mamsi
|
Mislim da s stradanjem ne boš dobila želenega rezultata, vsaj dolgoročno lahko to v otroku kvečjemu vzbudi odpor do hrane, če mora jest, kar mu ne paše. Na okus se mora navadit, zato lepo počasi in potrpežljivo. Moja ni marala nič razen banane:grrr:. Zdej jé pa kar vse. Delala sm pa tkole: Hruške in jabolka sem skuhala in naredila kašico, vmešala vmes malo banane. Predenj sem ji to dala jest, sem najprej "za okus" dala samo malo pretlačene banane, pol je pa jedla naprej mešano. Suho sadje sem namočila čez noč, zrezala, skuhala in vmešala v kašico. Zeljenjave in mesa videti ni hotela, pa sem vseeno vztrajala pri korenčkovi kašici, pa eno žličko, pa eno, počasi (en mesec) se je navadila in kar naenkrat mi je pojedla vse, da mi je zmanjkalo. Naslednjič sem dodala malo piščančka, čisto malo. In ko je to jedla, sem začela delat mešano zelenjavo z mesom. Ugotovila pa sem, da ima rada samo, če meso in zelenjavo prepražim na čebuli in potem zalijem z malo zelo razredčene kostne juhe. Odcedim, spasiram, dam notri malo masla in malo kisle smetane. ODLIČNO!! Poje vse. Zdej dodajam tudi ribe. Zraven te kašice ji dam na mizo koščke sira, kruha, kuhanega korenčka in celo brokoli jé. Ona to pobira, se zamoti, jaz jo pa pitam. In gre. Upam, da sm kej pomagala.;)9nebesa, ponujaj ji, tut če ne mara, vsaj malo vsak dan pa se bo navadila na okus.;)
|