Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kaj urejati ko postaneš samohranilka? 22.10.2015 22:58:06
|
|
|
|
LuLu
|
priporočam, da greš kar na svoj CSD in tam vse to vprašaš. Tam boš dobila največ in najbolj sigurne informacije in vse obrazce
|
|
|
|
RE: kaj urejati ko postaneš samohranilka? 23.10.2015 10:03:51
|
|
|
|
RIJA*
|
plus kar je rekla lulu, pojdi na stanovanjski sklad vprašat za kakšno občinsko stanovanje oz. za subvencijo najemnine, če si boš stanovanje najela privat. glede na stanje ti to pripada (seveda pod pogojem, da občina to ima). pa preživnino čimprej uredi, ker brez tega ne bo ničesar....
|
|
|
|
RE: kaj urejati ko postaneš samohranilka? 23.10.2015 13:33:27
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* plus kar je rekla lulu, pojdi na stanovanjski sklad vprašat za kakšno občinsko stanovanje oz. za subvencijo najemnine, če si boš stanovanje najela privat. glede na stanje ti to pripada (seveda pod pogojem, da občina to ima). pa preživnino čimprej uredi, ker brez tega ne bo ničesar.... kdo je kaj rekel? Jaz nisem nič rekla stanovanje oz. subvencijo najemnine dobi, če je izbrana na razpisu, kolikor vem... ali jih tudi tako dajo?
|
|
|
|
RE: kaj urejati ko postaneš samohranilka? 23.10.2015 19:05:35
|
|
|
|
babkaa
|
Sem šla na socialno, so bolj skopi z informacijami. Sem dala ponovno vlogo za vrtec in otroške. Dala bom tudi za enkratno pomoč. Ste jo vse dobile? Za subvencijo najemnine sem tudi šla vprašat.
|
|
|
|
RE: kaj urejati ko postaneš samohranilka? 23.10.2015 20:52:28
|
|
|
|
RIJA*
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu kdo je kaj rekel? Jaz nisem nič rekla pa še res je....
|
|
|
|
RE: kaj urejati ko postaneš samohranilka? 23.10.2015 23:09:34
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: babkaa Sem šla na socialno, so bolj skopi z informacijami. Sem dala ponovno vlogo za vrtec in otroške. Dala bom tudi za enkratno pomoč. Ste jo vse dobile? Za subvencijo najemnine sem tudi šla vprašat. če si dobila občutek, da so bolj skopi z informacijami na CSD, pa idi do druge svetovalke. Valjda, da tam dobiš vse informacije in ne na forumu... na kratko samo... enkratna pomoč nima veze s samohranilstvom, ampak s prihodki matere. Torej, ene jo dobijo, ene ne, ene jo želijo, ene ne. Subvencija najemnine ti pripada, če si se predhodno prijavila na razpis za občinska stanovanja... prehitevaš in ne greš po vrstnem redu, kot ga država hoče. Ti bi takoj denar. Prvo je treba poskrbeti, da otroka (dobita preživnino in da se uradno uredijo statusi. Če ti bivši ne da preživnine proti njemu vložiš tožbo. Na podlagi te vloge urejaš preživnino. Ta papir pa ti je bistvenega pomena pri urejanju drugih prihodkov in subvencij. Še enkrat na CSD in si pridobi informacije... sicer pa je toliko že napisanega in na RR in na netu, da komot najdeš kam se obrnit najprej. No... sem ti itak zgoraj napisala... In ja... minli so ti časi, ko je država lepo poskrbela za samohranilce. Edino v primeru, da je oče neznan, pokojni ali ne dobiš iz naslova preživnine nikjer denarja, potem da neki dodatek pri socialni podpori.
|
|
|
| Stran: [1] |
Se boste poročili?zoyaada (
22%)
ne (
15%)
mogoče (
26%)
sem že (
33%)
po 30.letu (
3%)
Število vseh glasov: 310Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!