ronja
|
Ampak zelo me je pa zmotilo, da sem šla s poroke lačna. Ja, to je tudi naju, pa ne samo 1x. Bit toalno sestradan cel dan, dokler ne prideš domov, pa ipak ni fajn... Sicer pa mi niso najbolj pri srcu cerkvene poroke, ker je to tak vesel dan, tam pa non stop z nekimi grehi in kaznimi in kaj vse se lahko zgodi, strašijo... Ko da onadva to takrat tako zavestno poslušata, ja, res, če bo pa to pa to, bom pa to pa to... Vsa pod adrenalinom, da ne bi preslišala tistega ali vzameš... Meni so se maše vedno zdele predolge, vendar kot ateistka tu "nemam prava glasanja". Ni mi bilo všeč, ko je župnik razlagal o otrocih, ki so naše največje bogastvo, hkrati so pa ljudje to naše največje bogastvo grdo gledali in kregali, ker se je zviralo po stolih v cerkvi (niso bili moji otroci, da ne bo pomote). Se mi je zdelo tako zlagano vse skup, da se mi je prav zamerilo... Ni mi všeč nekje vmes čakat par ur - med eno in drugo poroko, pa potem da nimajo nobene pametne ideje, kaj ta čas počet in recimo rečejo: pejmo se mal vozit, da čas hitreje mine . MIslim, če ti je že na poroki dolgčas ... Ni mi všeč, da ponujajo samo vino - ker včasih kdo ne pije ali ne sme pit in takrat je fajn, da lahko zgrabi kak sok ali vodo... Ne da te vsi grdo gledajo, zakaj ne nazdravljaš ali sprašujejo, zakaj zaboga pa ti ne piješ... Meni tudi niso všeč harmonikarji, ki so non stop zraven, ampak to je stvar okusa. meni deluje potem vse skup ko ena gasilska veselica, poroka naj bi bila pa bolj elegantna... Najbolj všeč mi je bila ena civilna poroka, kjer je matičar res napisal besedilo posebej za tisti par in je bilo res lepo in romantično, še vreme je bilo pravo, poroka pa na prostem. Župniki sicer tudi baje napišejo prav za tisti par, vendar pa sem jaz videla ogromno razliko med njihovim "individualiziranjem" besedila in matičarjevim... Tudi jaz mislim, da je boljše torto postrešt pred polnočjo, ker so takrat ljudje dostikrat že utrujeni ali pa morajo zaradi teh ali drugih razlogov domov. Všeč so mi civilne poroke na prostem, pa ne narodnozabavni bandi, ki nimajo raznih preveč glupih for... Tisto mi malo ceneno deluje, ampak se mi zdi, da je pa večini očitno všeč... Všeč so mi razne fore ala "ukrast nevesto" ipd. Ne razumem pa ljudi ki jim je 2 uri v cerkvi preveč, cela noč v gostilni pa premalo Hehe, smo različni. Meni je v cerkvi dolgčas, plesala bi pa lahko 2 dni skup, če je dobra glasba . lenck, seveda je poroka njun dan - ampak svate povabita zato, ker jih imata rada, ne? Torej valjda si želita, da bi se vsi, ki so se zbrali, imeli lepo... Vsaj jaz bi si - še za rd si, če se že odločim ga praznovat. se podpišem pod nikito. pa saj to, da ti pač nekaj ne paše na poroki, ne pomeni, da boš zato težil. Če pa nekdo vpraša, kaj vam ni bilo všeč, pač poveš.
|