da. Jo navajam, ma nima interesa še oz ne razume kaj delava po moje.
< Sporočilo je popravil Taula -- 17.6.2009 21:19:30 >
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 17.6.2009 21:31:41
|
|
|
|
ursi
|
Ko se igra zunaj v pesku ali zemlji je lahko umazan čez glavo, pa ga nič ne moti. Ko pa se spravi umivat, je pa že cel naguban, pa še pravi, da se mora mal podrgnit. Star je dobre tri leta. Pospravljanje? Odvisno od motivacije, kaj sledi za tem. Če sledi spanje, je hud.... težko.
|
|
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 17.6.2009 21:37:35
|
|
|
|
Jančika_
|
Komplet vseeno jima je, kako svinjska sta. Imamo pravilo, da se slečeta spodaj v pralnici pri pralnem stroju, preden gresta gor v stanovanje, ker ponavadi jima iz oblačil pade še kila mivke. Potem pa večinoma takoj v bano. Če imata res fejst umazane roke, si jih gresta sama umit, včasih je pa dovolj samo brisanje v majico . 5-letnik se že kdaj zmoti in kaj pospravi sam od sebe, ni pa tudi nobenega problema, ko mu rečem (včasih želi, da mu pomagam). 3-letnik bi lahko živel sredi svinjaka in ponavadi precej protestira, ko je treba pospravit. Ampak ni kej, če je treba, je treba. Saj mu pomagam. Je pa tudi vedno boljše.
|
|
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 17.6.2009 22:02:12
|
|
|
|
misa4
|
Čisto odvisno od dneva. Enkrat ji je vseeno če umazana od nog do glave, spet drugič se pa glanca, češe, umiva in 10x na dan preobleče, če samo smetka na cunji . Ja pa krade mi parfum . Stara bo pa 6.
|
|
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 17.6.2009 22:05:26
|
|
|
|
Primoza
|
Zelo čist - ostanke hrane si tako pridno obriše v oblačila.
|
|
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 17.6.2009 23:23:44
|
|
|
|
nejcko
|
Se podpišem pod Jančiko in Primoza.
|
|
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 17.6.2009 23:30:52
|
|
|
|
hillmagic
|
Zadnjič ko sem dala mojo punco spati se je neki premetavala, saj veste na začetku se valjajo sem in tja. Pa je imeli ene male drobtinice na rjuhi pa mi jih je dala naj nesem v smeti. Naša kar sodeluje zelo rada pri pospravljanu , pometa in vse bi dala v smeti. Če se umaže sploh roke pa takoj pokaže da so kaki (umazane) in jih je treba očistiti. Pa nos si sama briše in potem veselo nese robce v smeti. Pa prav fino zna ven pihniti iz noska Stara je 20 m. Tako da je pobrala en vzorec čiščenja in nega do sebe, čeprav se to lahko čez čas spremini oz. spreminja. Za enkrat je rada bolj čista kot umazana. Že pri jedi mi roke kaže da naj jih očistim. Toliko
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 18.6.2009 9:35:08
|
|
|
|
Lenny
|
En prvošolček in en triletnik - o količini perila ne bi izgubljala besed Ja, oba sta ful čista, ko se zjutraj zbudita in oblečeta sveža oblačila . Bog ne daj, da bi bila kje kakšna pikica na mančki. Takoj zatem se videnje čistoče pri njiju dramatično spremeni. Brisanje rok v hlače postane nekaj samoumevnega in ko pridem po starejšega v šolo, se učiteljica včasih kar opravičuje, ker je tako umazan. Sledi "pranje" otroka in oblačil ter ponovitev vaje še zvečer. Mali škrat je mojster za mazanje majčk, tako da redko zdrži do večera. Mah, saj me včasih razjezi, ko nista niti dve uri koliko toliko čista. Ampak mene je mama oblačila v bele žabe in pričakovala, da bom iz igrišča prišla s prav tako belimi žabami. Verjetno sem zaradi te izkušnje do posvinjanih oblačil svojih otrok bolj tolerantna. Aja, obstajajo pa tudi posebne majice, ki jih ne zamažeta. To je zelo zanimiv fenomen. Majica, na kateri je kajvemkateri filutek, čudežno ostane čista tudi dva dni Umivanje rok je pač nujno zlo, ker mati tako zahteva, pospravljanje pa obveza.
