Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kaj vse se šteje v porodniško? 9.1.2008 9:00:00
|
|
|
|
Alfabeta
|
IZVIRNO SPOROČILO: bela vrtnica Pozdravljene! Mene pa zanima ali se v porodniško šteje samo osnovna plača ali tudi delovna uspešnost (oz. razni dodatki, stimulacije). V porodniško gre bruto plača. Torej tudi vsa stimulacija od katere so bili plačani prispevki.
|
|
|
|
RE: kaj vse se šteje v porodniško? 9.1.2008 10:16:34
|
|
|
|
lex
|
jaz lani nisem dobila regresa - v porodniško sem šla aprila 2007 - to je odvisno kdaj greš v porodniško. porodniška pride okoli 15 (če je vikend je prej) pač greš na banko in jim poveš naj ti odtegujejo 15 ali 18 - mislim da se to da
|
|
RE: kaj vse se šteje v porodniško? 9.1.2008 10:20:46
|
|
|
|
lana777
|
Ja, tako kot je rekla Alfabeta - za porodniško nadomestilo se računa bruto plača, glede regresa pa nisem ravn prepričana, samo mislim, da ga dobiš samo za čas, k si v službi - npr. sodelavka je prišla delat septembra in je decembra dobila regres je za 4 meseca leta 2007. Ne vem, no ... Ali katera zagotovo ve???
|
|
RE: kaj vse se šteje v porodniško? 9.1.2008 10:52:47
|
|
|
|
Zofy
|
Jaz sem v pravnih nasvetih brala, da ti pripada cel dopust in če ti pripada cel dopust, ti pripada tudi regres, ker je le-ta vezan na dopust. Je pa po moje od delodajalca do delodajalca odvisno. Pri nas ga dobiš tudi če greš januarja na porodniško. Najbolje, da vprašaš na CSD, tam ti bojo znali odgovoriti na vsa vprašanja in tudi glede kredita in dodatnega zdravstvenega, če ti ga do sedaj tržejo kar pri plači.
|
|
|
|
RE: kaj vse se šteje v porodniško? 9.1.2008 11:14:54
|
|
|
|
Ketrin
|
Kot so punce že povedale se v porodniško šteje bruto plača. Povprečje zadnjih 12 bruto plač. Na podlagi tega ti izračunajo nadomestilo. Glede regresa: če si v službi ali na porodniški ti pripada dopust in regres. Če pa si na bolniški pa regresa ne dobiš, ker tudi dopusta ne moreš koristiti....ker si kao bolan in itak ne "moreš" na dopust. Mislim, da je tako.... Vsaj pri nas je tako, imamo pa kolektivno pogodbo iz gospodarstva....
|
|
|
|
RE: kaj vse se šteje v porodniško? 9.1.2008 11:18:43
|
|
|
|
Ketrin
|
Aja, še tole: pri regresu nima biti kaj različno od delodajalca do delodajalca. To je zakonsko določeno. Regres morajo dobiti v si zaposleni. Tudi 13. plača mora biti izplačana vsem, ki so zaposleni v podjetju. Ne more sodelovec dobit 13. plačo ti pa ne....Tudi zakonsko določeno. Pri božičnicah pa je drugače. To je nagrada (kot stimulacija) in ta pridni jo lahko dobijo, ta ne pridni pa ne.... Seveda če te celo leto ni v službi in si na porodniški ali bolniški je nekako logično da božičnice in nagrade ne dobiš....saj nisi v službi in nič ne delaš za podjetje....
|
|
|
|
RE: kaj vse se šteje v porodniško? 9.1.2008 11:26:34
|
|
|
|
Lunca1
|
Kot so ti že ostale povedale se šteje bruto plača, kar vključuje tudi stimulacijo in nadure. Do regresa si pa upravičena, če si med porodniško zaposlena. (če se ti DR prekine pa ne)
|
|
|
|
RE: kaj vse se šteje v porodniško? 9.1.2008 14:16:39
|
|
|
|
Taula
|
Do regresa si pa upravičena, če si med porodniško zaposlena. (če se ti DR prekine pa ne) Regres je npr. maja, junija, pogodba do septembra Regres dobiš ali ne?
|
|
RE: kaj vse se šteje v porodniško? 9.1.2008 14:22:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Taula, v vsakem primeru dobiš regres. Seveda sorazmernega, če se ti pogodba prekine oz. ti poteče. Tudi če si na porodniški in si takrat uradno še zaposlena,dobiš regres. Pri vsakem delodajalcu. Če se ti vmes med porodniško prekine pogodba, isto dobiš sorazmerno.
|
|
|
|
RE: kaj vse se šteje v porodniško? 9.1.2008 14:23:26
|
|
|
|
Taula
|
Hvala. Ravno na porodniško grem preden je regres ja.
|
| Stran: [1] |
stari staršiwatershinese želijo umešavati v vzgojo vaših otrok?da (
55%)
ne (
45%)
Število vseh glasov: 410Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!