Lajči
|
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 ....v takšni situaciji? Pred 7 leti mi je umrl oče. Na zapuščini sem svoj del prepustila mami, ker če bi bila lastnik neprmičnin bi izgubila ugodnosti v času brezposelnosti. Z mamo sva imeli dogovor, ustni, da mi dala prepisati ta del če bo kdaj želela. O tem nisem razmišljala, ker sem edinka in... No pa sem se zaposlila in si začela urejati stanovanje v novem delu mansarde. Vse lepo in prav, dokler se nisem poročila. Takrat sva z možem začela preurejati stari del mansarde. Moja draga mami je komplicirala zaradi VSAKE malenkosti, se zdirala nad mano in pri tem ji je bilo vseeno da sem v pričakovanju. Ob vsakem delu ki sva ga začela je bil prepir, da je vse vredu narejeno, da ni treba nič spreminjati, popravljati...začele so se grožnje da bo vse prodala, dala nekomu ki jo bo oskrebel...In tako smo prišli tako daleč da sva se z možem odločila da ne bova vlagala v nekaj kar ni najino in potem živela v starhu da na koncu ne bova imela ne denarja ne strehe nad glavo. Zato sva ji predlagala da nama da zapisati zgornje stanovanje. In seveda težave....da ona bo dala kmetijo tistemu ki jo oskrbel, da koliko truda je ona vložila....rekla sem da želim samo tisto kar mi po očetovi smrti pripada, vendar sem doživela cinični smeh, da kaj bi pa imela od njega. Prizidek se je res gradil po njegovi smrti, vendar...tu sem pa dosti delala jaz. Ni opeke v tem prizidku da ni šla skozi moje roke. Niti en mešalec betona oz. malte se ni zmešal brez mene, Prste na rokah sem imela kot čevapčiče, ko sem nosila noslce za ploščo in potem mi reče da me je celo življenje razvajala in da je ona tista ki je vse naredila. Saj ne rečem da mi je kaj manjkalo...samo bolj kot ramišljam bolj se mi zdi da vse materialne dobrine ki mi jih je nudila so vedno bile sredstvo manipulacije z mano in mojim življenjem Npr.ker nisem imela dovolj denarja za avto mi je dala zraven in potem pričakovala da bom zato dovolila da razmišlja namesto mene. (o izbiri partnerja, dela,...) In na koncu je bila njena ideja...kar si je upala reči mojemu možu...da vsak ki pride k hiši prinese doto (ona je prišla k tej hiši revna kot cerkvena miš), tako da se od njega to tudi pričakuje in da takoj tisti dan bo dala najino stanovanje nama, ko bova midva naročila nov traktor. Tako da naju ni kap. Cca 30.000EUR, bi ona imela za stanovanje, ki sem ga sama gradila in opremila z lastnmi sredstvi. Nov traktor v teh časih ko je kmetijstvu na psu. Pa midva sva ji že na začetku povedala da midva kmetije, če cca 5ha zemlje, ki je vsa v strmini, sploh lahko rečemo kmetija, ne misliva delati, pa naj kupiva NOV traktor. Ne vem kaj naj narediva? Imava 3 mesece starega sinka imamo se radi, pravljično nam je, vendar ves čas pa visi nad nami oblak...moja mama, ki pričakuje da bomo delali tako kot bo ona dirigirala, drugače pa.... Malo sem se mogla spihati, ker nocoj nisem čisto nič spala, pa vem da se ne bi smela jeziti in sekirati, zaradi mojega malčka, vendar me tako jezi.... Tipično za ljudi, ki vedo, da jim dragi ljudje odhajajo in se boje, da jih ne bi zapustili. Ne dajta se manipulirati. Pač si prekosila svojo lastno mati. In tega se drži. To so igrice za dosego cilja.