|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj narediti, ko prestavljajo jasličnega otroka
15.1.2007 20:32:02   
saratanja
Zanima me, kaj naredijo v vaših vrtcih, kadar manjka pol skupine. Ali tudi pri vas zdržujejo skupine? Se potem pazijo vaši otroci pri drugih vzgojiteljicah?

V našem vrtcu so danes skupinico jasličnih otrok 2-3 let stare, ki letos prvič obiskujejo vrtec, prestavili spat kar k večji skupini od 3 let naprej, ne da bi starše o tem kakorkoli obvestili. V skupini je tako precej več kot 14 otrok, prostora med ležalniki skoraj ni, da ne rečem kaj o podihanem zraku in prevroči sobi. Tako naj bi bilo cel teden, ker ni pomočnice vzgojiteljice in ker precej otrok manjka zaradi noric. Naše otročke so strpali blizu vrat v sobi in tam naj bi se pazili po odhodu njihove vzgojiteljice ob enih.
Moj otork seveda v teh razmerah ne zna in ne more zaspati, spanec ki ga pri starosti 2,5 nujno potrebuje. (smo že prestali hud teden, ko ni spal in je bil na koncu tako utrujen, da ni spal niti ponoči doma).

Sedaj ne vem kaj naj naredim. Ali to sploh smejo storiti?????
Ko moj otrok manjka, moram jaz še vedno plačevati vse razen tisti mali minimum, ki ga trgajo za hrano. Se pravi, da so plačani tudi, če bi ostal samo moj otrok, tu pa je vseeno govora o šestih ali sedmih otrocih.

Odgovor vzgojiteljice, pri kateri sem našla otroka, je da če imam le možnost naj pridem pač prej iskat otorka????

Kaj sploh lahko naredim v tej situaciji? Ali katera ve, kaj govori zakonodaja, glede števila otrok v sobi in o premeščanju otrok v primeru velikega pomanjkanja otrok..pa tudi glede odsotnosti njihovih vzgojiteljic?

< Sporočilo je popravil UnderEja -- 16.1.2007 10:51:27 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj narediti, ko prestavljajo jasličnega ...
15.1.2007 20:44:56   
Barbka*
LPuser posted image
Ponavadi otroke združujemo med prazniki..ko je število otrok manjše in si tudi vzgojiteljice vzamemo dopust. Nisem pa še naletela na tako situacijo, ko bi jih združevali zaradi manjšega števila v skupini zaradi bolezni. Ponavadi je bilo tako, da če je bilo manj otrok v skupini oz. zelo malo, je v skupini ostala samo ena od vzgojiteljic, druga (pomočnica vzgojiteljice) pa je šla za pomoč v kakšno drugo skupino (če so jo potrebovali).

(odgovor članu saratanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.1.2007 21:50:14   
sayuri
Pri nas tudi združujejo skupine med prazniki.
Moram reč, da nad tem nisem ravno navdušena user posted image
Med novoletnimi prazniki sta bili na dopustu tako varuška, kot vzgojiteljica skupine. Moj mali je bil zjutraj prav presenečen. Potem so pa še spali v čisto X sobi user posted image - da sem ga še jaz iskala, kje sploh je user posted image

Za druga 2 dni sem poiskala varstvo pri babicah. Ta način mi ni všeč in bom na GU  to vsekakor vprašala. roditeljski sestanek imamo itak šele junija.

(odgovor članu Barbka*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.1.2007 23:21:55   
saratanja
Ja za praznike tudi združujejo ampak tisto še nekako razumem. To zdaj  pa je čisto navaden delovni teden in to brez vsakekga obvestila. Pa še skupina h kateri se pridružuje je večja, se pravi skupina s 24 otroci.

Sicer pa imajo pri nas taktiko, da pred prazniki zbirajo podpise, kateri otroci v času med prazniki potrebujejo vasrtvo in ker se naberejo ponavadi samo kaki trije, ki bi potem morali v drugo sobo...no ponavadi še tisti trije rešujejo s kakšnimi zasilnimi varstvi.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.1.2007 9:06:31   
Pajaca
Pri nas je tako majhen vrtec, da vsi otroci poznajo vse vzgojiteljice/varuške, ker jih po spanju lepo vse skupaj združijo v eno skupino in jih pač merkata le dve varuški.... včasih celo snažilka pomaga. Meni se to zdi čisto ok, ker se tako cel vrtec pozna med sabo in ni problemov če pride do kakšne bolezni.

Med prazniki se otroke vozi v drug vrtec, 10km stran, kar mi ni všeč in zato načeloma ostaneta doma.

Če je med otroci velik usip jih načeloma tudi malo združijo, vendar če so vse vzgojiteljice/varuške prisotne, potem to ni čisto čez cel dan. Se pa je zgodilo, da je bila epidemija rota virusa + viroze in manjkalo je pol otrok, pa še pol vzgojiteljic in ja potem so jih združili in ja snažilka je popoldan merkala otroke, ker ni bilo nadomestila. Kar je mene motilo je bilo le to, da nas niso vprašali če jih lahko mirka snažilka.... a sedaj ko jo malo bolj poznam se mi zdi bolje da jih mirka ona kot kakšna študentka. Je zelo fajn gospa in sigurno dobra za popoldansko varstvo ko se otroci praktično le igrajo... pa seveda nikoli ni sama z njimi.

Tko da kaj vem..... pri nas so male rošade vedno prisotne. Ko je bila tavelika še v jaslih, sem jo dostikrat našla kar pri taveliki skupini, ker ji je pač pasalo iti tja in so jo pustili...... pa se je še tam malo igrala.

A kot pravim majhen vrtec, 40 otrok je in vsi se poznajo med sabo, zato s tem nimamo problema.

