Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kajenje v začetku nosečnosti 26.3.2007 13:51:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Zamisli si koliko tiste 4 cigarete pašejo kadilcu... mislim, da ravno toliko tudi škodijo otroku ali, če ti je ljubše, zarodku. Prvi trije meseci so zelo pomembni za razvoj otroka, saj se takrat vse razvija in kar po treh mesecih ni uredu, bo tako ostalo za vse življenje. Jaz mislim, da če je nekdo zmožen samo 4 cigarete na dan pokaditi, je zmožen tudi popolnoma prenehati s kajenjem. Sevada se pa mnenja razlikujejo... boš videla.
|
|
|
|
RE: kajenje v začetku nosečnosti 26.3.2007 14:03:15
|
|
|
|
beba76
|
V začetku nosečnosti se otrok najbolj razvija in ni priporočljivo. Jaz ne bi na tvojem mestu!
|
|
|
|
RE: kajenje v začetku nosečnosti 26.3.2007 14:03:35
|
|
|
|
April
|
To ti pa noben ne bo natančno mogel povedat. Dejstvo je, da je kajenje v nosečnosti škodljivo, tako ali drugače. Kakšne so lahko posledice kajenja za nerojenega otroka so znane, vendar ti noben ne more z zagotovostjo trditi, da bo prav to prizadelo tvojega otroka. Tveganje obstaja, če pokadiš eno al pa trideset na dan.
|
|
|
|
RE: kajenje v začetku nosečnosti 26.3.2007 14:06:35
|
|
|
|
Lara28
|
Uživaj v nosečnosti in se čim manj sekiraj! Stres je v nosečnosti sigurno bolj škodljiv kot štiri cigarete! Tukaj te bodo sigurno napadali zaradi tega, ampak naj ti ne pride do živega. Naredi, kot se zdi tebi prav. Zmanjšaj na minimum, ko ti pa zares paše pa prižgi in uživaj!
|
|
|
|
RE: kajenje v začetku nosečnosti 26.3.2007 14:55:53
|
|
|
|
Slončica
|
Nimam bedes za tako vprašanje,kok pa škodi bungee jumping v 7 mesecu?A da ne??????????
|
|
|
|
RE: kajenje v začetku nosečnosti 26.3.2007 15:06:21
|
|
|
|
timoteja
|
Draga moja, itak da te bodo vsi napadali, najbolj tisti, ki niso nikoli kadili in "občutili odvisnosti" od kajenja. Sama sem dala to skoz in nehala kaditi januarja 2007. Menim, da v kolikor si pred nosečnostjo skladila npr. škatilico cigaret, sedaj pa naenkrat 0, je to šok za organizem, in ne vem kako to dobro oz. slabo vpliva na plod oz. zarodek. Definitivno je smotrno skaditi one cigarete z 0,1 mg (ultra lahke), je sigurno boljše kot npr. rdeči marlboro. Sicer pa me zanima, kako škodljivo pa je, če se del dneva (npr. v službi), ko greš na kavico, kaj pojest, na obisku gibaš v zakajenih prostorih?? In tretjič, so ženske oz. pari, ki živijo zelo zdravo, brez cigaret, svinjskega mesa (ha ha), brez sekssa in brez ne vem česa še, pa imajo otroci kakšne prirojene napake ali bolezni. Pa ne misliti, da zagovarjam kajenje, ampak te samo razumem, zato pa ko se ti ful zalušta, si privošči enega unega ultra lahkega, potegni dva tri dime, ga vrzi proč pa je. Predvsem lepo in polno optimizma nosečnost ti želim.
|
|
|
|
RE: kajenje v začetku nosečnosti 26.3.2007 15:21:59
|
|
|
|
Daschi
|
Odgovor strokovnjaka: takojšnje prenehanje kajenja NI šok. Sama sem kadila, dokler nisem zanosila. Potem nisem več. ker sem mnenja, da tistih nekaj mesecev svojega življenja lahko preživim brez cigarete. In jaz svojega otroka ne mislim zastrupljati že sedaj. Se bo še prehitro sam . Jih pa kar nekaj poznam, ko so vso nosečnost kadile. še vedno se mi zdi to bolj humano, kot pa pitje alkohola, po možnosti žganega za dobro jutro. Zanimivo je tudi, da je ena moja kolegica, ki je med nosečnostjo kadila, sicer zelo malo, pa vendar je, rodila otroka težkega čez 4 kg. Pa čeprav naj bi se kadilkam rojevali lahnejši otroci. Kaj boš ti storila, je tvoja stvar. sama vem, da bi se preveč očitala, če bi zaradi mene bilo kaj narobe. In zase lahko rečem le, da upam, da ga nikoli več ne bom prižgala. Bom šla za tisti denar raje h kozmetičarki .
