|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kajenje in zanositev
24.5.2005 7:59:20   
janapan
Pozdravljene

Zanima me ali kajenje res zelo poveča možnost spontanega splava. Moja dobra prijateljica je bila strastna kadilka 1-2 škatli na dan in je pred dvema mesecema neplanirano zanosila, takoj ko je izvedela da je noseča je nehala kadit vendar je nato čez prbl 2 tedna splavila. Verjamem da je za splav miljon dejavnikov zanima pa me ali katera ve če je kajenje velik faktor.
Čau
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kajenje in zanositev
24.5.2005 8:13:37   
Linda25
Moje mnenje je, da kajenje ni glavni povzročitelj splava, ali pa sploh. Res je, da sta 1-2 škatlici veliko.

No 100 % nisem, ampak glede na to da veliko :nosecka: kadi....

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kajenje in zanositev
24.5.2005 8:14:22   
larisa
Ne. Škodljivo je za otročka potem ko raste in so zato včasih manjši in lažji,....Od tega ni splavila!!!

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kajenje in zanositev
24.5.2005 8:15:47   
Linda25
Tudi sama kadim in sicer v povprečju 1-2 cigareti dnevno. Največ tam do 7 cigaretov čez dan.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kajenje in zanositev
24.5.2005 8:52:09   
koala
ZA splav nisem ravno prepričana, vem pa da škodi razvoju otroka, da se otroci kadilk pogosto rojevajo prezgodaj in da so lažji od ostalih otrok.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kajenje in zanositev
24.5.2005 9:11:41   
girly
mislim, da ni splavila zarad kajenja, ker v tem primeru, bi morala splaviti že prej. vzrokov za splav je veliko, običajno so to kromosomske neprevilnosti, ki nastanejo med mejotsko delitvijo, kjer se kromosomi ne delijo, ali pa se podvajajo.

upam, da se tvoja prijateljica ne obtožuje za nastali položaj. mati narava sama poskrbi, da preživijo, samo otročki, ki so sposobni življenja.

srečno :rozica:

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kajenje in zanositev
24.5.2005 9:12:57   
baguSka
Predvsem pravjo da ta preskok lahko škoduje. Se pravi da je za telo velik šok, sploh če je prej pokadila do 2 škatli na dan, potem pa čez noč nč. Bolje je postopoma ukinjat..

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kajenje in zanositev
24.5.2005 9:13:20   
tinkatonka
No še jaz eno vprasanje glede kajenja....
Slišala sem, da če zanosiš in si kadilka (recimo po 1 škatlo na dan), da ni dobro da takoj prenehaš s kajenjem, ker je to šok za telo (imaš krize), kar se lahko prenese na otroka in da je v takem primeru bolje, da skadiš še kakšen cigaret ali da na dan, ter počasi čez kakšen mesec nosečnosti čisto prekineš. Sicer nisem stoodstotno prepričana, če je to res, samo mi je pa že par bodočih mamic to povedalo da so jim rekle G. Ali ima katera od vas take izkušnje?

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kajenje in zanositev
24.5.2005 9:14:12   
baguSka
;)

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kajenje in zanositev
24.5.2005 9:18:09   
Marina_
tinkatonka-jaz osebno nisem imela še tega primera-je pa moja sošolka v srednji šoli zanosla(pokadila je cca.1 škatlico)in ji je G rekla, da ne sme prenehat takoj ampak postopoma.Lahko res vpliva na:duda:saj ne rečem da cigaret ne vpliva na:duda: ampak-moja mama je kadila pri obeh-s sestro sva zdravi in nič ni narobe.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   kajenje in zanositev
24.5.2005 9:18:40   
Anonimen
Ne, jaz sem iz ene škatle na dan prešla na nulo v enem dnevu, pa ni bilo nobenega šoka. Po moje je vse v glavi. Kakor komu bolj ustreza, pomembno je, da se s kajenjem čimprej neha.

(odgovor članu janapan)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   kajenje in zanositev
24.5.2005 9:22:34   
girly
postopno je treba nehat kadit zarad odtegnitvenega sindroma, zarad nosečnice, ki je sicer preveč nervozna in še telesne probleme ima lahko.ta nervoza pa se prenaša na plod, ki ga mati zaradi tega lahko začne "sovražiti", sicer pa ni takojšnje prenehanje direktno škodljivo za razvoj zarodka.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   kajenje in zanositev
24.5.2005 9:23:09   
tinkatonka
No jaz sem kadilka.Ampak sedaj ko sva se s :love: odločila za otroka, svojo dozo cigaret na dan skušam zelo zmanjšati, tako da sem sedaj na 5-ih in da mi ne bo problem potem, ko zanosim, takoj prekiniti. Je pa res cisto odvisno od :nosecka: do :nosecka:. Pri enih otrocih se kajenje matere med nosecnostjo pozna, pri drugih pa cisto nic.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   kajenje in zanositev
24.5.2005 10:09:11   
TANTRA
Ko sem imela ss, sem zelo razmišljala kaj je bil vzrok. Še najbolj verjetno visoka vročina, zdravnik pa je dodal še kromosomske nepravilnosti. Ko sem pogledala na seznam dejavnikov, ki vplivajo na plod je bil eden izmed teh tudi kajenje, ki v prekomerni količini povzroča, da se plod počasneje in nepravilno razvija. Najbolj kritični za razvoj ploda je 6 teden, ko je najbolj dovzeten za vse slabe vplive.
Jaz mislim, da je bila doza res prevelika!

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   kajenje in zanositev
24.5.2005 10:09:20   
TANTRA
Ko sem imela ss, sem zelo razmišljala kaj je bil vzrok. Še najbolj verjetno visoka vročina, zdravnik pa je dodal še kromosomske nepravilnosti. Ko sem pogledala na seznam dejavnikov, ki vplivajo na plod je bil eden izmed teh tudi kajenje, ki v prekomerni količini povzroča, da se plod počasneje in nepravilno razvija. Najbolj kritični za razvoj ploda je 6 teden, ko je najbolj dovzeten za vse slabe vplive.
Jaz mislim, da je bila doza res prevelika!

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   kajenje in zanositev
24.5.2005 10:34:06   
Fračica
Tudi jaz sem prej kadila max. 1/2 do 1 škatle cigaret na dan. Ko sem naredila test in mi je pokazal + sem takoj prenehala s kajenjem in nisem nič nervozna. Sedaj že tri tedne ne kadim in mi nič ne manjka. Moje kolegice vse kadijo in ko smo skupaj mi cigaret smrdi!

Po moje je boljše če takoj prenehaš in se izogibaš zakajenih prostorov.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?