|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj mi je storiti??
18.8.2010 13:43:03   
leo**tia
danes smo bile z našo 17mesećnico pri zobaru..ugotovljen karies,zobki se ne dajo rešit(sprednja 2)...samo je rekla če se zagnoji naj pridemo da prevrta zob...kako če pa noče ust odprti??ste imele podobne težave??za zdaj je še ok,nič gnojno,je rekla tudi da ni mus da se zagnoji,enim zdrži tud do 6leta..kako naj ji perem ta 2zobka??ker ji gre mrzlo gor ne dovoli prat..zdravnica je rekla naj s pleničko samo brišem??kako dolgo pa je tak zob občutljiv???user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj mi je storiti??
18.8.2010 13:46:29   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: leo**tia

danes smo bile z našo 17mesećnico pri zobaru..ugotovljen karies,zobki se ne dajo rešit(sprednja 2)...samo je rekla če se zagnoji naj pridemo da prevrta zob...kako če pa noče ust odprti??ste imele podobne težave??za zdaj je še ok,nič gnojno,je rekla tudi da ni mus da se zagnoji,enim zdrži tud do 6leta..kako naj ji perem ta 2zobka??ker ji gre mrzlo gor ne dovoli prat..zdravnica je rekla naj s pleničko samo brišem??kako dolgo pa je tak zob občutljiv???user posted image

lahko daš otroku vedet, da si ti šefica in da kar se mora, se mora, lahko pa pustiš, da zgnijejo do konca (no, to bodo menda itak). Kaj bi se pa matrali, če bodo itak zgnili.

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.8.2010 14:13:26   
ledenaa
Nimamo podobnih težav,ker se zobki morajo prat in pika.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.8.2010 14:27:19   
thaiss
podpis pod oba posta

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.8.2010 14:32:42   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Nimamo podobnih težav,ker se zobki morajo prat in pika.

Isto, pri vseh treh mulčkih. Ni debate in moram reči, da zdaj sploh nimamo težav, vedo, da si zobe morajo oprati, tako kot morajo jest, pit, kakat, lulat user posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.8.2010 14:34:16   
RAKICA2007
tudi jaz se podpišem pod oba posta...
je pa res, da zobke pri nas umivamo od 1. zobka dalje (pri 4-ih mesecih)...
in tu ni debate...

saj si tudi odrasli umivamo vsak dan zobe oz. minimalno 2x na dan, kajneuser posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.8.2010 14:38:26   
RAKICA2007

danes smo bile z našo 17mesećnico pri zobaru..ugotovljen karies,zobki se ne dajo rešit(sprednja 2)...samo je rekla če se zagnoji naj pridemo da prevrta zob...

kako če pa noče ust odprti?? kaj pa če probata skozi igro???

ste imele podobne težave?? na srečo ne

za zdaj je še ok,nič gnojno upam, da tudi ne bo...,je rekla tudi da ni mus da se zagnoji,enim zdrži tud do 6leta..kako naj ji perem ta 2zobka??ker ji gre mrzlo gor ne dovoli prat kaj pa če probaš s toplo vodo..zdravnica je rekla naj s pleničko samo brišem?? ti ne znam svetovati, ker tega nisem nikoli počela... in tudi ne razumem kako nekatere 'umivajo' zobke - prve, samo s tetra pleničko user posted image  kako dolgo pa je tak zob občutljiv???user posted image si kar predstavljam, kako je majhnemu otročku s tako bolečino... upam, da ni prehudo... mislim, pa da bo zobek kar dolgo občutljiv - dokler ne zgnije... saj tebe tudi boli dokler ti ga ne popravijo...

upam, da vredu uredite... pa čimmanj bolečin...

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.8.2010 14:40:03   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: RAKICA2007

tudi jaz se podpišem pod oba posta...
je pa res, da zobke pri nas umivamo od 1. zobka dalje (pri 4-ih mesecih)...
in tu ni debate...

saj si tudi odrasli umivamo vsak dan zobe oz. minimalno 2x na dan, kajneuser posted image

http://www.ringaraja.net/forum/m_4904387/mpage_3/key_/tm.htm

ček dis aut...user posted image .

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.8.2010 14:52:29   
liliana

Moja sicer nima kaiesa.....je pa pri njenih 17 mesecih bil pravi boj, ji umiti zobe.....zato sva takrat to prakticirali en krat na dan ali pa celo vsak drugi dan......

