|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakšen je vaš račun za elektriko?
8.2.2009 14:02:36   
Tina 28
Pozdravljeni....zadnji mesec me je zopet vrgla položnica za elektriko. Plačujemo ful...smo dva gospodinjstva. Zdaj pa imamo odčitevalni števec, tako, da se dejansko vidi poraba enega gospodinstva...našega...130 €

Zdaj pa se mi zdi tole malo grozljivo in že razmišljam, da je števec odslužil svoje.

Naj naštejem kaj nam kuri elektriko, pa mi povejte, ali je to res dovolj porabnikov za tak račun:
-
bojler (dva vezana skupaj v smislu, da je eden zalogovnik in nima svojega vklapljanja)
- dve TV (prižgane zvečer)
-Skrinja
-hladilnik
-pralni stroj
-sušilec
- računalnik, ki pa je tudi precej prižgan
- ter še sesalec, feni, mikser in takei mali aparati, ki jih občasno uporabljamo
- ter luči v enem nadstropju (tri sobe + kopalnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakšen je vaš račun za elektriko?
8.2.2009 14:34:47   
Anonimen
Za januar smo plačali elektriko za 2 gospodinjstvi okoli 75€ ... to je 4x TV, kuhanje, 2x hladilnik, 1x skrinja, 2 računalnika, 2x pomivalni stroj , 2x sušilec, 2x pralni stroj, 2x mikrovalovka, grelnik stekleničk, touster, fen in podobne drobne zadevice ... tako da se meni vaš račun ful visok zdi user posted image .

(odgovor članu Tina 28)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
8.2.2009 14:39:28   
max81
ja nj te potolažim...tudi naš račun je ogromen.....120 evrov...no zdej ta mesec je 146...ne me vprašat od kje, ker nimam pojma....peremo kot vsaka normalna familija, en bojlar smo iz kuhinje celo ven dali, ker naj bi ta največ pokuril...imamo sedaj toplo vodo napeljano iz bojlerja iz kopalnice, ker smo renovirali kuhinjo in smo pač speljali lepo do kuhinje ...luči imamo zvečer ful malo prižgane z gospodinjskimi aparati smo pa približno na istem k vi.....zraven stanuje še stara mama, sam ona veliko kuri na drva, drugače ima plin, pere pa itak enkrat na mesec, tko da ???

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.2.2009 14:43:21   
barbara b
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28

- dve TV (prižgane zvečer)
-Skrinja
-hladilnik
-pralni stroj
-sušilec
- računalnik, ki pa je tudi precej prižgan
- ter še sesalec, feni, mikser in takei mali aparati, ki jih občasno uporabljamo
- ter luči v enem nadstropju (soba+ kuhinja + kopalnica + hodnik)
- peč za centralno

januar: 40 evrov

Ne sprašuj in ne bodo ti lagali.

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.2.2009 15:07:33   
Marogica
Pri nas je približno takole. In smo do decembra plačevali 32,70, sedaj v januarju so nam zvišali na 37€. SMo pa 4 članska familija

- bojler- imamo na plin
- dve TV (prižgane zvečer) enako
-Skrinja: manjša-takšne, kot pač so pri ameriškem hladilniku
-hladilnik-ameriški
-pralni stroj-perem samo ob vikendih in zvečer, ko je poceni tok
-sušilec- uporabim samo, ko je res nujno, mogoče 10x na leto, če ne manj, ostale nujne stvari posušim pozimi na radiatorjih, govorim o res nujnih.
- računalnik, -imamo 2 prižgana kar nekaj časa na dan
- ter še sesalec, feni, mikser in takei mali aparati, ki jih občasno uporabljamo enako
- ter luči-imamo 6 sob+jedlilnica+dnevna soba, 2 kopalnici, 3 predsobe, 2x garaža, vendar skoraj povsod varčne žarnice.
-kuhamo in pečemo tudi na elektriko
-pomivalni stroj, vklopimo ca 2-3x na teden
-poleti vklopljena pumpa za bazen
-obe garaži se tudi odpirata na električni motorček
- v decembru imamo tudi zunaj iglavce osvetljene(smo majhni "Grizvoldi"user posted image )

Preveri tvoje stroje, kateri energijski razred so, zamejaj žarnice in večina stvari delaj takrat, ko je poceni tok. Se navadiš in gre, kljub dvema otrokoma

