|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj vse se šteje v porodniško?
9.1.2008 8:55:45   
bela vrtnica
Pozdravljene!

Mene pa zanima ali se v porodniško šteje samo osnovna plača ali tudi delovna uspešnost (oz. razni dodatki, stimulacije).

Prav tako me zanima kako je, če imaš kredit, ki ti ga banka že odšteje pri delodajalcu. Konkretno: jaz imam plačo 5. v mesecu in mi kredit za stanovanje takoj odšteje banka pri delodajalcu (sem javna uslužbenka). Kot sem slišala pa je porodniška nakazana pozneje (nekje od 15. do 18. v mesecu?). Kako je z trganjem kredita?

Kaj pa regres? Ali si upravičen do regresa med porodniško. Mislim, da in sicer ti bi ga naj nakazal delodajelec. Ali pravilno mislim?

To je moja prva nosečnost in sprašujem vse, ki imate že izkušnje.

Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj vse se šteje v porodniško?
9.1.2008 9:00:00   
Alfabeta
IZVIRNO SPOROČILO: bela vrtnica

Pozdravljene!

Mene pa zanima ali se v porodniško šteje samo osnovna plača ali tudi delovna uspešnost (oz. razni dodatki, stimulacije).

V porodniško gre bruto plača. Torej tudi vsa stimulacija od katere so bili plačani prispevki.

(odgovor članu bela vrtnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.1.2008 10:16:34   
lex
jaz lani nisem dobila regresa - v porodniško sem šla aprila 2007 - to je odvisno kdaj greš v porodniško. porodniška pride okoli 15 (če je vikend je prej) pač greš na banko in jim poveš naj ti odtegujejo 15 ali 18 - mislim da se to da

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.1.2008 10:20:46   
lana777
Ja, tako kot je rekla Alfabeta - za porodniško nadomestilo
se računa bruto plača, glede regresa pa nisem ravn prepričana,
samo mislim, da ga dobiš samo za čas, k si v službi - npr.
sodelavka je prišla delat septembra in je decembra dobila regres je za 4 meseca leta 2007.
Ne vem, no ... Ali katera zagotovo ve???

Vsak trenutek mine. A v nas ostanejo tisti, ki nas delajo boljše in srečnejše. Taki postanejo neminljivi.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.1.2008 10:52:47   
Zofy
Jaz sem v pravnih nasvetih brala, da ti pripada cel dopust in če ti pripada cel dopust, ti pripada tudi regres, ker je le-ta vezan na dopust. Je pa po moje od delodajalca do delodajalca odvisno. Pri nas ga dobiš tudi če greš januarja na porodniško.
Najbolje, da vprašaš na CSD, tam ti bojo znali odgovoriti na vsa vprašanja in tudi glede kredita in dodatnega zdravstvenega, če ti ga do sedaj tržejo kar pri plači.

(odgovor članu lana777)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.1.2008 11:14:54   
Ketrin
Kot so punce že povedale se v porodniško šteje bruto plača. Povprečje zadnjih 12 bruto plač. Na podlagi tega ti izračunajo nadomestilo.

Glede regresa: če si v službi ali na porodniški ti pripada dopust in regres. Če pa si na bolniški pa regresa ne dobiš, ker tudi dopusta ne moreš koristiti....ker si kao bolan in itak ne "moreš" na dopust.

Mislim, da je tako.... Vsaj pri nas je tako, imamo pa kolektivno pogodbo iz gospodarstva....

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.1.2008 11:18:43   
Ketrin
Aja, še tole:
pri regresu nima biti kaj različno od delodajalca do delodajalca. To je zakonsko določeno. Regres morajo dobiti v si zaposleni.

Tudi 13. plača mora biti izplačana vsem, ki so zaposleni v podjetju. Ne more sodelovec dobit 13. plačo ti pa ne....Tudi zakonsko določeno.

Pri božičnicah pa je drugače. To je nagrada (kot stimulacija) in ta pridni jo lahko dobijo, ta ne pridni pa ne.... Seveda če te celo leto ni v službi in si na porodniški ali bolniški je nekako logično da božičnice in nagrade ne dobiš....saj nisi v službi in nič ne delaš za podjetje.... 

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.1.2008 11:26:34   
Lunca1
Kot so ti že ostale povedale se šteje bruto plača, kar vključuje tudi stimulacijo in nadure. Do regresa si pa upravičena, če si med porodniško zaposlena. (če se ti DR prekine pa ne)

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.1.2008 14:16:39   
Taula
Do regresa si pa upravičena, če si med porodniško zaposlena. (če se ti DR prekine pa ne)

Regres je npr. maja, junija, pogodba do septembra Regres dobiš ali ne?user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.1.2008 14:22:24   
Anonimen
Taula, v vsakem primeru dobiš regres. Seveda sorazmernega, če se ti pogodba prekine oz. ti poteče.
Tudi če si na porodniški in si takrat uradno še zaposlena,dobiš regres. Pri vsakem delodajalcu. Če se ti vmes med porodniško prekine pogodba, isto dobiš sorazmerno.

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
9.1.2008 14:23:26   
Taula

Hvala.user posted image Ravno na porodniško grem preden je regres ja.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.1.2008 15:11:56   
bela vrtnica
Dekleta hvala za odgovore!

V porodniško grem marca s tem, da bom še prej porabila del novega dopusta.

Uživajte!

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

stari starši
watershine

se želijo umešavati v vzgojo vaših otrok?

da (55%)

ne (45%)

Število vseh glasov: 410

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!