Probaj s kako animacijo......jaz sem ji obljubila, da bo lahko po omari lepila nalepke (tiste metuljčke in pikapolonice)....no, to je bilo aktualno nekaj časa in si je potem nekako pustila umiti zobe.....potem pa sva imele dve zobni ščetki in dve zobni pasti....ena je bila za njo, ena pa za dojenčka (igračko)....in je ona umivala dojenčku, jaz pa njej.....in po nekaj mesecih takega animiranja se je izgleda navadila in zdaj (ima 3 leta) ji že nekaj časa to ni več problem....tako da zdaj umivava zobke zjutraj in zvečer......

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.8.2010 15:23:20   
leo**tia
danes smo jih že 2jkrat prale-samo z vodo..saj ni se mus zgražati,tud dedno je to..moja mam ima vse zobe gnile..nit ena plomba ji ne drži ker se ji zobi razpadajo...ne boli je,dovolila je zdaj prat,malo se upirala ampak je šlo..a s pranjem upam da ne zagnilijo do konca..ima bele,le da so malo ražrti..ta večji si noče umivat pa ima zdrave,,takda ne vem

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.8.2010 16:09:27   
leo**tia
a je možno da ne zagnilijo do konca če bomo jih prali??in seveda ponoči nič več flaške.ta noč je bila katastrofalna,imela je vodo v flaši,celo noč ni spalauser posted image

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.8.2010 16:23:45   
Luni
Verjetno bodo zgnili, težko je karies zaustaviti, bo pa seveda redno umivabnje pripomoglo k počasnejšemu širjenju....

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.8.2010 16:33:17   
Hope2

a je možno da ne zagnilijo do konca če bomo jih prali??in seveda ponoči nič več flaške.ta noč je bila katastrofalna,imela je vodo v flaši,celo noč ni spalauser posted image

Če jo odvajate, ji vzami tudi vodo v flaški. Idealka je zdaj, da jo odvatite vsega, tako pa boste šli iz ene navde v drugo. Naj se navadi vode žlempat ponoči, pa jo boste spet tega odvajali. Mi smo naredili podobno napako, tak da vzami vse vstran. Par noči bo hudo, stoj ji ob strani jo cartaj in bo

Zobe pa umivat, ni kaj, četudi na silo, z jokom. Pa četudi zgnijejo, je treba umivat, to navado je treba privzgojit, ampak če se predaš tako kot ti, saj ima babica tudi, pa mali si ne umiva in je ok.... potem ... brez besed... škoda da sprašuejš kaj naj narediš.

Vse kar otrok rabi je ščetka, kaladont, ter vztrajno mamo ali očeta

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 18.8.2010 16:34:21 >

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.8.2010 16:36:46   
Katy78
Joj no, saj vas ni prosila za pametovanje o umivanju zob in bla bla bla. Ja, otroku je zobe treba umivat, tudi če se zraven dere, ni pardona, ni pa samo neumivanje zob vzrok za karies.

Ja nič, kot ti je svetovala zobozdravnica, s pleničko/gazico ji obriši tista dva zobka, probaj jo s čim animirat, ni vrag, da ne bo odprla ust (pri nas se je od začetka tako upiral in jokal, pa sem mu jih včasih še lažje na tak način umila saj za jokanje je treba usta odpreti. user posted image  No, dokler ni pogruntal, da se lahko tudi čez stisnjene zobe vseeno joka in zraven spušča živalske zvoke. user posted image ) Mogoče boste zobke rešili, mogoče pa tudi ne. Naj vam bo pa to šola za naprej - zobke je treba umivat kljub upiranju.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 18.8.2010 16:37:21 >

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.8.2010 16:51:35   
Biba Buba
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78
 No, dokler ni pogruntal, da se lahko tudi čez stisnjene zobe vseeno joka in zraven spušča živalske zvoke.
user posted image

No, pri mojmu je pa problem ta, da ga zgacka, in mu jih nemorem umit normalno, ker se smeje in bran. Kasno pasto za zobke uporabljate? Ce jo sploh... Mi je trenutno ne.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
18.8.2010 17:08:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Biba Buba)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
18.8.2010 17:17:44   
Katy78
Umpa, dokler je naš fant pred spanjem, se pravi po umivanju zob, dobil po flaši še mleko, so mu tudi ratale rumenkaste obloge na zobkih, kljub 2x dnevnemu umivanju, in sicer tudi na kočnikih. Ko smo pred ca. 1 mesecem večerno flašo opustili, so zobki spet brez oblog.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.8.2010 17:39:13   
Raho
Obloge od mleka izginejo. Naš jih je imel, dokler se je dojil.

