|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj sedaj in kako se odločiti
22.2.2009 18:01:54   
baanika
Prosim za mnenje, sama sem se zapletla v težko situacijo,

Pred dobrim tednom sem  odšla od svojega fanta s katerim sva skupaj 5 let, od tega živela 1,5 skupaj.
Vmes sva se že parkrat razlšla zaradi različnih pogledov na partnerstvo in odnose. Ne bom trdila, da sem bila 100% najboljša, ni pa bilo kakšnih posebnih izpadov, vse skupaj je bilo kot nekakšna normalna veza. Težava je bila v tem, da je njega vsake toliko stisnilo in da je želel bit sam in ni vedel kaj bi v resnici rad. Stara sva preko 30 in imava službi in stvari so načeloma urejene.
Problem je v tem, da sem izvedela te dni, da sem zanosila. Bila sva dogovorjena da ne jem tabletk in nekako sva oba kriva za to- nisem ga kaj izigrala ali kaj podobnega.
Poleti sva imela spontani splav in tudi to ga je takrat malo sesulo.
Povedala sem mu novico najprej je sprejel to  kot nekaj kar nama je pač usojeno,da naj pridem nazaj k njemu, kjer je bil tudi leto in pol moj dom, danes pa je izjavil da je največji kreten, da je lahko dopustil, da se je to sploh zgodilo in da naj se odločim kaj bom naredila (obdržala ali ne). Ne vem kako naj se izkopljem, želim si otroka, ne želim si pa nekoga, ki ga niti ne bo brigala slika naprimer ultrazvoka. Kako bi sploh to bilo, jaz noseča pri njemu, on togoten in brezbrižen.
Rekel je sicer, da ne bo stisnil repa med noge in da če se odločim naj pridem nazaj, toda ali bi to brez ljubezni in razumevanja šlo.
Naj ga pustim teden dva pri miru? Sama bi otroka težko imela- od nekdaj sem si želela da v kolikor imam otroka, da bi bilo to iz ljubezni in da bi bilo to to, čeprav vem, da življenje ni pravljica.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj sedaj in kako se odločiti
22.2.2009 18:16:40   
Anonimen
To se boš pa mogla sama odločit.

Jaz vem da sem bla zihr da bom tud sama lahko za otroka skrbela takrat k sva se odločila delat na tem. Nikoli ne veš kako bo. Kaj pa če bi recimo umrl? Bi bla tud sama.

Sicer pa če ne živiš skupaj, to ne pomeni da imaš sam otroka.

(odgovor članu baanika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
22.2.2009 18:28:47   
alička
Ne sili nazaj. Čas bo pokazal, kaj bo najbolje za vaju. Tudi če ne boste živeli skupaj, ima otrok še vedno oba starša.

Najprej oba pošteno zadihajta in premislita. Živet z nekom, samo zato, ker imata skupaj otroka ni vredno nič. Kaj veš lahko se razplete v kontra smeri kot kaže sedaj.

Veliko sreče!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.2.2009 18:47:55   
TomTaylor
Polna si protislovij - želiš si otroka, a si ga ne želiš imeti sama. Želiš si ljubezni, a si ne želiš biti z nekom, ki je tvoj (bivši) partner. Oba pa sta neodločna in nezrela za skupno življenje, tako se vsaj iz tvojega posta bere. Glede na to, da si tudi sama zelo neodločna, boš najprej morala razčistiti sama pri sebi. Kakorkoli se boš odločila boš seveda morala prevzeti tudi vso odgovornost. 

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.2.2009 19:43:16   
hrchy
Pred enim tednom si odsla od njega, med tem izvedela za nosecnost in mu povedala... Vse je se zelo sveze v tvoji glavi in razumljivo da si zmedena. Malo zadihaj, prespi, potem pa si vzamita nekaj casa in se pogovorita. In v primeru, da je pripravljen vzeti nase svoj del odgovornosti za otroka tvoja situacija se vedno ni cisto crna - tudi v primeru, da ne zivita vec skupaj.
Potem je pa res stvar na tebi. Jaz trenutno sicer ne vidim, kako bi vidva skupaj funkcionirala kot druzina, zal. Na silo in zaradi otroka raje ne. Amapk to ne pomeni, da se moras otroku odpovedati. Saj otroka nimas zaradi svojega fanta, verjetno si se za prekinitev zascite odlocila, ker si si zelela tega malega bitja, ne? S tabo pa se lahko poleg/namesto njega veselijo tudi starsi, druzina, prijatelji...

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.2.2009 20:03:18   
CLAUDY11
otroka roditi je velika odgovornost !!! pogovori se s svojim partnerjem in šele potem delaj plane za prihodnost!!!
a si pripravljena in zmožna ga sama vzgajat? ga boš ljubila neglede da bosta z partnerjem narazen?? odgovori na si na ta vprašanja in nato naprej razmisli!!!

