|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakšne meje postavljate otroku?
4.6.2008 9:30:22   
beli
Zanima me kakšen red in pravila imate pri svojih otrocih? Se tega potem držite ali popuščate? Se zdite sami sebi kdaj prestrogi?
Meni tašča vedno govori,da preveč kompliciram, ker želim, da pospravlja za sabo (stara je 3 leta), ker želim, da si pred jedjo umiva roke, ker želim, da me vpraša preden gre ven ali k tašči, ker želim, da se zahvali... Predvsem me moti zdaj, ko je toplo in gre ven pogledat psičko in potem jo tašča kliče noter in potem je pri njej. Kasneje jo zunaj iščem ali pa že slišim, da spodaj pri njej divja. To me res moti, ker skoraj za vsako gre k njej in pol jo moram skoraj na silo odvleči domov al pa jo prositi, to mi je pa težko pred taščo. Jaz imam pravila, ona ji vse pusti in me moti, ker išče potuho pri njej. Vedno mi je bilo bedno živeti v isti hiši s starši. Nikoli nimaš čisto svojega življenja, kjer bi vse odločal sam oziroma skupaj s partnerjem. To večno prilagajanje se mi upira. Kak ve to prenašate?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakšne meje postavljate otroku?
4.6.2008 9:32:43   
Lunc_a
priznam preveč popustljiva in otrok to ve zelo dobro izkoristituser posted image
kriva sem pa sama seveda.

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.6.2008 9:33:27   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: beli

Zanima me kakšen red in pravila imate pri svojih otrocih? Se tega potem držite ali popuščate? Se zdite sami sebi kdaj prestrogi?
Meni tašča vedno govori,da preveč kompliciram, ker želim, da pospravlja za sabo (stara je 3 leta), ker želim, da si pred jedjo umiva roke, ker želim, da me vpraša preden gre ven ali k tašči, ker želim, da se zahvali... Predvsem me moti zdaj, ko je toplo in gre ven pogledat psičko in potem jo tašča kliče noter in potem je pri njej. Kasneje jo zunaj iščem ali pa že slišim, da spodaj pri njej divja. To me res moti, ker skoraj za vsako gre k njej in pol jo moram skoraj na silo odvleči domov al pa jo prositi, to mi je pa težko pred taščo. Jaz imam pravila, ona ji vse pusti in me moti, ker išče potuho pri njej. Vedno mi je bilo bedno živeti v isti hiši s starši. Nikoli nimaš čisto svojega življenja, kjer bi vse odločal sam oziroma skupaj s partnerjem. To večno prilagajanje se mi upira. Kak ve to prenašate?

Jaz mislim, da je tvoj red kr dobro zastavljen - jaz sem tut imela tako in ni mi žal (pa sem živela pri mojih starših) - sam moji mami je blo samoumevno, da mi je povedala, da je mali pri njej ipd... - ker namreč če sm skrbna mama itak, da želim vedet kje je moj otrok - sicer me skrbi ...

Za umivanje rok, pospravljanje, prosim, vprašati kaj se sme - pa ni nikoli prezgodaj začeti.

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.6.2008 9:54:28   
Luni
Se strinjam z obema, to poskušam tudi jaz, pa mi ne rata vedno user posted image

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.6.2008 10:11:27   
timika
V tem primeru moraš meje postavit tašči, ker ta podira pol teh, ki jih postaviš otroku.
To razčistita sami, take zadeve niso ravno predmet pogovora pred otrokom.
jaz bi pristopila spoštljivo, mirno in na lep način. Bi tašča le morala razumet, da kar rečejo starši, to naj drži. Upam, da uredita.

LP

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.6.2008 10:16:29   
kristinaj
ta mali meje postavljaš kot bi jih večina staršev in učiš jo kot je prav.... a si razmišljala, da bi tašči kakšo mejo več postavla??

če bi videla da moja tamala išče potuho pri tašči bi ji v fris povedala kar mi gre in da ni ona tam postavljena za potuho otroku dajat in še marsikaj, pa tudi če me ne pogleda več,,,, bi imela vsaj mir....

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.6.2008 10:37:42   
Anuška79
Kot rečeno: meje, ki si jih postavila hčerki niso prav nič prestroge, postavi pa meje tašči.