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.2.2009 15:15:23   
Petr_a
Bojler po tanovem samo v kopalnici -večji električni
Skrinje nimamo.
Sušilec,pralni stroj v času cenejše tarife.
Pomivalca vklopim 1 x dnevno pa še to ko je cenejša tarifa.
računalnik ves dan prižgan
klima ves dan prižgana,ampak ne dela 24 ur na dan.Se sama vklopi ko temparatura v stanovanju pade,to je pa ponoči in še malo zjutraj dokler ne zakurimo
Luči večinoma varčne
mali gospodinjski aparati ( sesalec) 2 x dnevno
Kuhamo na elektriko
Tv večinoma prižgan

cena elektrike na mesec  65- 70 evrov
S tem da imamo mi večfazni števec

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.2.2009 15:16:19   
Petr_a
aha,prej smo imeli manjši objler v kuhinji in ravno on je bil naš potratnež v gospodinjstvu.
zato smo ga tudi skenslali in bo zdaj račun cenejšiuser posted image

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.2.2009 15:26:47   
žigolino
Definitivno je kriv bojler,po moje.Pri nas je za skoraj več kot polovico manjši račun od kar ga nimamo več.

< Sporočilo je popravil žigolino -- 8.2.2009 15:27:01 >

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.2.2009 15:28:24   
rija

- bojler- imamo na kurilno
- dve TV (prižgane zvečer) eden
-Skrinja: manjša-takšne, kot pač so pri ameriškem hladilniku
-hladilnik-ameriški
-pralni stroj-perem samo ob vikendih in zvečer, ko je poceni tok
-sušilec-ne uporabljam
- računalnik, -imamo 2 prižgana kar nekaj časa na dan
- ter še sesalec, feni, mikser in takei mali aparati, ki jih občasno uporabljamo enako
- ter luči-imamo 5 sob+jedlilnica+dnevna soba,1 kopalnica,  2x garaža, nobenih varčnih žarnic
kuhamo in pečemo tudi na elektriko
-pomivalni stroj, vklopimo vsak dan zvečer, ko je cenejši tok
-obe garaži se tudi odpirata na električni motorček
- zvečer gori v strehi hiše 14 žarnic, v zunanjem stopnišču 6 žarnica - majhni "Grizvoldi"user posted image  skozi vse letouser posted image  )
- ker sem zelo premražena, malo dogrevam s klimouser posted image
- v vseh prostorih predimenzionirana svetila....v jedilnici v dveh lučeh 64 žarnicuser posted image

evo, sem malo kopirala Marogico user posted image  in dodala nekaj naših zadev....aja,račun pa imamo 65 eur....kar je napram vsemu drugemu še relativno poceni. če samo upoštevam, da plačam enak znesek za telefon in net user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.2.2009 16:17:50   
Tina 28
vidim, da je naš račun res astronomski, saj nimamo niti pomivalca in električnega štedilnika,...

glede na vaše porabnike mi je zdaj vedno bolj jasno, da je krivec bojler (žigolino si potrdil). Kaj menite...se bo poznalo, če ga samo čez noč pustim vkkopljenega...ali pa vmes malo izklapljam. Baje, da se porabi še več energije, da ogreje mrzlo vodo, kot pa če je ves čas prižganuser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.2.2009 16:29:23   
Primoza

Baje, da se porabi še več energije, da ogreje mrzlo vodo, kot pa če je ves čas prižganuser posted image

To pa ne bi bilo v skladu z osnovnimi fizikalnimi zakoni.

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.2.2009 16:56:46   
lukec
Pri nas je račun 45 evrov za tri člane vsi standardni aparati brez pomivalca (pečica, štedilnik, pralni stroj=razred A).
Bojler pa resnično porabi manj, če je prižgan ves čas, ker tako vodo samo dogreva za nekaj stopinj, ko temperatura pade, če pa ga izklapljaš pa mora znova in znova pogrevati mrzlo vodo. No, tako nam je svetoval naš "štromar"!