(odgovor članu baanika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.2.2009 20:04:01   
smrka
Malo si si sama kriva, oz. te je obsel nek sibek trenutek ko si prenehala pit tabletke. Zakaj? Pises da sta se parkrat razsla pa spet skupaj prisla. Ce si prenehala pit tabletke si vedela da lahko pride do zanositve, torej desca imas rada, ko si naredila ta korak. Nevem kaj naj naradis.. Glede na to da si imela ze en spontan splav, se jest na tvojem mestu nebi igrala z usodo, da nebi potem ostala praznih rok, ko si bos otroka se kako zelela.

Mislim da sta oba toliko zrela, da se usedeta za mizo in pogovorita. 5 let sta skupaj bla, zdaj si zanosila, verjetno se imata rada, samo se se zmeraj isceta. Torej pogovorita se in prevzemita odgovornosti kot odrasla. Jest upam da se bos prav odlocila, pa kar kol se ze odlocis.
Srecno!

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.2.2009 20:14:47   
Rožica I
    Ko sem izvedela, da sem zanosila, sem takoj povedala takratnemu partnerju (s katerim sva bila že 4 leta v vezi), da bom imela otroka, z njim ali sama. Pa je bilo to v prvih pol ure po testu in povsem nepričakovana nosečnost.
   In danes vem, da bi naredila povsem enako.

Sigurno si nisi še na čistem s čustvi, saj sta se ti zgodili dve zelo veliki spremembi. Ampak, če si ugotovila, da s tem moškim nisi kompatibilna, ne hodi nazaj k njemu zaradi otroka. Uničila si boš veselo pričakovanje, otrok bo pa dobil najslabšo popotnico za začetek življenja, žalostno in nezadovoljno mater.
Glede otroka pa globoko v sebi sama veš... Ali mu boš odrekla možnost, da zaživi, ker si šla s bodočim očetom narazen? Kaj pa, če bi šla narazen šele takrat, ko se bi otroček že rodil- bi ga dala nazaj?
Daj tako moškemu in otroku možnost- moškemu tako, da ga dokončno zapustiš in če je kaj vredno vse, kar sta imela, se bo spremenil; če se ne bo, je tako zate bolje, da ga nimaš ob sebi. Otroku pa podariš neprecenljivo izkušnjo- življenje user posted image ...

ROŽICA

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.2.2009 20:54:02   
caillou
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Ko sem izvedela, da sem zanosila, sem takoj povedala takratnemu partnerju (s katerim sva bila že 4 leta v vezi), da bom imela otroka, z njim ali sama. Pa je bilo to v prvih pol ure po testu in povsem nepričakovana nosečnost.
  In danes vem, da bi naredila povsem enako.

Sigurno si nisi še na čistem s čustvi, saj sta se ti zgodili dve zelo veliki spremembi. Ampak, če si ugotovila, da s tem moškim nisi kompatibilna, ne hodi nazaj k njemu zaradi otroka. Uničila si boš veselo pričakovanje, otrok bo pa dobil najslabšo popotnico za začetek življenja, žalostno in nezadovoljno mater.
Glede otroka pa globoko v sebi sama veš... Ali mu boš odrekla možnost, da zaživi, ker si šla s bodočim očetom narazen? Kaj pa, če bi šla narazen šele takrat, ko se bi otroček že rodil- bi ga dala nazaj?
Daj tako moškemu in otroku možnost- moškemu tako, da ga dokončno zapustiš in če je kaj vredno vse, kar sta imela, se bo spremenil; če se ne bo, je tako zate bolje, da ga nimaš ob sebi. Otroku pa podariš neprecenljivo izkušnjo- življenje user posted image ...

Na tole pa nimam kaj dodatiuser posted image . Zelo dobro napisano. Se čuti, da je doživeto.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.2.2009 21:10:01   
karin412
Jaz mislim, da bo moški prišel nazaj, če te ima res rad-pusti mu zdaj malo časa. Povedala si mu za otroka, potem pa naj premisli. Dosti moških se omehča. Tudi če bi bila v zakonu, bi se sigurno situacija spremenila.

Je pa tudi res, da se ne sekiraj preveč, ker otrok čuti, pa da nosečnost poteka v redu, če si sproščena. Sama si že doživela splav in veš, kako hudo je. Midva s partnerjem sva se po prvem splavu še močneje povezala, v drugo pa je šlo, ampak sem bila vseh 9 mesecev na trnih, kako bo.

Pogovor je edina stvar, ki lahko kaj reši. Provaš lahko še kako partnersko svetovalnico.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.2.2009 21:57:54   
gita10
skupaj sta bila 5 let v tem času ga moraš poznati in če ne bi bilo ljubezni in spoštovanja tudi nebi izdržala 5 let Moje mnenje je da v vsakem zakonu oziroma vezi pride do kriz. Ko partnerja nimata skupnih ciljev in obveznosti enostavno pride do kriz in seveda če te nič ne veže spakiraš in greš. Jaz vem, da bi iz svojega zakona ( ali pa življenja ) dostikrat pobegnila pa potem ko pomislim na otroka, hišo vse skupno kar sva naredila  premislim oziroma se vprašam ali obstaja sploh življenje brez težav- na koncu koncev samo banalno tudi službe imamo dostikrat čez glavo pa ne daš odpovedi ker moreš živeti. Ljubezen med vama sigurno obstaja ker če sta se skupaj odločila, da ne boš več zaščitena ta otrok nikakor ni in nemore biti presenečenje. Pri nezaščitenem seksu- saj sta stara čez 30. Glej če je med vama še kakršna koli iskrica in če se med vaju dva ni vmešala kakšna tretja oseba bosta čez 9 mesecev oba dva zaljubljeno gledala en v drugega in svojega otroka,  verjemi mi ker ni večje sreče na tem svetu, tudi če boš morala začetne mesece nosečnosti preživeti sama .

