Gina
|
Ja, ko ljudje nimajo treh otrok, se jim zdi, da med dvema in tremi pa res ni nobene razlike..... Ko bi vi vedeli, kako zelo veliko več prostora rabiš! En dojenček potegne tako veliko reči za sabo. Medtem ko zraste, pa ne rabi več toliko, pa je ta velik otrok že tako velik, da spet rabiš prostor... No, pri nas je takole. Imeli smo zafiro. Meni se je zdel avto strašno velik in tudi je, za 4 člansko familijo. Idealen. Ne crkuje, fajn se pelješ v njem, komfort je ves, kar ga rabiš, pa večji je kot picasso ali senic. Ampak....(en globok vdih), ko pa je prišel tretji otrok, pa je izgledalo takole. En avtostol na sredi, dva jahača ob straneh in res so bili stlačeni - pa v nobenem avtu tolk velikem ni nič boljše. Tako da si nisem mogla privoščit niti svoje bunde niti otroških bund dat na zadnje sedeže, kaj šele otrokovo torbo z osnovnimi rečmi za dojenčka. Kam z robo, pa moraš jo imeti na dosegu? V naročje - ne glede na to, da se tri ure pelješ, imaš vseskozi polno naročje. Bunde v prtljažnik, ne glede na to, da je zunaj minus 10, saj v naročje ne morejo - 5 bund seveda, po možnosti puhovk. Zadaj je sicer dovolj prostora - načeloma. Ampak potem pride zadaj voziček. Normalen trikolesnik. POl prostora ni več. Potem pride pes. Še tretjina izgine. V ostali delček zbašemo še npr. za preobleči za otroke, če gremo na sneg, pa hrano, ampak smučk pa že ni več kam dati, palice so pod nogami, pancarji tudi. Sedimo kot sardine. In to vedno tako, ne glede na letni čas, ker pač veliko okrog hodimo. Včasih imamo s sabo še nahrbtnik za otroka. Dodajmo temu, da moj vleče vedno poleg še padalo + sedež seveda (beri dimenzija 1mx0.5mx0.5m), ki gre lahko samo še na streho ali pa vozička ne vzamem. Kako gremo na morje, ne bom opisala, ker je grozljivka. No, zato smo zafiro prodali, kljub mlademu letniku. Vzrok? Premajhen avto za 5člansko familijo. Zdaj vozim lep rdeč kombi, vivaro. Vsi čudno gledajo, ker ženska vozi. Super je, placa dovolj, potegne super, žre malo, pa otroci so navdušeni, ker se ne tlačijo in posledično niso tečni. Meni avto je pomemben. POmemben mi je moj komfort in počutje v njem. Grozljivo mi je tlačenje in posledično slaba volja vseh. Je pa res, da bo naš drugi avto kmalu razpadel menda, tako je že bogi. Bo moral počakat do konca svojih dni, kaj pa potem. Ampak glavno da imamo en avto, ki je res ok in v katerem se vsi počutimo fajn. Torej jaz ti svetujem kombi. Aja, drugače ti je pa nixon fajn svetoval.
|