Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kaj namesto mlečnih izdelkov 17.2.2008 15:40:17
|
|
|
|
biga
|
Pri mojem 9-mesečniku smo odkrili alergijo na kravje mleko. Pravzaprav jo je imel do 4. meseca, uspešno opravil provokacijski test pri 4. mesecu, zdaj pa ima povišano stopnjo alergije - 0,50 specifični IgE (prej 0,13). Moramo imet dieto brez mlečnih izdelkov, čeprav smo jih komaj začeli uvajat. Težav nismo imeli, vendar zdravniki pravijo, da je lahko alergija vplivala na hud bronhitis (in gripo), ki smo jo te dni preboleli v bolnišnici. Zdaj pa prosim za nasvet, kaj naj ponudim otroku za malico, zajtrk oz. večerjo. Kosilo ni problem, tudi eno malico (sadje oziroma kašice) bomo že, kaj pa drugi obroki, da se ne bi ponavljali? Kaj namesto jogurtov, skutic, sira ipd.? Pa kje bi lahko kupili te izdelke, ker pri nas jih zelo malo dobiš? Tudi v večjih nakupovalnih centrih so bolj slabo založeni.
|
|
|
|
RE: kaj namesto mlečnih izdelkov 17.2.2008 15:59:19
|
|
|
|
nuala
|
Kupuj riževo mleko in pripravljaj jedi ( puding, mlečni zdrob, riž, kosmiče ) z njim tako kot z navadnim mlekom. Veliko imajo tudi že pripravljenih izdelkov iz riževega mleka. Mojadva sta oboževala riževo mleko tudi kot napitek. Imej pa v mislih, da je že naravno sladko, da pa je nemastno ( zato otrok potrebuje zadosti maščib iz druge hrane ).
|
|
RE: kaj namesto mlečnih izdelkov 17.2.2008 16:12:26
|
|
|
|
moci
|
mi smo uporabljali riževo mleko, riževe jogurte, v avstriji sem pa kupila tudi mlečne izdelke brez laktoze. ne vem, če so primerni za alergike
|
|
|
|
RE: kaj namesto mlečnih izdelkov 17.2.2008 19:38:19
|
|
|
|
Hans
|
Naši znanci so kupovali sojino mleko in jogurte prav tako. Je pa cenovno kar precejšen zalogaj. Poznam pa gospo, ki je sojino mleko delala sama. Sicer pa naj bi bilo sojino mleko zdravo bolj kot kravje tudi za odrasle, nekateri alternativci to zelo priporočajo.
|
|
RE: kaj namesto mlečnih izdelkov 17.2.2008 19:43:36
|
|
|
|
žigolino
|
Mi uporabjamo riževo mleko,kupujem ga pr najboljšem sosedu,je najcenejši.Je pa res mal bolj sladek in ga ima moj ful rad. Ko se zbudi čokolešnik,zajtrk kakšen namaz(ribja pašteta,marmelada)malica sadje ,kosilo,popoldan pa kokr kdaj,včasih kaj kar je ostalo od kosila,zvečer pa palačinke,šmoren,rio mare,sardine,jajčka pečena,nesqi kroglice..... Mi imamo pa provokacijo naslednji mesec
|
|
|
|
RE: kaj namesto mlečnih izdelkov 17.2.2008 20:12:40
|
|
|
|
jakaracman
|
Mi smo mlečne zadeve pripravljali z pregominom(recimo čokolino), palačinke delala z sojinim mlekom, kupovala sojine jogurte in sojine pudinge, v DM kupovala tudi sadne ploščice in zelenjavne paštete.Pa piškote brez mleka sem našla in seveda rižev sladoled pa je šlo.
|
|
|
|
RE: kaj namesto mlečnih izdelkov 19.2.2008 14:24:55
|
|
|
|
julčka
|
Tudi mi smo na poskusni dieti zaradi suma alergije na KM. Moja je stara 9 mesecev. Pediatrinja mi je svetovala da se popolnoma izogibam izdelkom iz melka in sojie. Kje kupujete pudinge in jogurte iz riževega mleka? Ali jim še vedo dajete čokolino in čokolešnik, je kateri, ki ne vsebuj mleka? Kaj pa otroški oz. tiramisu piškoti, jih lahko dajem, saj nisem zasledila da bi vsebovali mleko. Sem že čist zmedena kaj lako in kaj ne. Lep sončen dan.
