|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakšen vzrok pri odvzemu plenice
17.4.2007 22:42:11   
andrejaz
Večkrat sem že zasledila, da ste nekatere svoje otročke odvadile od plenic tako, da ste jim enostavno vzele plenico in pač nekaj dni za njimi brisale lužice in jih preoblačile.
Ker pri nas nič ne zaleže, bomo tudi pri nas najbrž poskusili s to varianto.

Vendar pa me nekaj zanima – kaj ste svojim otrokom rekle (se mogoče tudi malo zlagale, olepšale,…) zakaj mu ne daste plenice. Če bomo pri nas poskusili s to varianto odvajanja vem da mu bom mogla povedati vzrok, zakaj mu nočem več dati plenice na rito (ima itak fazo da je vse zakaj, kaj,..). Da jih je zmanjkalo mu ne bom mogla reči, če mu bom pa mogla dati gor plenico za spanje.

Kaj naj mu torej rečem oz. kaj ste ve svojim otročkom povedale, ko ste se poslužile takega načina odvajanja.

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakšen vzrok pri odvzemu plenice
17.4.2007 22:46:24   
Anonimen
Da je ze velik in da ni vec dojencek .. in da mu bo krokodil prinesel tovornjak, ko ne bo vec lulal cez dan v plenice. Tovornjak si je pa sam izbral v trgovini ze prej, ko se je zacel odvajat, midva sva pa kao poklicala krokodila user posted image  

Krokodil je pa iz pravljice, ki sem mu jo jaz napisala za pospravljanje igrac .. in je krokodil jezen, ko ni priden in vesel, ko je .. itd. Skratka, tamalega od fanta se da s krokodilom in tem, da je velik in ne vec dojencek (kar se prijavi vsake tolk), kr dobr obrnt. In da bo tak kot ati (je bil ves navdusen od zacetka, ko je lulu v wc - lej, ati sm!). user posted image

(odgovor članu andrejaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.4.2007 6:43:46   
Anonimen
Jaz sem ga vprašala, če je tako O.K., in se je strinjal.

Tudi za ponoči sem ga potem vprašala, pa je bil šele pri 4 letih za.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.4.2007 9:26:55   
andrejaz
Pa še nekaj me zanima - koliko so bili takrat stari vaši malčki, ko ste to naredile.

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.4.2007 13:06:14   
piščanc
kahlico smo sicer sprobavali, ampak lulati pa je vanjo začela, šele ko se je sama odločila - je rekla, da bi šla na kahlico in je šla. to je bilo pri dveh in pol, približno. ene parkrat sem jaz prehitevala, ampak je bilo bolj razočaranje zame in zanjo, ko se je populala. nočno lulanje pa šele pri 4 letih.

ne prehitevaj, otroku sicer predstavi kaj to pomeni, ampak dokler ni pripravljen se to ne bo zgodilo

iz malega zraste veliko

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.4.2007 13:57:09   
romy
Pri meni je pa bil majhen problem, da ko smo bili še na začetku uvajanja, pa sva šla potem npr. v trgovino pa sem mu hotla plenico gor dat, pa me ni pustu. Al pa recimo, sva se vozila z avtom, pa je mel plenico gor, pa je reku da ga lulat, jaz pa njemu, da naj se kar v plenico. Joj, kaj hujega...kakšno dretje je bilo. Takoj ustavit, pa ven travco polulat user posted image  Ni hotel več lulat v plenico, kakat pa sploh ne v plenico. Če smo kje bili pa je rekel, da bi šel domov kakat user posted image , se mi je kar zasmilil, pa sem ga prepričevala naj kar v plenico, da ga bo mamica potem pa problekla. Očitno mu bolje odgovarja tako. Zdaj pa user posted image  za našega fanta, star je 2,5 let in je že 8 mesecev suh. Ja, začeli smo zgodaj, oz.so v vrtcu. In tam so bili vsi otroci na kahlici in je bil brez težav tudi naš.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.4.2007 13:57:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: andrejaz

Pa še nekaj me zanima - koliko so bili takrat stari vaši malčki, ko ste to naredile.

