Tippi
|
IZVIRNO SPOROČILO: patrino IZVIRNO SPOROČILO: Tippi Glede rejenja bi dodala. Čisto zmotno je prepričanje, da se v času odvajanja kajenja zrediš zaradi tega, ker moraš zaposlit goflo in roke in potem kar naprej nekaj ješ. konec koncev lahko ješ tudi neredilne stvari, če je že zaposlitev ust in rok problem. V času odvajanja se telo prešalta v drugačno presnovo in telo začne drugače delovati. zato je pomembno, da ko prenehaš kadit, hkrati tudi bolj intenzivno delaš na gibanju, da pospešiš presnovo in potem se ti tudi kilogrami ne bodo kopičili. prav tako ima veliko kadilcev problem tudi pri odvajanju blata oz. so zaprti. iz istih razlogov. nekateri, ki so ponavadi šli po kavi in čiku kakat, pa sploh! in še, jaz se nisem nič zredila, ko sem nehala kadit, pa sem kar naprej nekaj mlela. od oreščkov, do sadja. ne rabiš glih navalit na čips in sendviče z majonezo. Koliko je zmotno ne vem, vem pa , da se je tast in kar nekaj drugih tudi poznam , po prenehanju kajenja krepko zredil. Ne govorim o 2 do 3 kg, temveč kar 10 kg. Teoretično seveda vsak ve, da ni pametno jesti redilnih zadevščin , ki posledično redijo, kot tudi vsi vedo, da ni pametno kaditi, pa kadilci to vseeno počnejo. Med nami rečeno pa: oreščki in določeno sadje pa v velikih primerih niti pod razno ne veljajo za nekalorična živila. itak da so tud oreščki in sadje kalorične zadeve, ampak v primerjavi s sendviči in ostalimi zadevami, ki imajo izredno visok glikemični indeks, so pi-čk.in dim in ja, zredil se je zaradi drugačne presnove, če pa je k temu še nepravilno in nezdravo jedel, potem je pa to sploh super recept, za rejenje. želela sem samo povedat, da je zmotno prepričanje, da se v času odvajanja od kajenja ljudje zredijo, ker so pač nehali kaditi. tta teorija bi verjetno kakšnega mladega, nevednega človeka, ki da veliko na svoj videz, celo odvrnila od tako pomembnega koraka, kot je prenehati kaditi. in zato sem poudarila, da prenehanje kajenja, ni povezano z viška kilogrami, če se držiš par pravil, ki tudi sicer veljajo za zdrav način življenja.
|