|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj napisat v pritožbo
20.5.2007 15:09:18   
bini
ja, mi pa nismo sprejeti user posted image user posted image  .. naša velika punca res rabi vrtec in več sovrstnikov, čeprav smo s privat varstvom zelo zadovoljni...

sedaj razmišljamo o pritožbi.. a ima kdo kak poseben nasvet kaj notri napisat, da bi palilo???
al je edini sigurni način iskanje VIP vez?? - mam občutek, da to še vedno najbolj pomaga, vsaj glede na ljudi okoli nas gledano...

Svet je lep!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj napisat v pritožbo
20.5.2007 15:21:31   
eya
Najbolje je prebrat kriterije, po katerih sprejemajo... Mogoče pašete v katerega izmed posebnih kriterijev, pri nas so to npr. če dobivate socialno pomoč, če sta oče ali mama študenta, če že imate starejšega brata/sestro not,... Verjetno je še kaj...

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.5.2007 17:41:43   
frutka_
Res mi je žal! Običajno ob prevelikem vpisu postavijo jasna merila, ki določajo kdo bo sprejet in kdo ne. Recimo socialno ogrožene družine imajo prednost, enostarševske družine, družine z večimi otroki,...Tako se nabirajo pike in oseba z višjim številom pik ima prednost.
Predlagam ti, da se zglasiš v dotičnem vrtcu ter se dogovoriš,  da te dajo na čakalno listo. Običajno jo imajo. Tako imaš odprto eno varianto.
V začetku šolskega leta je običajno osip in  možno je, da dobiš vrtec kmalu v jeseni.
Ostaja še možnost drugega vrtca, edino če je zate nesprejemljiva.
Vsekakor ti priporočam, da obdrži privat varianto, da ne ostaneš brez vsega!

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.5.2007 21:02:08   
Naja31
A tudi na čakalni listi niste?
Moja prijateljica je bila lansko leto 20. v vrsti in so potem dobili, ker jih je prej toliko odpovedalo.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.5.2007 8:26:34   
bini
pri nas ni čakalne liste user posted image .. jo naredijo bojda šele po obravnavah pritožb... ma tle pri nas je itak ena štala glede vrtca... letos jih je spet vsega skup odletelo cca 180 user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.5.2007 10:28:22   
Magi*
v enem od LJ vrtcev nimajo jasnih meril. so nas obvestili, da potrebujejo dodatne podatke o otroku in starših za selekcijo, zato sem klicala v vrtec, da mi povejo kakšni točno so kriteriji za vpis. pa mi je tako bluzila in na koncu rekla, da kriterije še nimajo povsem jasno opredeljene. mi je pa zagotovila, da sodeluje v tej zmedi pravnik, da ne bi prihajalo do preveč pritožbuser posted image  

bomo videli, za zdaj še čakamo na odgovor. da ne bo pritožb lahko pa samo sanjajo. če ima javni zavod omejen vpis, morajo biti kriteriji vnaprej znani in transparentni.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.5.2007 11:26:12   
greece
kje jih je bilo 180 out?

IZVIRNO SPOROČILO: bini

pri nas ni čakalne liste user posted image .. jo naredijo bojda šele po obravnavah pritožb... ma tle pri nas je itak ena štala glede vrtca... letos jih je spet vsega skup odletelo cca 180 user posted image

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.5.2007 12:31:59   
Magi*
bini, še tole glede pritožbe. če niste imeli jasno podanih kriterijev v naprej se sklicuj na to. sicer imaš pa v vsakem primeru pravico do pritožbe oziroma do razlage zakaj tvoj otrok ni prišel notri. to je, po mojem mnenju, tako kot javni razpis. postopek mora biti transparenten in javen.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.5.2007 12:53:12   
Adelina
Bini, tudi naš Žan ni bil sprejet v vrtce (zavrnjen drugič). V bistvu si me prehitela, ker sem tudi jaz ravno danes nameravala odpreti to temo, saj tudi razmišljam o pritožbi. Meni je bratranec rekel, da so oni uspeli s pritožbo, jim je pa zdravnica napisala neko priporočilo, da priporoča vstop v vrtec, ker punčka slabo govori-čeprav je sicer govorila starosti primerno. Po vsej verjetnosti je ravno to pomagalo. Tako, da če imaš kakšnega dobrega zdravnika, da ti napiše to priporočilo, bo mogoče zaleglo. Jaz bom po vsej verjetnosti zdravnico prosila, čeprav je v bistvu nova in ne vem, če piše podobna poročila. Upam, da uspete!

Sicer pa mene zanima, kako se sploh napiše pritožba. Če ima katera kakšen vzorec, bi bila zelo vesela!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.5.2007 12:59:29   
sonjaka
Ne vem sicer, v kateri vrtec v LJ vpisujete, ampak na spletni strani MOL so zapisani kriteriji in pravilnik za sprejem otrok v vrtec, ki so jih vrtci sprejeli zdaj na novo. Poglej, mogoče je vaš med njimi.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.5.2007 13:23:26   
bini
ne gre za vrtec v LJ ampak na dolenjskem koncu...  kolikor mi je znano je pravilnik star že precej let in kriteriji niso jasno napisani oz sploh niso napisani.. hvala za idejo - se bom sklicevala tudi na to!!
glede na to, da imam možnost privat varstva (ki pa ga je mala že prerasla -predvsem socialno) me vrtci v drugi okolici ne zanimajo, tudi zato, ker bi precej porabila za važnjo oz. bi bil otrok predolgo v vrtcu, če bi ponj hodil mož...

tudi tale zadevica okoli govora in mnenja zdravnika mi je všeč... morda jo porabim in poskusim... ni glih etično, čeprav konec koncev pa tud ni etično, da občina ne naredi ničesar in se tako število zavrnjenih otrok pojavlja že nekaj let... da ne govorim o tem kakšne stiske so povezane s tem...

še to - v koliko vrtcih imajo za prednost tisti, ki že imajo otroka v vrtcu... meni se zdi to pravilo grozljivo... ma ni nobene logike - nekdo ima potem v roku 1 leta kar dva v vrtcu medtem ko sem jaz dobila zavrnjeno za oba... ja super a ne??? user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.5.2007 18:08:24   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: sonjaka

Ne vem sicer, v kateri vrtec v LJ vpisujete, ampak na spletni strani MOL so zapisani kriteriji in pravilnik za sprejem otrok v vrtec, ki so jih vrtci sprejeli zdaj na novo. Poglej, mogoče je vaš med njimi.

na spletni strani MOL sicer je objavljen prailnik in kriteriji, lahko pa vsak od vrtcev kriterije še zaostri oziroma jih postavi po svoje. takšno razlago sem dobila preko telefona. se je tudi meni zdela čudna, vendar tako so mi povedali.

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?