Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: higuys Že ko je toliko govora o dopustih. Kaj je za vas dopust? Imate rade aktivni dopust (šport, ogledovanje znamenitosti ) ali rajše poležavate? Kaj vas sprosti? Zame je poletni dopust tisti, ki traja 10 - 14 dni in daš možgane na off. Egipt, Turčija ali kakšni tropi, hotel 5* all inclusive, izležavanje na plaži, wellness, kak izlet, knjiga, čvek, uživancija na polno. Ste za hotelsko varianto ali bolj za kampiranje? Več kratkih dopustkov (par dnevnih) ali en dvo ali tritedenski? Kampi, šotori, prikolice - no go. En teden je minimum, ko sva bila še sama, sva prakticirala 14 dnevni oddih, sedaj z otrokom narediva 2 x 1 teden, ker si klasičnega izležavanja s 4-letnico ne moreš privoščiti. Sicer pa je pri nas dopust običajno za prvomajske praznike (1 teden, potovanje v lastni režiji, ogledi znamenitosti), poletni dopust na morju (kot opisano zgoraj, praviloma avgust ali september), potem pa še za božično/novoletne praznike 1 teden toplice. Vmes pa po potrebi in zmožnostih - krajši oddihi, podaljšani vikendi, ko skočimo kam v toplice, na morje, na kak izlet (recimo zdaj za praznik smo šli v Gulliverlandio), itd. Kako se organizirate , da je za vse prav (otroka, moža )? Z možem imava enake želje, otroka pa navajava na dinamično življenje že od malega. Na prvo potovanje po Provansi smo šli z našo princesko pri njenih 7. mesecih.... Kako bi (je) zgledal vaš idealen dopust? 14 dni, hotel 5* deluxe, Francoska Polinezija. Imam hotel že ogledan in verjetno bo nekoč tudi realizirano. jaz ne povem