Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kaj obleči novorojenčka?? 17.7.2009 12:41:15
|
|
|
|
emina83
|
Oj! Za moje pojme čisto preveč. Sej če bo okoli 30*C, bo čisto dovolj samo bodi s kratkimi rokavi gor in ne rabi kapice, zokne mu pa lahko daš gor. Če pa bi bilo bolj hladno, pa ga lahko malo pokriješ s kako tetra pleničko. Če pa bi bilo bolj hladno, okoli 20*C, mu pa lahko daš to gor, kar si sama napisala, ampak brez kapice. lp
|
|
|
|
RE: kaj obleči novorojenčka?? 17.7.2009 12:50:53
|
|
|
|
Netopirčy81
|
IZVIRNO SPOROČILO: emina83 Oj! Za moje pojme čisto preveč. Sej če bo okoli 30*C, bo čisto dovolj samo bodi s kratkimi rokavi gor in ne rabi kapice, zokne mu pa lahko daš gor. Če pa bi bilo bolj hladno, pa ga lahko malo pokriješ s kako tetra pleničko. Če pa bi bilo bolj hladno, okoli 20*C, mu pa lahko daš to gor, kar si sama napisala, ampak brez kapice. lp Se strinjam. Jest našo tako oblečem.
|
|
RE: kaj obleči novorojenčka?? 17.7.2009 12:55:21
|
|
|
|
zaspančka
|
IZVIRNO SPOROČILO: emina83 Oj! Za moje pojme čisto preveč. Sej če bo okoli 30*C, bo čisto dovolj samo bodi s kratkimi rokavi gor in ne rabi kapice, zokne mu pa lahko daš gor. Če pa bi bilo bolj hladno, pa ga lahko malo pokriješ s kako tetra pleničko. Če pa bi bilo bolj hladno, okoli 20*C, mu pa lahko daš to gor, kar si sama napisala, ampak brez kapice. lp Jaz imam 6 tednov starega in mi je včeraj pediatrinja rekla, naj ga oblačim eno plast več kot sebe, to je dolge rokave in dolge hlačke. Tako ga imam tudi oblečenega in mu ni nič vroče.
|
|
RE: kaj obleči novorojenčka?? 17.7.2009 13:13:36
|
|
|
|
Muca83
|
Nam so v MŠ samo to razlagali, kako so obvezni dvoji dolgi rokavi za novorojenčka. Tako, da tudi meni ni čisto jasno kako ga oblečt. Tam so rekli, da prvi mesec vedno dvoje dolge rokave, če je vroče tanke, če je mraz pa debele Ampak se tudi meni zdi to ful
|
|
RE: kaj obleči novorojenčka?? 17.7.2009 13:24:47
|
|
|
|
Erdbeere
|
novorojenčka iz porodnišnice pa res ne moreš v kratkih rokavih peljat....obvezno dolge rokave, potem pri enem mesecu ne rečem, samo 3 dni starega pa 100% v dolgih (tankih) rokavih, če ne celo v dveh. S seboj imej vse sorte pa magari sestre tam vprašaj.
|
|
|
|
RE: kaj obleči novorojenčka?? 17.7.2009 13:25:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri 30ih stopinjah pa res ne more met dvojih dolgih rokavov. Če že more met dolge naj ma ene pa žabce
|
|
|
|
RE: kaj obleči novorojenčka?? 17.7.2009 13:59:13
|
|
|
|
Muca83
|
No, saj jaz razmišljam, da otrok tudi ne bo veliko na vročini. Tistih nekaj minut, da ga daš v avto, avto je itak klimatiziran, doma pa nekaj korakov, da prideš noter. To je vsega skupaj recimo 5 minut. Tako da ne vem no, najbrž naj bi bil ene toliko oblečen kot bo v porodnišnici.
|
|
RE: kaj obleči novorojenčka?? 17.7.2009 14:01:19
|
|
|
|
roberta
|
samo bodi. če bi pa slučajno kaj pihalo... pa morda še kako res tanka kapica in morda lahko pokriješ dojenčka z bombažno plenico. čeprav če bo v vozičku, mu verjetno itak ne more pihat
|
|
|
|
RE: kaj obleči novorojenčka?? 17.7.2009 21:39:50
|
|
|
|
Paštetka
|
novorojenčka iz bolnišnice. bodi z dolgimi rokavi, bombažne hlačke ali tiste tanke žabice ali kako sem jim že reče, pa nogavičke. Pa avto obvezno prej razhladit. rodila sem pa 2.8.
|
|
RE: kaj obleči novorojenčka?? 17.7.2009 21:51:30
|
|
|
|
meta21
|
Otrok je bil v trebuhu na 37 stopinj in brez vetra, zato prvi mesec le malo več (eno bombažno plast več kot sebe-torej, če bi bla ti najrajši gola daj njemu/njej dolge rokave in žabice ). Kasneje toliko kot sebe oz. malo več, ker se ne giba. Jaz sem mu vedno malo potipala hrbet, pa sem hitro vidla, če mu je vroče oz. ga zebe. Se mi zdi, da je preveč oblečen dojenček še bolj v nevarnosti kot premalo oblečen.