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.2.2009 17:05:08   
Primoza
Če se voda ogreva od hladne (beri temperature prostora) na temperaturo npr. 50 st C, ko jo rabiš to pomeni, da se prej ne dogreva oz. se ogreva s temperaturo prostora. Če pa je prižgan vseskoti pa ragulator temperature stalno dogreva na kakih 55, se izklopi pri 45 pa spet dogreva na 55 pa spet izklopi.... Po mojem tudi štromarjem ni čisto za verjeti. Res pa je to odvisno tudi od tega, če se se tuširaš petkrat na dan ali manjkrat.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.2.2009 17:05:18   
Tina 28
IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Pri nas je račun 45 evrov za tri člane vsi standardni aparati brez pomivalca (pečica, štedilnik, pralni stroj=razred A).
Bojler pa resnično porabi manj, če je prižgan ves čas, ker tako vodo samo dogreva za nekaj stopinj, ko temperatura pade, če pa ga izklapljaš pa mora znova in znova pogrevati mrzlo vodo. No, tako nam je svetoval naš "štromar"!

Ja no to sem mislila. Potem se je bolje bolj na hit stuširatuser posted image user posted image ...pa otroke le enkrat na tedn v banjouser posted image user posted image

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.2.2009 17:10:50   
Tina 28
IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR

Če se voda ogreva od hladne (beri temperature prostora) na temperaturo npr. 50 st C, ko jo rabiš to pomeni, da se prej ne dogreva oz. se ogreva s temperaturo prostora. Če pa je prižgan vseskoti pa ragulator temperature stalno dogreva na kakih 55, se izklopi pri 45 pa spet dogreva na 55 pa spet izklopi.... Po mojem tudi štromarjem ni čisto za verjeti. Res pa je to odvisno tudi od tega, če se se tuširaš petkrat na dan ali manjkrat.

aha...se pravi, koje voda ogreta...potem ne rabi el. energije. torej je treba res pošteno varčevati s toplo vodo. Mi imamo iz kopalnice speljano tudi v kuhinjo in pomivam kar direkt. Torej lepo splakujem evrčke...bom rajš v livor nalilauser posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.2.2009 17:14:35   
Primoza
Mi smo v kuhinji kar odstranili bojler ker imamo itak pomivalca, ki dela ponoči. Za kako oplakovanje pa zadošča mlačna voda, ki se nabere v ceveh. Dovajanje tople vode na daljavo je resen potrošnik energije, ker ostane cev napolnjena s vročo vodo, ki se nato ohladi.

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.2.2009 17:51:35   
Korina1
Elektrike imamo 53€, smo 4 članska družina. Imamo pralni stroj ki pere vsak dan, pomivalni stroj tudi vsak dan, računalnik, 2x tv, predpotopna skrinja in hladilnik, mikrovalovka. 2x tedensko likam. Kar veliko plačamo.Bojler nam pa laufa samo poleti.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.2.2009 18:40:04   
urška
mogoče bi bilo pa pametno da si umiliš pomivani stroj. energijski razred A+, boš prihranila pri elektriki, ker ne boš a pomivanje rabla iz bojlerja, pa še pri vodi. ker račun imaš res velik.

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.2.2009 18:42:26   
mala maja
Imamo tako kot vi dva gospodinjstva pa še obrt pa za oboje skupaj plačujemo cca 140€. ne znam ti povedati kolk plačamo samo za gospodinjstvo ker mi pralni in sšušilni stoj laufata na obrt, likalnik od obrti pa na gospodinjstvo (pa se takrat števec vrti da ti glavo odnese)

- dve TV (prižgane zvečer) 4 x TV od tega dve prižgani skoraj celi dan
-Skrinja 2x
-hladilnik 2x
-pralni stroj vsako gospodinjstvo približno en stroj na dan. Jaz perem večinoma med vikendi - danes sem oprala 10 strojev žeuser posted image
-sušilec pri nas laufa tako kot stroj. ne sušim drugače-razen poleti
- računalnik, ki pa je tudi precej prižgan Prižgan malo pa tudi ne vsak dan
- ter luči v dveh hišah
pri nas ima še tašča električno kuhalno ploščo, pa vsak dan peče kruh skoraj 2x na teden pa še piškote.

Zdejle me je ratalo strah poračuna. user posted image

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.2.2009 19:09:18   
Tina 28
glede proračuna...to je zdaj bilo več kot prej, ker smo sami odčitali za ta mesec, ko se je podražilo.
drugače bi nas pa proračun vrgel na tla!