|
|
|
|
RE: kaj namesto mlečnih izdelkov 19.2.2008 19:18:06
|
|
|
|
Alfabeta
|
IZVIRNO SPOROČILO: julčka Tudi mi smo na poskusni dieti zaradi suma alergije na KM. Moja je stara 9 mesecev. Pediatrinja mi je svetovala da se popolnoma izogibam izdelkom iz melka in sojie. Kje kupujete pudinge in jogurte iz riževega mleka? Ali jim še vedo dajete čokolino in čokolešnik, je kateri, ki ne vsebuj mleka? Kaj pa otroški oz. tiramisu piškoti, jih lahko dajem, saj nisem zasledila da bi vsebovali mleko. Sem že čist zmedena kaj lako in kaj ne. Lep sončen dan. So vama izključili samo mleko ali tudi laktozo? Moj sin namreč ne sme laktoze(mlečnega sladkorja), torej mleka, sirotke, kazeina, vsega tega ne sme. Sicer pa v čokolinu je čokolada in mislim, da tudi mleko, samo ne vem kako. Vem, da je ker ga naš ne sme. Mi smo zamenjavo naredili z rižolinom+Nesquick kakav, ta ne vsebuje mleka. Sedaj se pa dobi tudi Koruza in Riž od Kolinske in pa že od prej Grisolino. To je kar ok zamenjava. Glede piškotov in ostalega pa... Ne ostane ti drugega kot da bereš deklaracije. Jaz sem se tako navadila, da ne kupim za sina niti ene stvari, da ne bi prej preverila deklaracijo. Saj ko se navadiš in zapomniš itak napamet veš. Aja, tudi za kruh sem od peka v Mercatorju dobila info v katerih kruhih je mleko in v katerih ne. Puding pa kupujem v Mercatorju, kjer sem edino zasledila riževega. Za vse ostale pa.... Predvsem ne pozabite, da ko delate menjavo kravjega mleka, da ni dobro uporabljati zgolj sojinega, ker je zelo rad alergen. Če pa ne takoj pa kasneje, ker je izredno dražeč za črevo, sploh za alergike. Mi smo iz intolerance laktoze, po 2,5 letih pokasirali še alergijo na sojo in jajca. Smo uporabljali izključno sojino mleko, sojine pudinge,.... Toliko v opozorilo.
|
|
|
|
RE: kaj namesto mlečnih izdelkov 19.2.2008 20:41:41
|
|
|
|
tatam
|
Riževe pudinge dobiš tudi v Tušu in Sparu.Sem pa danes odkrila še ovseno mleko in pirino mleko.Moram sprobat v kratkem. Kašice brez mleka pa so grisolino,rižolino,novo od Linota je še riž s koruzo,riž s petimi vrstami sadja,z okusom jabolka in banane-ampak te najdeš redkokje,so novost pri nas.Jaz sem klicala direkt Podravko,da so mi povedali kje na našem koncu jih najdem. Obstajajo pa še Bebi kašice z gozdnimi sadeži,okusom slive in banane.So ful dobri,a jih je tudi težko dobit.
|
|
|
|
RE: kaj namesto mlečnih izdelkov 19.2.2008 21:30:33
|
|
|
|
julčka
|
Alfabeta in Tatam 1000 krat hvala za info . Do sedaj sem kupila samo Milupine bio kašice in jih mešala s pregominom ali riževim mlekom pa je ven prišlo nekaj zelo nagravžnega . Upam da bo moja mala raje jedla te kašice od Podravke in se malo bolj redila ker je zelo suhcena. Sem pa tudi jaz odkrila ovseno mleko v DM-ju, pa riževo s kalcijem ali brez njega ki je še kar vredu okusa. Lep sončen dan.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Zadnje s foruma
SponzorstvomuškaBi šli za sponzorja ob lokalni preditvi? Seveda ob predpostavki, da imate podjetje.da (
65%)
ne (
9%)
nikoli mi ni prišlo na misel (
13%)
vedno sodelujem (
4%)
nikoli se ne udeležujem (
4%)
me me zanima kaj se dogaja v moji okolici (
4%)
Število vseh glasov: 246Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!