< Sporočilo je popravil meta21 -- 17.7.2009 21:54:04 >
|
|
|
|
RE: kaj obleči novorojenčka?? 17.7.2009 22:01:29
|
|
|
|
nejcko
|
Rodila sem v začetku julija, ampak tisto poletje je bilo precej nikakvo, tako da sem malo prinesla iz porodnišnice v tetra majčki in plišastemu pajacku. Potem sem jo imela oblečeno večinoma v bodi d. rokav in bombažne hlačke, pri cca enem mesecu, ko pa je prišel en kratek vročinski val, pa sem jo oblekla v pajacek s kratkimi rokavi in hlačkami.
|
|
|
|
RE: kaj obleči novorojenčka?? 17.7.2009 22:07:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Če bo tako vroče kot je zdaj, glej na to, da je otrok predvsem v bombažu, pa ena plast je dovolj, tako kot je napisala Paštetka. V kratkih rokavih je za prvih 30 dni mnogo prezgodaj. No, sej itak ne vem ktera je tolk butasta, da pelje otroka po vročini ven. Vidim enih par cvetk sred Postojne, ki so tako pogumne ob 13 popoldne.
|
|
|
|
RE: kaj obleči novorojenčka?? 18.7.2009 22:29:33
|
|
|
|
zarjica
|
Vse ti bodo v porodnišnici povedali in tako boš novopečenemu očku naročila kaj naj prinese v porodnišnico. Vsekakor so to dolgi rokavi in obvezno tanka bombažna kapica. Boš tudi videla v porodnišnici, kako bodo babice oblačile novorojenčke - za naše pojme mnogo preveč (2 plasti dolgih rokavov - tega se spomnim od lani ), ampak ljudje dragi, govorimo o novorojenčku, starem 2 ali 3 dni!!! Ubogaj nasvete babic v porodnišnici!! LP
|
|
|
|
RE: kaj obleči novorojenčka?? 18.7.2009 22:43:43
|
|
|
|
TomTaylor
|
Jz pa razmišljam takole: če pride novorojenček ven iz materinega telesa, katerega temperatura v povpreču znaša med 36-37 stopinj, se mi zdi logično, da ga kljub 30-32 stopinjah oblečeš toliko, da nadoknadiš temperaturno razliko. Torej (tanka a vendar) dolga rokava, vsaj na začetku.
|
|
RE: kaj obleči novorojenčka?? 18.7.2009 22:46:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Ali so dovolj žabice in majčka na dolge rokave, kapica, nogavičke, ali je to premalo oz. preveč? Se mi zdi, da je dovolj. Ce se prav spomnim, sem kombinirala tudi bodi s tankim rokavom in tetra majcko cez, ali bodi dolg rokav in kratko majcko cez. Nekaj takega, se mi zdi. Bi morala slike pogledat. Ko je bilo vroce 35+ je bila pa samo v bodiju in kratkih hlacah. Za nogavice se pa ne spomnim.
|
|
|
|
RE: kaj obleči novorojenčka?? 21.7.2009 13:17:33
|
|
|
|
marjetica8
|
jst sem rodila konc aprila in je pol v sredini maja glih bil un prvi vrocinski val. Patronazna je rekla da ga moram met v dolgih rokavih in sem to tudi upostevala. Dokler ni en dan ta mali tulu cel dan ku da bi ga pol manjkalo! Pol sem ga zvecer ko nisem vec zdrzala peljala k dezurnemu in je bla glih pediatrinja dezurna. Pa je rekla da mu je ziher vroce, da ga mam prevec oblecenga (ceprav zadaj na vratu ni bil nc poten - k sem ga non stop gledala). Je rekla da ce je nad 30 stopinj da ga mas komot v kratkih. Od takrat to upostevam in je ta mali cist vesel in mu nic ne fali. Za domov iz porodnisnice mu le obleci dolg rokav, ma pol pa pomoje ce je tko vroce kot je zdej, kr v kratke...
|
|
|
|
RE: kaj obleči novorojenčka?? 21.7.2009 13:39:55
|
|
|
|
simonalokar
|
jaz imam tudi rok na začetku avgusta in so nam babice iz Mš povedale, da če je groče in iz porodnišnice daš dolg tanek bodi. doma pa čez tri dni štartaš z kratkimi rokavi. tko da jaz bom to upoštevala. moj sine rojen v mesecu marcu. sem ga imela notri samo v enem rokavčku in hlačkah. tko da je najslapše če se ti otroček pregreje. simona
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?