Verjamem, da je tole lažje napisat, kot naredit, a vztrajaj - midva sva taščo že vzgojila, a sva zato potrebovala več kot štiri leta: prej ni hotela verjeti, da dela kaj narobe, ko pa jo je mali skorajda nekam poslal in sem jaz samo v luft skočila in ga zgrožena pred njo postavila na realna tla in jasno povedala, da pri njej veljajo ista pravila kot doma in da kaj takega od njega nisem pričakovala, se je tudi ona malo zamislila. Kasneje sem ji povedala, da se doma niti približno tako ne obnaša in da ne bom dovolila, da se tako vede pri njej, pa čeprav to pomeni, da bo manj obiskov. Situacija se je resnično popravila.

Se je pa zdaj pojavil problem pri moji mami in njeni 'potuhi' ter podkupovanju za mojim hrbtom, a to je že druga zgodba v kateri žal nastopa tudi huda oblika depresije. Rešitev zanjo pa še iščem user posted image

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.6.2008 12:37:41   
honey
Če mene vprašaš, so to meje, ki jih postavi otroku vsak skrben starš. To, da si roke umije, ko pride iz peskovnika oz. sploh od kjerkoli zunaj, je meni (in tudi njemu že) samoumevno. Da igrače pospravlja za seboj, smo ga začeli učiti že čisto od malega in se mi zdaj, pri 3 letih to obrestuje. Vsak večer, preden gre spat, pospravi igračke na svoje mesto in je. Ve, da me mora vprašat, če kam gre. Zadnjič pa je kar šel k sosedovemu fantku se igrat. In ko pridem jaz ven in ga iščem, ga ni bilo in najprej pogledam tja čez in ga vidim tam. Takoj sem ga poklicala nazaj domov in mu čisto lepo povedala, da mora iti noter. Mali je začel tulit, da ne gre (bilo je okrog 18 h), da gre k sosedu se igrat, pa sem vztrajala, da ne in mu lepo povedala, da mu je to kazen, ker mi je "ušel", brez da bi me vprašal, če lahko gre. Od takrat naprej me vedno vpraša, če lahko gre tja. Je pomagalo. Ampak mi smo zdaj k sreči na svojem, se mi ni treba ubadati več s taščo. Sem se pa do enega leta nazaj morala. Ampak sem jo kar navadila - če je šel mali z njo noter ali pa kamorkoli drugam, sem ji povedala, da mi mora sporočit, da bom vedela, kje otrok je. Kar pa se pravil in potuhe tiče, je pa pri nas tako: čuva ga moja mami in sem ji takoj na začetku povedala, preden je šel k njej v varstvo, da ko bova midva z možem pri njih, bodo veljala najina pravila, ko bodo pa sami, pa če se jim zaradi mene na glavo user posted image , če mu bosta pustila. In tega se striktno držimo. Tudi ko recimo mu jaz kaj ne pustim, teče k babi ali dediju in njiju prosi. Pa samo dobi odgovor: mami je tukaj, z njo se zmeni user posted image . Ni potuhe pri nas, ker sem jim kar hitro povedala svoje.

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.6.2008 14:17:43   
beli
Že večkrat sem se hotela lepo pogovorit z njo ,ampak me nikoli noče poslušat in reče, da babice so zato, da vnuke razvajajo. Čisto vse ji pusti. Najbolj me moti, da bi bila vsak dan pri njej in da bi jo jaz zelo malo videla, ker želim biti z njo. Doma me potem čisto nič ne uboga. Tašča je res hinavska in sem kar razočarana. Ko ji želim nekaj razložiti pokima, potem zamahne z roko in ko me ni zraven, naredi drugače. Jaz rečem ,da nagaja, ona pa ji reče, da kaj jo mami skoz šimfa, če pa je tak pridna. Vglavnem vse kontra meni. Ko rečem ,da si naj umije roke pred jedjo, ona takoj, da sej ni nič živali prijemala. Bla, bla, sej ji vedno tišči vse živali v roke. Tak ji gre vse na živce. Meni pa še bolj. Ko je sama z njo ji ves čas govori kako je pridna, se mi zdi, da se ji smili, ker ima tak strogo mamo. Pa vem, da sem še premalo stroga. Ne vem kaj naj naredim, ker mi ne paše da gre vsak dan k njej in ne vem, če naj ji to omejim, po drugi strani se mi ne zdi lepo, da ji ne bi pustila k babici. Res mi je žal, da ne živimo zase. Bi se bolje vsi razumeli.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.6.2008 15:07:00   
blak
Pri meni je tako, da se jaz strogo držim pravil, možek pa malo manj in se vidi, da ta mali njega dosti bolj "nateguje" (cmeri, izsiljuje...). Ja, pri nas doma sem jaz zmajuser posted image .