Neposredna povezava do sporočila: 5
16.1.2007 9:50:43   
pinki3
Mislim. da samo zaradi majhnega stevila otrok se ne smejo zdruzevati skupin. Drugo je ob praznikih, ko dolecene vzgojiteljice vzamejo dopust in je v vrtcu manj osebja. Ob obicajnih dnevih pa imata varuska in vzgojiteljica delovno obveznost in ne morejo kar zdruziti dveh skupin, da gre lahko ena varuska prej domov! Vsekakor se tudi strinjam, da je za otroka tezko, ce ga kar tako prestavijo k drugi vzgojiteljici kot tudi, da je tako vecja nevarnost prenasanja bolezni. Sicer pa, normativi za jasli so najvec 14 otrok v skupini, kar velja tudi za spanje!

Neposredna povezava do sporočila: 6
16.1.2007 9:58:26   
Mina1
Seveda združijo otročke tudi če niso prazniki. Trenutno v jaslih pri mlajšem so le trije z našim vred, po kosilu jih združijo s sosednjo skupinico, so malo večji tam, pa ni nobenih problemov, vsi uživajo.

Glede na to, da je trenutno po oddelkih veliko bolnih in odostnih (tudi pri večjemu so samo štirje, jih seveda združijo).

Sploh pa med prazniki, ko jih je resnično malo, jaz takrat skoraj vedno delam...

I don't care what they say, I just wanna live my life

Neposredna povezava do sporočila: 7
16.1.2007 10:12:19   
nejcko
Pri nas tudi združujejo oddelke samo v času šol. počitnic in pred večjimi prazniki, ko je v vrtcu manj otrok, pa še to jaslične oddelke skupaj, večje skupaj. Oddelki so združeni tudi v jutranjem in popoldanskem varstvu (med 6-7 in 16-17) v t.i. dežurni sobi, včasih pa se zgodi, da če že prej v skupini ostane manj otrok, jih po spanju združijo iz sosednjih sob in jih pazi ena vzgojiteljica.
Naš vrtec je kar velik, ampak se večina otrok pozna med sabo, otroci tudi poznajo večino vzgojiteljic, tako da nikoli ni nobenih težav glede tega. Meni se načeloma zdi fino, da je vrtec tako povezan, ker če kdaj pride do kakšnih nujnih zamenjav vzgojiteljic oz. nadomeščanj, otroci nimajo težav.

To, kar se dogaja v vašem vrtcu, je res malo čudno in bi jaz verjetno tudi malo povprašala vzgojiteljico, kako in kaj, bi pa za konec dodala samo eno spoznanje, ki sem ga pridobila v svoji 4-letni karieri mame vrtičkarja: otroci so zelo fleksibilni (vsaj večina otrok) in v svojih glavicah veliko manj komplicirajo in se veliko lažje prilagajajo, kot to delamo mi staršiuser posted image .

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.1.2007 12:16:34   
Antigona
Pri nas skupine združijo okoli 15 ure in ponavadi gredo v drugo sobo, ali pa iz druge skupine pridejo k njim. To mi je čist ok, ker se tako navadijo tudi drugih vzgojiteljic in v primeru njune odsotnosti ne bi bilo nobenega problema.

Ko je po vrtcu razsajal Rota virus in je manjkalo ful otrok in tudi vzgojiteljic (iz naše skupine so bili celi 3-je) so jih tudi združevali, ampak ista starostna skupina....

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.1.2007 13:44:44   
saratanja
Se se malo oglašam, da povzamem dogajanje zadnje dni.

Sem se v torek, ko sem pripeljala otroka v vrtec, pritozila vzgojiteljici in zahtevala pojasnilo. Odgovor je bil, da bojo poskusili drugače organizirati in da jim bo za prihodnje dobra šola, da pomočnice vzgojiteljice iz jasli ne morejo na zimsko letovanje?????? hmmmm, zdaj sem pa še bolj zmedena. Ja kaj ima veze zimovanje s tem, da morajo jasličnim otrokom omogočiti primerno varstvo? Saj nisem zahtevala, da morata biti ravno njihova pomočnica tista, ki jih čuva.... jaz sem samo trdila, da ni primerno za tako majhne, da jih prestavijo k velikim kjer jih je več kot 14 otrok... pa čeprav gre to samo za spanje (v premajhnih prostorih).

A ja pa še to sem dobila na nos, da druge starše pa to sploh ne moti in sploh se morejo otroci družiti. hmm, jaz sem mislila, da gre to za počitek in ne za druženje???? in se ne čudim, da ostali starši ne reagirajo, saj jih večina ni imela prilike videti, kje so otroci spali in jih morajo tako in tako vedno pobirati že v združenih sobah, kar se zgodi po 15 uri.

Očitno, pa njihovo ravnanje vseeno ni bilo prav in smo se dogovorili, da sem ga včeraj sama odpeljala po kosilu, za danes in do konca tedna, pa so zagotovili, da bojo poskusili urediti tako, da bojo otročki ostali v svoji skupinici s pomočnico, ki jih je tudi že drugače pomagala čuvati.

Zdi se mi, da sem naredila prav, da nisem pustila, da mi otroka prestavljajo kot stvar.... ampak počutim se pa vseeno prav slabo. Zdi se mi, kot da sem največja tečka na svetu.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.1.2007 13:51:05   
Anonimen
Meni se ne zdiš tečka. Pri nas trenutno manjkata obe, vzgojiteljica in pomočnica, pa so otroci lepo v svoji sobi. Sicer ne že zjutraj, tako kot običajno, ampak po zajtrku gredo pa lepo v svojo sobo, kjer ostanejo do konca spanja. Jih pa pazi pomočnica iz ene druge skupine. Vse se da, če se hoče.

Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?