< Sporočilo je popravil Lenny -- 18.6.2009 9:36:32 >
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 18.6.2009 10:10:57
|
|
|
|
HuAnita
|
3 letnika kar moti umazanija, očitno se ga je to v vrtcu prijelo, reče: mami, uledi me (uredi me), ampak samo roke, zvečer bi raje vse kaj drugega počel, kot pa se umival Skoraj 5-letnico ne moti, če ima vso obleko popacano, le da je obleka tista, ki jo hoče Jaz jima preveč ne težim, me ne moti kak flekec iz vrtca, ker se itak še doma, pa med igro popacata, ampak ko sta pa zadnjič prišla od babice, me je pa kap skoraj: okoli ust od čokolade, malo še po laseh, pismo, res, kot deca izpred 50 let, ko so prvič jedla čokolado Pa sem še vprašala, če sta veliko čokolade pojedla, ker sta bila tako umazana, pa mi reče hčerka: Saj sploh nisva jedla čokolade. Je babi rekla, da morava tako povedati....
|
|
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 18.6.2009 10:14:42
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita pismo, res, kot deca izpred 50 let, ko so prvič jedla čokolado
|
|
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 18.6.2009 10:35:49
|
|
|
|
Žaži
|
Tako ga moti umazanija, da celo drobtine iz kavča sproti briše, medtem ko je keks in če si roke vmes preveč umaže, da keks meni in si roke lepo pridno v majčko obriše in je dalje .
|
|
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 18.6.2009 12:24:39
|
|
|
|
ALWAYS LARA
|
moji dve tut..smrkl brisat v rokav, roke v maco in glače al pa v prt, sploh tavelka ko je ma vse okol talarja posvinjano, vedno ji pade kej na hlače ko je, ko je v peskovniku je usrana od nog do glave, in pa še vsa okolica. useen jima je če žvita sred svinjaka očitno. kr neki! in bl dopovedujem, da sta punčki in ne dva prasca v hlevu slabše je. js sploh ne vem kako naj ju naučim mal osebne higiene..samodejne. sej skopat pa umit se ni problem, ampak da bi pa sami kdaj predlagali roke umit se pa še ni zgodl=??!!
|
|
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 18.6.2009 12:59:12
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: ALWAYS LARA kako mar jim je ali so umazani ali čisti? ali jim je vseeno aliso njihove roke vse lepljive od lizike ali takoj tečejo umivat roke? kaj pa pospravljanje? Ne prenese lepljivih rok. drugače pa mi je cuker, ko smo zunaj in je malo zašmolcana po obrazku . lara...še vedno, ne vem če si dobila moj ZS- jaz tukaj na RR več nič ne najdem
|
|
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 18.6.2009 13:08:49
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: ALWAYS LARA moji dve tut..smrkl brisat v rokav, roke v maco in glače al pa v prt, sploh tavelka ko je ma vse okol talarja posvinjano, vedno ji pade kej na hlače ko je, ko je v peskovniku je usrana od nog do glave, in pa še vsa okolica. useen jima je če žvita sred svinjaka očitno. kr neki! in bl dopovedujem, da sta punčki in ne dva prasca v hlevu slabše je. js sploh ne vem kako naj ju naučim mal osebne higiene..samodejne. sej skopat pa umit se ni problem, ampak da bi pa sami kdaj predlagali roke umit se pa še ni zgodl=??!! Oh a veš kaj. Še vseeno bolje, da sta bolj umazani kot pa prevečisti. Mislim,d a bi sami od sebe pretirano pazili na svojo čistočo. Tisto se meni zdi včasih kot pokazatelj ene nervoze. če ne prej, ko bosta imeli fante, boste že skrbeli za osebno higieno.