Glede tega pa, da gre tvoja mala h tašči, ne da bi prej vprašala, pa bi  jaz naredila tako: šla bi po ta malo, ji rekla, da naj se vrne domov, ker te ni nič vprašala in doma zahtevala, naj te prosi za dovoljenje.

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.6.2008 7:54:42   
mojca75
jaz sem pristaš reda in vzgoje im mislim d ane delaš nič slabega. res so babice za to da razvajajo vnuke, ampak ne na način d arušijo avtoriteto staršem, kar z svojim vedenjem tvoja tašča vsekakor dela.
še malo pa te bo mala vprašala "zakaj pa si pri babici ne rabim rok umiti"?

No, midva z mojim sva se za bolj striktno vzgojo skupaj odločila in jo tudi peljeva, do sedaj se nam je samo obrestovalo.
ne me narobe razumet, pod tem mislim da hodimo spat načeloma ob isti uri 20-20.30, da se umije roke pred jedjo, da sama pospravi igrače (bolj ali manj, skupaj,...), da se zahvali ko kaj dobi, etc.

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
5.6.2008 8:01:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu beli)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
5.6.2008 13:09:08   
Anonimen
Se podpišem pod Nalin. Postavi meje tašči. Če te ne bo upoštevala, ukrepaj po svoje, saj si ti mama. In ji povej, da so res stari starši za razvajanje, ampak v končni fazi morajo upoštevati načela staršev, ne pa jim spodbijati avtoriteto. Če bo hčerka šla k babici brez dovoljenja in na poziv ne bo prišla nazaj, jo pojdi iskat in jo fizično odnesi domov. Če bo tašča karkoli komentirala, ji povej svoje ali jo daj na ignore. Kot otroka. Hčerki pa vsakič znova povej, da jo ima babi rada, ampak ti si njena mama in mora poslušati tebe. Brez dodatnih pojasnjevanj. Pa tvoj dragi bi morač v prvi vrsti razčistiti to s svojo materjo - relacije, kdo ima kakšno nalogo in funkcijo pri vzgoji otroka.

Kar se tiče samih postavljanj mej otroku, pa je pri nas podobno, kot pri vas, načeloma nisem preveč stroga, razen kar se tiče zdravja, varnosti in osnovnega bontona.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
5.6.2008 13:25:58   
Rožica I
Tudi pri nas so se pojavljale podobne težave, ker je bil otrok preveč razcepljen med mojo vzgojo in vzgojo starih staršev. Smo pa bili zelo dosti skupaj; cca 3-4 dni/teden. Ko mi je prekipelo, sem jasno in glasno povedala, da otroka ne pripeljem več kot 1x/teden na obisk, če ne bodo vsaj 50% moje vzgoje prakticirali tudi sami. Seveda sem bila najbolj tečna in diktatorska, ampak so me začeli upoštevat in sedaj je tudi sin bolj zadovoljen in umirjen.
Kadar smo tam na obisku in me za kaj vpraša, če lahko- pričakujem, da se vsi udeleženi držimo enakega odgovora. Kar ne sme doma (recimo jesti vsepovsod razen za mizo), sem z muko dosegla tudi pri babici, saj je prej zgledalo takole: "Baaabi, soook!" In je dobil sok v sekundi, postrežen pred TV- jem. Doma lepo vstane, si napravi sok, včasih ga pa še meni pripravi. Ali pa lepo vljudno reče: " Lahko dobim to in to, prosim!user posted image "
V glavnem, kadar mi pove, da je pa pri babici kaj drugače kot doma, mu vedno odvrnem, pri babici je tako, ker babi verjame, da je tako dobro, ampak doma pa mislimo drugače user posted image .