|
|
RE: kajenje v začetku nosečnosti 26.3.2007 16:07:14
|
|
|
|
Marogica
|
Sama sem kadila v obeh nosečnostih, ca 5 cigaret na dan. Oba otroka sta zdrava, rodila sta se s porodno težo 3420 ta prvi, ta drugi 2450(nedonošen-36. teden). Kajenje VEDNO škoduje-to je dejstvo in si ne smemo mazati oči. Vprašanje je, če si lahko toliko v glavi razčistiš in nehaš. Jaz si nisem mogla, ker so mi v nosečnosti cigareti tako pasali, da bi lahko kar dva naenkrat v ustih imela. In to lahko razume samo tisti, ki je imel podobno situacijo. Vse ostalo je bilo zame en veliki bla-bla.... TOrej-tvoja odločitev... Aja, pa vse tiste vprašaj, ki se po cestah sprehajajo in izpostavljajo otroke izpušnim plinom....
|
|
RE: kajenje v začetku nosečnosti 26.3.2007 16:59:42
|
|
|
|
sonchek
|
Poglej, tukaj je bila že tema o tem..ne se pustit tistim ki napadajo, ker pač ne razumejo... ...tudi moja zgodba je tukaj in se mi je res ne da še enkrat pisat... http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1415457 pa SREČNO...ker predvsem to potrebuješ v nosečnosti, verjemi JAZ vem... l.p.
|
|
RE: kajenje v začetku nosečnosti 26.3.2007 21:38:46
|
|
|
|
baja*
|
Tudi jaz sem bivša kadilka. Pred nosečnostjo sem pokadila ca. 15 cigaretov na dan. Vedno sem pravila, da bom nehala, ko bom noseča. In sem res. Toda ne takoj. Par dni sem še skadila tri, dva in nazadnje en cigaret, potem pa enostavno nisem več prižgala (in tudi nikoli več ne bom!). Ful sem ponosna, da mi je uspelo! Če ti je ratalo zmanjšat na 4 cigarete, ti komot rata tudi nehati. Vso srečo!!
|
|
|
|
RE: kajenje v začetku nosečnosti 27.3.2007 12:24:30
|
|
|
|
ur+sa
|
no jest tut kadim , pa kaj naj, sej se zavedam tega kaj delam... pa da skodujem sebi, kaj sele nerojenemu otroku... Itk, tut če ti kdo reče da nekahj kadit, če boš sama hotla boš, drugače pa ne. jest mam 3 sestrične k so vnosečnosti okadile več kot ali do 10 cigaret na dan... pa so vsi trije otroci zdravi... mogoče je to sreča., da je bilo vse Ok. se pa loh naredi, da tut če ne kadiš, da je otrok (bog ne daj)prizadet, ali kaj drugega... ne rpivoščim nobenmu, samo če si redna kadila, si rednaa kadila, sama pa veš kako in kaj... jes tut upam, da se čimprej odvadim, pa srečno.
|
|
RE: kajenje v začetku nosečnosti 27.3.2007 15:41:59
|
|
|
|
Freycha
|
Sem bivša kadilka in sem sedaj izredno nastrojena proti kajenju. Res je, da se v prvih mesecih otrok najbolj razvija (čeprav mogoče se kar skozi celo nosečnost enako, samo druge zadeve), AMPAK sem vseeno menenja, da je boljše kaditi, če bi ti bilo nekajenje preveliki stres, kot pa čisto opustiti. V kolikor meniš, da brez cigarete lahko zdržiš in zaradi tega ne boš imela nobenih psihičnih in fizičnih motenj, potem je boljše, da nehaš kaditi vsaj v času nosečnosti in v času dojenja. Koliko pa kajenje resnično škoduje otroku ali ne, je pa brez veze razpravljati, ker točnih rezultatov nihče nima. Sama pa sem menja, da NOBENA kemikalija ali kakršna koli opojna substanca ne vpliva pretirano dobro na otroka. Po drugi strani pa smo že vsi tako prepiti s kemikalijami in substancami, da je vprašanje, če kajenje sploh škoduje zarodku oz. plodu.....