Sva danes sprejela nekaj varčevalnih ukrepov, pa bova mal hodila gleda na števec, če se kaj pozna. Drgače pa bom prosila za kontrolo števca, ki je morda dotrajan (kako bi bla to elegantna rešitevuser posted image )
Trpel ne bo noben...le mami, ker se umiva rada res z vročo vodo.

Pomivalec bi že kupila, ker pa mamo v planu novo hiško...je tudi kuhinja tu le za silo urejena in ga niti nimamo kam dat. Verjemte mi...zelo si ga želimuser posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.2.2009 19:14:12   
kajajaka

Pozdravljeni....zadnji mesec me je zopet vrgla položnica za elektriko. Plačujemo ful...smo dva gospodinjstva. Zdaj pa imamo odčitevalni števec, tako, da se dejansko vidi poraba enega gospodinstva...našega...130 €
mi plačujemo 80€ ampak to za 2 gospodinjstvi (imamo pač skupen števec in plačujemo vsak pol s taščo in tastom) Skupno nas je 5 v obeh gospodinjstvih in nič kaj ne pazimo...)

Zdaj pa se mi zdi tole malo grozljivo in že razmišljam, da je števec odslužil svoje.
Je grozljivo, a ne vem, če je števec kriv...

Naj naštejem kaj nam kuri elektriko, pa mi povejte, ali je to res dovolj porabnikov za tak račun:
-
bojler (dva vezana skupaj v smislu, da je eden zalogovnik in nima svojega vklapljanja) naš bojler je na centralno priključen
- dve TV (prižgane zvečer) enako, prižgani sta cele dneve, ena je celo 107cm plazma ki ogromno porabi...
-Skrinja dve skrinji
-hladilnik dva hladilnika
-pralni stroj dva pralna stroja
-sušilec nimamo
- računalnik, ki pa je tudi precej prižgan enako, laufa cel dan...
- ter še sesalec, feni, mikser in takei mali aparati, ki jih občasno uporabljamo enako pri nas
- ter luči v enem nadstropju (tri sobe + kopalnica) tako približno 50 žarnic (pol varčnih), ki tudi veliko gorijo, ker je hiša stara in ima majhna okna...
- pomivalni stroj - vsak dan pere

moje mnenje je, da veliko porabite ali pa imate kaj z napeljavo narobe (ne s števcem). Pokličite elektro in si izposodite napravo, ki meri porabo aparatov... pa tudi svetovali vam bodo.

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.2.2009 19:15:49   
Petr_a
Mi smo imeli poračuna 450 evrovuser posted image

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 22
8.2.2009 22:05:45   
Tina 28
kajajaka...bomo ...hvala!user posted image

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 23
8.2.2009 22:19:22   
K_a_t_i
23,23€ za januar, nismo na špar programu. Imamo 74m2 in smo 3 članska družina. Ogrevanje imamo na toplovod, kuhamo na plin, pečico uporabljamo mogoče vsak drugi vikend, pomivalca lavfamo 2krat tedensko, pralni stroj 2-4krat tedensko, likamo ne, sesamo 1-2krat tedensko, TV gori mogoče 2 uri dnevno (vmes ni na "stand by" ampak je ugasnjen), hladilnik z zamrzovalno omaro sta priklopljena ves čas, ostali porabniki pa niso omembe vredni. Mene bi račun 130€ za elektriko vrgel na rit. Je pa res, da plačujemo plin (nimam pojma kok, smo dobili dobropis) in ogrevanje (64€ ogrevanje +18€ ogrevanje vode za januar) posebej.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 24
8.2.2009 23:25:57   
uursa
Mi imamo tudi odčitevalni števec in nismo varčni in plačamo največ 50 EUR mesečno. Imamo 10 luči-ene večinoma gorijo, hladilnik s skrinjo, kuhamo na elektriko, dosti uporabljamo pečico, pralni stroj-peremo vsaj 4. tedensko, TV non-stop gori prav tako računalnik pa še kaj se najde. Pravijo pa,da bojler veliko porabi in tudi sušilec za perilo-pred kratkim sem zasledila, da približno 400kWh letno. 

< Sporočilo je popravil uursa -- 8.2.2009 23:28:32 >

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.