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 5.6.2008 13:26:41 >

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.6.2008 13:29:35   
maruškaŠ

Že večkrat sem se hotela lepo pogovorit z njo ,ampak me nikoli noče poslušat in reče, da babice so zato, da vnuke razvajajo. Čisto vse ji pusti. Najbolj me moti, da bi bila vsak dan pri njej in da bi jo jaz zelo malo videla, ker želim biti z njo. Doma me potem čisto nič ne uboga. Tašča je res hinavska in sem kar razočarana. Ko ji želim nekaj razložiti pokima, potem zamahne z roko in ko me ni zraven, naredi drugače. Jaz rečem ,da nagaja, ona pa ji reče, da kaj jo mami skoz šimfa, če pa je tak pridna - Obrni se k punčki in ji povej, da ni čisto nič pridna in da nagaja - potem jo vzdigni in odnesi stran od babice. Vglavnem vse kontra meni. Ko rečem ,da si naj umije roke pred jedjo, ona takoj, da sej ni nič živali prijemala - v pričo punčke povej, da boš ti odločila kdaj je potrebno umiti roke in jo odnesi v kopalnico. Bla, bla, sej ji vedno tišči vse živali v roke. Tak ji gre vse na živce. Meni pa še bolj. Ko je sama z njo ji ves čas govori kako je pridna, se mi zdi, da se ji smili, ker ima tak strogo mamo. Pa vem, da sem še premalo stroga. Ne vem kaj naj naredim, ker mi ne paše da gre vsak dan k njej in ne vem, če naj ji to omejim DEFINITIVNO, po drugi strani se mi ne zdi lepo, da ji ne bi pustila k babici. Res mi je žal, da ne živimo zase. Bi se bolje vsi razumeli.

Pogovori se še zadnjič mirno z njo in ji povej, da si ti mama, da boš ti odločala o tem kaj in kako ter o otrokovih mejah. Povej, da želiš da bi to lepo sprejela - če ne bo - boš prisiljena diskreditirati njo tudi pred otrokom če bo potrebno - na že prej opisane načine. Če tašča ne bo hotela sodelovati - boš ti morala punčki jasno in glasno pokazati in dati vedeti, da taščina beseda ne šteje in da šteje samo tvoja - tako boš zaobšla taščina nagajanja in tudi hčerki bo jasno čigava beseda in tudi 'meja' bo vedno obveljala.

Samo za tele prijeme boš morala bit močna.

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.6.2008 13:32:33   
maruškaŠ
In ja stari starši so res za razvajanje - samo potem ne morejo bit prisotni v otrokovem vsakodnevnem ritmu - ali pa največ za kakšno slabo urico ....

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.6.2008 15:01:11   
Jessy
Jaz se ne sekiram, če ji tast in tašča popuščata. Pač, bo njima "srala" po glavi. Jaz zahtevam svoje in od tistega ne odstopam. Če se kdaj najdemo v situaciji skupaj s tastom in taščo, povem odločno, kako bo, ker sem jaz tako rekla. Do zdaj mi nista oporekala in sta potegnila z menoj. Je pa res, da ko mene ni zraven, da ji popuščata na dolgo in široko.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.6.2008 15:09:50   
Marogica
Jaz pa mislim, da bi moral biti naslov te teme, "hinavska tašča", "sovražim taščo" ali kaj podobnega. Se mi zdi ga je prav toliko govora o njej kot pa o vzgoji, če ne še več.

Beli-stari starši VEDNO razvajajo otroke, otroci so doma VEDNO bolj nagajivi, kljub postavljanju mej, otroci VEDNO gredo radi k babicam. TO so dejstva. In čimprej jih sprejmi.

Malo se skuliraj, popusti in daj vsem trem (tebi, tašči in otroku) možnost, da se imate fajn. KEr življenje je prekleto kratko...in škoda je zgubljati besed, živcev in časa za takšne neumnosti. JE drugih stvari  preveč.