Moj 2 in pol.

(odgovor članu andrejaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
18.4.2007 14:41:52   
Anonimen
Od fanta mali isto - 2,5.

Ima pa wc nastavek in kahlico, pa gre veckrat in raje na wc (ma nastavek vlake gor user posted image ).

Zdaj pa ce ima zvecer ze gor plenico pred spanjem, pa vprasa, ce lahko lula v plenico oz. ce jo ima gor. Pa ce rece, da ga lulat/kakat, tudi ze lahko pocaka, do primernega mesta. Cisto suh brez plenice cez dan (razen popold. spanje) je pa zdaj en mesec.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
18.4.2007 21:26:22   
rainbow
No, jaz sem nisem tega poslužila, pa razne obljube, spodbude, motivacija z moje strani, tečnarjenje z atijeve tudi nič ni pomagalo, pa sem jo pustila. Ne vem, se mi zdi, da do tretjega leta ni neke krize s tem. potem pa je otrok že res toliko zrel, telesno kot tudi mentalno, da se opogumi al kako naj rečem.
No, in potem ko je moja frklja končno začela lulat na wc (1 mesec pred 3. letom) je v dobrih dveh mesecih obvladala cel proces odhoda na wc, do umivanja rok (edino ko kaka, ji jaz raje obrišem ritko in potem še umijeva). Tak da mi sploh ni bilo žal, da je nisem prej bolj gnjavila ali ubirala kakršnekoli metode.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.4.2007 22:26:45   
Nea
Pri Emi je pomagal Baby-born. Smo ji pokazali kako lula na kahlico, in je potem tudi sama isto naredila. Bila je stara 23m.
Glede na to, da imate še dojenčico, mu povej da so plenice za dojenčke, in da je on že velik bratec, ter da jih ne rabi.

Pri nas se dajo dobiti nalepke s smajliji ki sedijo na kahlici. Če se otrok polula v kahlico ali nastavek, v knjigico nalima enega smajlija. Za 5 smajlijev dobi majhno darilce.
Pri prijateljici so pomagali!

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.4.2007 20:36:46   
Anol
Ja, našemo se je enostavno zdelo fino, ko sem rekla, da zdej ko je velik fant bo imel pa gatke, pa seveda kupili smo mu gatke, ki so mu ble ful všeč. Smo imeli pa v začetku veeeelikoooo nesreč, sedaj pa sva ponosna starša in mu user posted image  in ga hvaliva vsakič, ko gre na kahlico. Star pa je ravno 15 dni več, kot tvoj Mark.

Anol

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.4.2007 20:51:14   
Anonimen
Pri nas smo kahlico uporabljali že zelo zgodaj. Pred 1 letom smo počasi pričeli z posedanjem, tako da smo uspeli narediti kakec. Potem nekje do 14 meseca smo naključno lulali in obvezno kakali v kahlico. Pleničke sva odvzela pri 18 mesecih. Razen razlčage, da veliki ne lulamo v plenico, nisva nič razlagala. Lužice smo kakih 14 dni brisali, potem pa prenehali nehoteno lulati povsod. Potem smo do 2,5 let imeli plenico le za spanje. Po tem času sva obljubila darilo, če bo na steni 10 zvezdic-vsaka zvezdica za noč bez lužice.
Darilo naj izbere sam, kar si pač želi.
In pri 2 L 8 M smo bili tudi ponoči brez plenice. Ampak za nočno spanje brez plenice, sem bila pripravljena nekje do 4 leta. Kar bi bilo preje pa toliko bolje. Mislim, da za nočno spanje, mora otrok sam izraziti željo, da bo spal brez pleničke!

LP

(odgovor članu andrejaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?