|
|
|
|
RE: kajenje v začetku nosečnosti 28.3.2007 16:47:15
|
|
|
|
lilka
|
Dejstvo je, da je kajenje odvisnost in da če se bi bilo tako lahko odvadit(pa tudi če je razlog za prenehanje kajenja nosečnost) ne vem , če bi današnji dan sploh še kdo kadil. Jaz nisem mogla nehat in tudi nisem, ko sem zanosila, ker enostavno nisem mogla. Seveda to razumejo tisti, ki kadijo, od nekadilcev nisem pričakovala razumevanja. Sem se pač sprijaznila, da bom pač kadila in se s tem ne obremenjujem, ker potem je še slabše. Skušam čim manj kadit in počnem več drugih stvari, ki so zdrave, vsak dan grem na sprehod, telovadim, zdravo jem in poskušam vsaj nekaj delati kot je prav, čeprav vem da nič ni pogoj, da se rodi zdrav ali nezdrav otrok. Sej vsi vemo kaj vse škoduje, škodujejo cigareti, škoduje stres, pač jaz puščam možnost odločitve vsaki posameznici. Meni so rekli, da ker sem že nasploh pretežka, da se ne smem zdredit in mi ni jasno kako bi mi to uspelo, če bi še kadit nehala. Pač jaz sem vzela neko srednjo pot in se trudim.
|
|
RE: kajenje v začetku nosečnosti 28.3.2007 23:53:49
|
|
|
|
Anonimen
|
No, še moj nasvet - čim več C-vitamina, ker nevtralizira nikotin (ne full, ampak do določene mere pa). Sama sem med nosečnostjo kadila, vendar sem res zmanjšala dozo na minimum. Sem pa pred nosečnostjo bila verižna kadilka (2 škatlici rdečega marlboroja na dan). V nosečnosti sem postopoma prešla na Davidoff slim ultraligt (bele) in pokadila ene max 3 na dan. Rodila sem po PDP, fantka težkega 4410 gramov. Nisem pa kadila potem 8 meecev, ko sem sina polno dojila . Potem sem si tu in tam prižgala kakšno, potem sem šla pa v službo za polni delovni čas in v službi vsak dan pokadila kakšni 2 cigareti (ob kavici). Dojim še sedaj, vedno pa gledam na to, da vsaj kakšno uro pred podojem ne kadim, ker je razpolovni čas za nikotin v telesu 1 ura. Se pravi - če kadiš cigarete z 0,1 mg nikotina, ga boš v telesu čez eno uro imela 0,05, čez še eno uro 0,025... V drugi nosečnosti sem takoj prenehala kaditi. In kaj se je zgodilo? Mrtev plod v 10. tednu. Drugače pa: kajenje je v vsakem primeru škodljivo, če si noseča ali pa ne, bolj pa vpliva na zarodek v 2. polovici nosečnosti (po 22. mesecu), ker otrok ne pridobiva dovolj na teži. Vsaj tako pravi vsa strokovna literatura na temo nikotina in nosečnosti. Pa mi verjemi, da sem je prebrala na tone.
|
|
|
|
RE: kajenje v začetku nosečnosti 29.3.2007 18:08:39
|
|
|
|
kaya2007
|
ja, res je da kajenje bolj škodi v 2/3 oz v 3/3 nosečnosti kot pa na začetku. Tako mi je odgovoril tudi Pušenjak...Jaz sem v nosečnosti pokadila kakšne 4 cigarete na dan, potem pa sem v 5. mesecu čisto nehala, ker so mi rekli, da se posteljica hitreje stara. Ni nujno, da je bilo to zaradi cigaret (prej ne kot ja, tudi gin. je bilo čudno, da bi to bilo zaradi par cigaret na dan), ampak imam zdaj ko ne kadim vseeno boljši občutek. Jaz mislim, da ti bo telo samo povedalo kaj narediti, predvsem se čim manj obremenjuj in ne sekiraj se zaradi napadov "popolnih" mam
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?