*goldfish*
|
Da povem..... Ker otrok prihaja iz stikov z določenimi zdravstvenimi težavami, sem se obrnila na csd. In kaj mi rečejo? Da nimajo pooblastil pri stikih. Lahko ga zavarujejo pri meni kot skrbnici, če gre za zlorabo, ali za zanemarjenje....da pa pri stikih igra vlogo sodišče. In potem vprašam? Se pravi, moram vložiti tožbo in čakati, da sodni mlini zmeljejo svoje?! In je gospa rekla, da to ni tožba, da je to nepravdni postopek. Jaz več ne štekam nič. 3 mesece eno in isto govorim, da mali noče iti k očetu, da od njega prihaja z zdravstvenimi težavami (obiskala tudi zdravnika), zdaj so se začeli neki strahovi, noče spati več sam, omislil si je pri 6 letih ninico-"prijatelja" in se z njo pogovarja, mu razkazuje svet, z njo je, spi.... Csd pa naju vabi na razgovore, nama govori, da morava izboljšati odnose, da je pri otroku zdaj to obdoje ko ne loči realnosti z domišljijo..... Jaz pa tulim, da mali doživlja neko socialno stisko....amapk kak za vraga mu naj pomagam, če stike (vsaj začasno ali če reče, da zdaj ne bi šel) ne morem preprečiti (ker je sodna odločba), očetu (ki je bil nasilen do mene) ne morem mu komandirati, kako naj se obnaša ali ravna z malim, ker mali toži da ga sili določene stvari( jesti hrano, ki je sicer ne je,...) jao jao pa ta naš zaf..kani sistem? sem zadnjič socialno vprašala, če se mora kaj konkretnega zgoditi, da bodo začeli urgirati? Če to ni dovolj konkretno, da vsakič po stiku greva k dežurnemu? In mi je rekla, da bodo zbirali zdaj vse dokaze, in na podlagi tega bodo ugotovili, če gre za dejansko stanje ali pa samo za mojo pretirano skrb?