Gina
|
Čaki mal, saj ne morem verjet, da si kakšna res lakira nohte med pb-jem. Sicer je pa tako, da pri nas - dopoldne - nam štejejo samo ure, ko zvoni. Vse odmore delamo zastonj.- Se pravi jaz sem odgovorna tisti čas za otroke, ampak v delovni čas se mi pa ne šteje, se pravi v delovne ure. Tako da moram biti npr. v 1. razredu ves čas z otroki in čeprav sem upravičena do odmora, nanj v resnici ne morem, niti na malico niti na wc, ker če se v tistem času kaj zgodi otroku, sem jaz kriva.Torej ne grem niti na malico, niti na wc. Jem v razredu ponavadi, z otroki. A je to narobe??? Če ima kakšen od otrok rojstni dan in ga praznuje, pa prinese tudi čips, ga jaz tudi pohrustam malo zraven. In jaz kar težko verjamem, da kdo cel dan gricka čips in coca colo, otroci pa morajo držat.... daj no mir. Otroci so zelo okrutni, ko doma razlagajo, zelo priredijo po svoje dostikrat. Saj naš tudi marsikaj reče, ampak če bi jaz vse verjela točno tako, kot pove, bi mi bilo slabo. Zato pa vedno postavljam podvprašanja, pa skoraj vedno na koncu pridemo do tega, da je situacija zelo naši šolski podobna, čeprav je na začetku izgledalo drugače. Otroci bi se pa sicer vsi "šetali" okrog ves čas, če bi se lahko. Saj to je čisto razumljivo, dovolj imajo vsega, pa se gredo malo pretegnit - jaz jim ustrežem, ampak to je moja dobra volja, se mi ne zdi nič narobe, če bi zdržali do odmora. Res ne verjamem, da je komu zaradi tiščanja kaj posebej hudega, saj imajo za lulanje ogromno možnosti, ne le tisti hip, ko se spomnejo sredi ure. Najbrž ti tudi ne greš vedno, ko si v javnosti, pa te prvi hip malo prime. Zaradi vljudnosti do soljudi. Jaz sicer moje otroke vedno spustim, ampak mi nimamo klasičnih ur. Edini trenutek, ko jim ne pustim na wc, je takrat, kadar dajem navodila za delo. Se mi pa zdi zanimivo, kako zelo se ljudje vtikajo v naše delo. A veš, da se mi tista jutranja kavica čisto ok zdi. Zakaj? Ker ne verjamem, da je ženska tam ves čas na kavici, ampak verjamem pa, da jo je šla skuhat, pa da potem takoj pride nazaj, in verjamem, da nestrpni starši iščejo napake, ne pa dobre reči. Dostikrat. Žal. A ti si privoščiš enkrat v dnevu v službi eno kavo? Vidiš, mi si je ne moremo(, ker pride kak starš, pa nas da na internet ali v cajtng) niti v jutranjem varstvu, kjer se ure ne štejejo pedagoške, ampak čisto klasične ure, kjer 8 ur, šteje za 8 ur dela, kot pri tebi v službi?
|