|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj ne smem??
27.9.2004 12:59:04   
majča
zdaj sem pa resnično že zmedena....

vsakdo mi reče kaj drugega, kaj ne smem jest, česa se naj izogibam....

mehurčke lahko??
ogrsko salamo lahko??
majonezo lahko??
pašteto lahko??
pivo lahko??
feta sir lahko??

kaj še lahko in kaj ne??

pa nič od tega valda ne jem prav pogosto, a včasih mi zapašejo tudi te stvari....

a mi lahko katera pomaga prosim??

Maja in :duda: (6t)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kaj ne smem??
27.9.2004 13:06:50   
dory
Mene je v nosecnosti napadala pozresnost...pa ne kolicinsko ampak po vsem kar sem vidla...nisem se obremenjevala in razmisljala a to lahko, mogoce tega ne smem...kaj ce...eh...jedla sem vse po vrsti...vcasih kak kozarcek vincka ali piva..nic zato..ce se dobro pocutis ni panike...se pa spomnim, da sem v nosecnosti se posebej rada jedla majonezo, suhe salame in pastete, ki jih drugace nimam..tudi zdej po porodu mi ni vec do tega :)...pa je nas mali pikec zdrav ko ribica :)

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kaj ne smem??
27.9.2004 13:16:13   
ksenjak
Kar se za jedi tiče, ki si jih navedla, naj bi bil problem zaradi možnosti okužbe s toksoplazmo (isto kar lahko dobiš, če prideš v stik z mačkami oz. njihovimi iztrebki). Test za to ti bodo itak naredili na prvem pregledu in če si jo že prebolela, potem ni nobenega problema, da tega ne bi jedla. Drugače pa se je teh jedi bolje izogibati, in sicer plesnivih sirov, salam, ne dovolj pečenega ali kuhanega mesa, surovega mesa, majoneze, tatarca pa tudi vse zelenjave iz vrta, kamor imajo mački dostop. Oz. zelenjavo in sadje moraš res dobro oprati pred zaužitjem.

Kot pa sem rekla, če pa si to okužbo prebolela pa ni problema. Jaz je še nisem in se moram tem stvarem malo izogibati, vendar se pri salamah in siru tudi prekršim.

Za mehurčke ne vem, razen za kokakolo, pri čemer kofein ni ravno zdrav za plod.

Lp, Ksenja 13t 1/7:metulj:

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kaj ne smem??
27.9.2004 13:34:37   
beba76
Ni panike! Jaz sem jedla vse, kar mi je zadišalo in tega ni bilo malo (dovolj bo verjetno podatek, da sem se v prvi nosečnosti zredila 26, v drugi pa 27 kg), pa je bilo z otročki vse ok.
Mehurčki pa niso zaželjeni, predvsem po 4. mesecu nosečnosti. Kak kozarček pira al vinčka pa ne bo škodil ne tebi, pa tudi:duda: ne, samo pazi da te ne zanese.;)

LP, Beba

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kaj ne smem??
27.9.2004 13:43:41   
Taša
Jaz sem v obeh nosečnostih jedla vse. Izogibala sem se edino tatarskemu bifteku pa majonezo iz surovih jajc.( domačo ). Sem pa imela v drugi nosečnosti napade na pašteto- ker mi je ful pasala. Pa tudi suho salamo sem jedla. Nevem zakaj ne bi mehurče pa pivo pa feta sir. No rezultati dve zdravi sončici.. Vse v mejah normale... Če ti paše si daj duška ... Pa lepo nosečnost še naprej in veliko sreče

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kaj ne smem??
27.9.2004 13:47:55   
ksenjak
Sem prej pozabila povedati, da po mojem malo piva ne more škoditi, meni namreč vsake toliko prav zapaše, pa še za mleko je baje dobro.

Za kokakolo sem šla pa še enkrat v knjigo prebrati in kofeina v njej baje plodek res še ne more prenašati. Pišem, kar sem prebrala.

Drugače pa tudi meni podobno kot Taši noro pašejo suhe salame in Gavrilovič paštete. Nimam pojma zakaj.

Jaz si rečem tudi, kaj pa včasih, ko za to sploh niso vedeli in ni bilo nobenega testiranja, pa je z nami kljub temu vse OK.

Lp, ksenja:metulj:

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kaj ne smem??
27.9.2004 13:49:30   
beba76
Meni je G rekel, da po mehurčkih še bolj zatekajo noge, kar je proti koncu nosečnosti itak pri skoraj vseh prisotno. Pa mehurčke nasploh vsi zdravniki odsvetujejo tako pri otrocih kot pri odraslih.

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kaj ne smem??
27.9.2004 14:11:17   
puncica
Jedla sem vse. Moj nasvet ne kompliciraj, če ti paše, paše tud otročku, je pa dobro preverit od kot si kaj dobila (primer če je kakšna salama al pa kej domače, al pa majoneza domača iz domačih jajc - lahko se okužiš s salmonelo al pa čem, če pa je kupljen pa po moje ni problema)

Nisem pa pila žganih pijač, pa sladoleda nisem jedla, druga pa vse, čokolade skor največ:ups:, kar pa po moje ni najboljš za otročka, a je blo vse ok. Tud paštet sem jedla, ma kot sem rekla nisem izbirala kaj bi in kaj ne bi, nisem pa imela težav z otekanjem, niti se nisem preveč zredila.

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kaj ne smem??
27.9.2004 17:13:56   
morskadeklica
jej kar ti paše, res pa je da je higiena izjemnega pomena. sadje in zelenjavo je treba dobro oprati, redno si umivaj roke, pa bo...;)

pa lepo nosečnost!:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kaj ne smem??
28.9.2004 14:18:53   
nikitta
PAŠTETA:love:...vem, da jo ne bi smela, ampak prav neverjetno mi diši. Sicer sem se takih stvari izogibala, zdej pa...
Zelenjava mi smrdi (pardon), sadja bi pojedla na tone...
Pivo, vino so itak že dolgo časa neobstoječa pojma (razen pivo na pečenki)...
Za jogurt in pašteto bi dala vse:)-:)-:)-

Zadnjič mi je sosed prinesel solato z vrta, ker ve da smo kot zajci (mož je vegetarijanc, večino presnojed), vendar ker vem, da ima mačke na vrtu, si sploh nisam upala solato pripravit in tako, po neki odločitvi preventive, solato zavrgla...čeprav hrano spoštujem, ampak riziko je prevelik

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   kaj ne smem??
28.9.2004 16:27:51   
Anonimen
Mehki nepasterizirani siri in drugi mlečni izdelki so nevarni tudi zaradi listerioze.
Pivo, vino ipd. je VSE alkohol in tudi najmanjše količine alkohola plodu škodijo - neglede na to, koliko bodočim mamam paše!
Umetna sladila pa po literaturi ne prehajajo preko posteljice, vendar vseeno ni dobro pretiravati.

(odgovor članu majča)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   kaj ne smem??
28.9.2004 17:47:35   
morskadeklica
jest pa nisem mogla verjet, da se mi je zagabilo pivo:zmeden:. od nekdaj mi je to ena naj pijačk, zdej ga pa že dva meseca niti povohat ne smem. pa sem kar vesela!;)

lp

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?