Tako, tudi mojega časa je škoda za to tukaj...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.6.2008 15:22:52   
Pobalami
Jaz vem za mojo mamo. Dokler ga vidi dvakrat na teden lahko dela z njim kar hoče.  Kljub temu, da če mi nekaj ni všeč in ji to povem, ne delam haloja, ker tega ne upošteva.

Če pa bi morala z njo živeti bi pa najbrž znorela, ker bi bilo isto.

Tvoje omejitve se mi zdijo ok.

Edino zelo neprimerno se mi zdi, da gre otrok k tašči, iz dvorišča, ne da bi ti za to vedela. Ker tisti, ki je za otroka tisti trenutek odgovoren mora vedeti kje otrok je. Naj ti tašča ali otrok povesta, da gresta noter. Kaj pa če bo enkrat odtavala pa dolgo ne boste opazili, da je ni...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.6.2008 15:23:26   
rija
maroga: kot vedno user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.6.2008 10:34:14   
Anonimen

Dalmatinski....user posted image .

Pooooocasi in z obcutkom...user posted image .

Ja, drzim se. Ce se ne, je Micici cudno in me cudno gleda.

(odgovor članu beli)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
14.6.2008 18:03:28   
Anonimen
Vedno mi je bilo bedno živeti v isti hiši s starši.
user posted image

Torej ni čudno, da ti gre tudi tašča na živce.

(odgovor članu beli)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
15.6.2008 6:45:40   
malamaja
Ja kaj hudiča zdaj je pa ona grda če hoče svojega otroka imeti pri sebi ne pa da vse čas pri tašči visi.....pa kaj ste ve čudne.

A nimamo otrok da bomo z njimi?

Mani je povsem razumljivo da jo jezi, toliko se trudiš glede vzgoje in potem pride nekdo in ti vse podre. Ja potem pa je najbolje da vse pustimo in nam bodo dedki in babice vzgajali naše otroke.

Mala maja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.6.2008 8:09:03   
Meceno
malamaja- nič ni narobe z mamico, a sem mnenja, da če živite s starimi starši je potrebno več truda in kompromisovuser posted image

Če mlado družino to moti, pa nimajo kaj drugega razmišljat kot o selitvi.

Se strinjam z marogico user posted image    !

(odgovor članu malamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
30.6.2008 11:25:45   
tinkatonka

Zanima me kakšen red in pravila imate pri svojih otrocih? Se tega potem držite ali popuščate? Se zdite sami sebi kdaj prestrogi? Prestroga ne, kvečjemu sem kje preveč popustljiva!
Meni tašča vedno govori,da preveč kompliciram, ker želim, da pospravlja za sabo (stara je 3 leta) - no tukaj jaz popuščam, ker sem tudi sama bolj "razmetačuser posted image ", ker želim, da si pred jedjo umiva roke , ker želim, da me vpraša preden gre ven ali k tašči, ker želim, da se zahvali... - to in še več je pri meni, pa da prosimo za stvari, pa da obstaja beseda izvoli in ne "na"..... Predvsem me moti zdaj, ko je toplo in gre ven pogledat psičko in potem jo tašča kliče noter in potem je pri njej. Kasneje jo zunaj iščem ali pa že slišim, da spodaj pri njej divja. To me res moti, ker skoraj za vsako gre k njej in pol jo moram skoraj na silo odvleči domov al pa jo prositi, to mi je pa težko pred taščo. Jaz imam pravila, ona ji vse pusti in me moti, ker išče potuho pri njej. Vedno mi je bilo bedno živeti v isti hiši s starši. Nikoli nimaš čisto svojega življenja, kjer bi vse odločal sam oziroma skupaj s partnerjem. To večno prilagajanje se mi upira. Kak ve to prenašate? Pri meni so določena pravila in sem to že dala starim staršem vedt,čeprav jih moram kdaj na to opozoriti, ampak mi dajo prav, saj konec koncev prenašam vzgojo, ki sem je bila deležna, tudi na svojega otroka, pa mislim, da sem kar lepo vzgojena.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj je vzrok za več kot 200 primerov raka ...
HPV ni nov pojav, vendar so šele v zadnjih desetletjih raziskave razkrile njegovo povezavo z več vrstami raka, kar je pr...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.