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.2.2009 22:17:45   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: baanika

, danes pa je izjavil da je največji kreten, da je lahko dopustil, da se je to sploh zgodilo

Mislim, da je edini, ki realno in trezno razmišlja, tvoj (še?)partner, ki je ugotovil, da je vse skupaj eno veliko sranje, da je dopustil, da je do tega sploh prišlo. In da sta zamočila, kar oba.

Ne meči si peska v oči. Očitno nista za skupaj, očitno nista kompatibilna. In otrok te situacije vsekakor ne bo rešil. Rojstvo in vzgoja otroka potrebuje dosti moči, potrpljenja in še marsikaj drugega. Če je veza med partnerjema slaba že pred tem, se z rojstvom otroka v večini primerov samo poslabša, kajti oba partnerja sta pač manj prespana, bolj nervozna in vse ostalo, kar spada zraven. Časa za "reševanje" ali  "gojenja" veze je malo. Takrat izdržijo samo dobre, "zdrave" oz. trdne veze. TO mislim v tem smislu, da je življenje v dvoje še vedno lepo, ne pa da stva dva enostavno samo skupaj.

In vidva sta imela že pred spočetjem otroka probleme.user posted image  Ne vem, kaj pričakuješ od njega, ne vem, kaj pričakuješ od sebe? Mislim, da je najbolje, da se začneš pripravljati na to, da boš sama vzgajala otroka. In to čimprej, saj bo samo tebi lažje v bodočnosti.

In na žalost je tako, da želje in realnost dostikrat hodijo vsaksebi. Da bo razočaranje manjše, se čimprej sooči z realno situacijo. Še enkrat....da bo tebi lažje.

Pa srečno.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu baanika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.2.2009 14:06:39   
ThinkPink
Ko sva se s svojim odločila za družino, sem pomislila tudi na to - Kaj, če usoda nanese, da se razideva, ali bom sposobna za otroka skrbeti sama? In ker je bil odgovor DA!!!! Ne glede na to, kaj se lahko zgodi in kako se usoda obrne, bi z veseljem skrbela za nekaj, kar je del mene. Ne vem, jaz bi se na tvojem mestu vprašala slednje. Si otroka želiš, tudi če ne ostaneta skupaj? Otrok ni mašilo za krpanje veze. Torej, če si otroka želiš zaradi otroka, ga obdži. Če si otroka želiš, ker bi na ta način rada ohranila vezo....potem se pojavi pa resen problem. Upam, da boš našla pravo rešitev.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.2.2009 11:46:28   
ronja
NO, jaz moram priznat, da ko sva delala najini punčki, nisem razmišljala o tem, kako bi bilo, če bi se razšla. To sem pač vzela kot možno tveganje, ampak nisem pa računala na to. Otroka sem sposobna sama preživljat, ja, gotovo bi mi nekak ratalo, saj so moji otroci, bi se že potrudila, pa saj ne bi bila ne prva ne zadnja. Ampak da bi pa prav računala, kako bi to bilo, pa ne. me je groza, če pomislim, da bi se lubiju kaj zgodilo. Ne vem, kaj bi naredila, vsekakor bi se pa borila dalje, zaradi najinih dveh punčk.

Drugo vprašanje pa je, koliko si otroka želiš. in kako hudo bi ti bilo naredit splav. Jaz sem na začetku faksa recimo mislila, da bi vsekakor naredila splav, če bi se mi zgodilo (zato pa je kontracepcija;), ampak zdaj, odkar imam otroke oz. odkar sva rekla, da bi jih imela skup, pa ne bi mogla naredit splava (in on to ve), tudi če bi se zgodilo nenačrtovano.

Vsekakor prespi - ti in daj njemu, da prespi. Zakaj si odšla, ne vem. Včasih se ljudje sekirajo zaradi malenkosti, drugič doglo odhajajo, čeprav je zadaj konkreten razlog...

Torej: mislim, da če si otroka želiš, ga obdrži, ker boš imela hude probleme, če ga ne boš, kljub želji. Veliko žensk ima namreč probleme po splavu, tudi če je bil zelo utemeljen... Če si ga ne želiš imet v takih okoliščinah, ti ne bo nihče očital (no, vsaj jaz neuser posted image ). Njemu povej, kako si se odločila, ko se boš, in mu povej,da to ne pomeni, da je zdaj zavezan bit s teboj, če si se odločila za otroka. Mogoče se bosta oba spremenila, da bosta bolj pasala skup, mogoče bo tvoj otrok eden od tistih, ki imajo dva očeta, nobeno ni tako slabo.

(odgovor članu baanika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?