|
|
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 18.6.2009 14:14:21
|
|
|
|
nia5
|
Stara bo 13m in ji bolj ne more dol viset, kakšna je . Iz rok si vse poliže, še s tal bi, če bi ji pustila, zvečer je taka, kot bi jo od ne vem kod potegnila. Na cote Vanish, ona pa v bano in je rešeno. Najraje stiska čokolado med dlanmi, pol pa dol poliže , njena miceno starejša sestrična pa ne sme videt ene kapljice, kaj šele hrana zraven krožnika, roke mora met obvezno čiste
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 18.6.2009 15:07:57
|
|
|
|
Jančika_
|
Moram še povedat, kakšen hodi moj Vasja iz vrtca, kjer imajo peskovnik z mivko. Torej, zdaj se namažejo s kremo za sončenje, ko grejo ven. In moj otrok se potem dobesedno zakoplje v mivko! Skoplje luknjo in se uleže not, pol se pa zasipa . No, ven pride svetleč se od mivke, tu drugo kot milo in voda in drgniti do nezavesti ne pomaga. Pa še potem je brisača včasih rjava . Ponavadi ima mivko še v ušesih ("Mami, NUJNO sem se moral uležt, ker drugače ne bi mogel skopati take velike luknje".), da o lasišču sploh ne govorimo. Tamali pa iz vrtca pride še kolikor toliko spodoben, potem ga pa doma nekaj zmede ali kaj in je svinjski tako, da ne znam povedat. Najraje išče polže, potem jih pa prijema in žoka in je cel prek in prek poliman s tisto sluzjo .
|
|
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 19.6.2009 13:37:53
|
|
|
|
tins
|
Sam pri nas se isto dogaja: tamala pride iz vrtca ko rožca, po pol ure doma ji pa uspe bit kompletno umazana- imam vzgojiteljici že na sumu, da jo imajo v nečem zavito čez dan .
|
|
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 19.6.2009 14:17:31
|
|
|
|
Anonimen
|
5-letnica je še kar decentna, razen da ima večne brke. Ampak ona vsaj merka pri jedi. 3-letnik je obupen. Njemu dol visi za ves svet.
|
|
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 19.6.2009 14:29:48
|
|
|
|
šnucika
|
naša tri in pol letna pupa se sekira samo,če je mokra...takrat je vik in krik in je treba preobleči.Drugače pa se pridno briše v hlače,rokave,majčke...se pravi,da je rada čista ...ona,cunje pa katastrofa!
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 20.6.2009 22:06:44
|
|
|
|
Janey
|
Našemu je čisto vseeno ali ima kilo blata na rokah al pa nič ;) se tako zamoti z igranjem, da mu je vseeno. pospravi pa rad za sabo, mi vedno pomaga dat iigračke v koš
|
|
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 24.6.2009 11:01:15
|
|
|
|
simonalokar
|
moj 3 letnik želi biti tudi urejen če vidi packo na tleh gre hitor po sesalc in že začne. roke čiste. tuširanje vsak dan. - razen glave protestira . ko je se stalno briše roke. tko da je včasih kar težko . simona
|
|
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 24.6.2009 11:13:44
|
|
|
|
ada2
|
samo, a niso najbolj luštni ko so tak fajn od igre umazani? ma, meni ni lepšega, ko jih vidim uživat, pa da niso obremenjeni s tem, da se kaj umažejo. vse se da oprati, pa tudi najbolj "zakmašnih" hlač ne oblačimo glih za na igrišče.
|
|
RE: kako čisti so vaši otroci 24.6.2009 11:21:47
|
|
|
|
viv_
|
Točno tako kot je Lenny napisala...
|
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.