Za umivanje zob pa - obstaja ena fajn igrača od playdoha, kjer sedobi glava s čeljustjo in plastelin za delanje zob, pa zraven vsi tisti pripomočki, ki jih ima zobozdravnik pa zobna ščetka. Poskušaj jo animirati skozi igro. Naredita najprej kariesaste zobke in jih popravita. Potem pa jih umivajta. Je pa tako, da od tega, da se zobje morajo umivati, ne smeš odsotpati. Pa vedno, če so zobki občutljivi, zobno ščetko najprej daj malce pod toplo vodo, da se segreje in si naj potem s tako mlačno ščetko ščetka zobke, Pra tako za izpiranje uporabljajta mlačno vodo. Zobki so definitivno manj občutljivi na mlačno.
Vsekakor pa bi jaz, če bi bila na tvojem mestu, raje videla, da ji zobozdravnica sprednja zobka popravi (četudi samoplačniško), le da je ne bosta bolela.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
18.8.2010 17:43:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
18.8.2010 17:54:05   
Anonimen
je trda belo-rumena obloga

Po vsej verjetnosti začetek kariesa.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
18.8.2010 19:00:58   
pelin
Tudi naš mali je imel že pri slabih dveh letih na prednjih zobeh karies...On si je sicer zelo rad umival zobe, vendar je na žalost še raje ponoči žlampal  po stekleničkiuser posted image ...prav slednje je bilo krivo, da so bili zobje v takšnem stanju...Ko se je prvi karies pojavil, smo v roki enega tedna prekinili z nočnim pitjem.Nekaj dni smo sicer poskušali piti vodo po steklenički, pa mu ni potegnilo...potem sem mu nekaj dni dajala po noči piti iz kozarca, vendar ga je tudi to po nekaj dneh minilo...Bila sem kar malo žalostna , ko sem videla, da ima na prednjih zobeh rjavkaste obloge...k sreči je zelo rad hodil k zobozdravniku, ki mu je te zobe pridno redno premazoval z zaščito, da se mu karies ne bi širil...Ne boš verjela...prvi mlečni zob mu je izpadel pri sedmih letih in prav ti kariesni zobki, so bili najbolj trdovratni...Sploh se  niso začeli majati...očitno je to premazovanje pomagalo, saj se karies ni širil naprej in je ves čas ostal v začetnem stadiu...sedaj sta mu pred kratkim izpadla tudi ta dva in na istem mestu mu že rasteta bleščeča bela stalna zobka...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.8.2010 21:19:34   
leo**tia
umivam na silu,sam stežka ker usnice drži skujp kot da bi jo klala,dere se pa itak,spodnje da ščetkat zgornje ne..ne vem amenite da lahko popravi??men je rekla naj pustim,itak bodo zgnili..če se dajo bi bila zelo vesela,sedaj vidim da ima malo rjave obloke na drugemu zobku zraven,malo sem skrtačila dol.sam zdravnica ni druge gledala sam ta 2user posted image user posted image user posted image ...moja polsestra jeimela črne od 2-6leta zdaj so izpadli,od kolegice tamala ima že kot vampir-vse črne in tudi 5 in 6 ki so stalni-nobenkrat pri zobarjuuser posted image ...jaz vem da sem naredila napako,ampak bez dude noče spat četudi do 5zjutraj-trma da te kap

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.8.2010 22:46:19   
leo**tia
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Obloge od mleka izginejo. Naš jih je imel, dokler se je dojil.

Za umivanje zob pa - obstaja ena fajn igrača od playdoha, kjer sedobi glava s čeljustjo in plastelin za delanje zob, pa zraven vsi tisti pripomočki, ki jih ima zobozdravnik pa zobna ščetka. Poskušaj jo animirati skozi igro. Naredita najprej kariesaste zobke in jih popravita. Potem pa jih umivajta. Je pa tako, da od tega, da se zobje morajo umivati, ne smeš odsotpati. Pa vedno, če so zobki občutljivi, zobno ščetko najprej daj malce pod toplo vodo, da se segreje in si naj potem s tako mlačno ščetko ščetka zobke, Pra tako za izpiranje uporabljajta mlačno vodo. Zobki so definitivno manj občutljivi na mlačno.
Vsekakor pa bi jaz, če bi bila na tvojem mestu, raje videla, da ji zobozdravnica sprednja zobka popravi (četudi samoplačniško), le da je ne bosta bolela.

se strinjam,sam kako??če pa je rekla da njim več ni pomoči?vsak nasvet dobrodošel,da vem kako se odločiti

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 23
19.8.2010 8:20:37   
thaiss

ne vem amenite da lahko popravi??men je rekla naj pustim,itak bodo zgnili..če se dajo bi bila zelo vesela,sedaj vidim da ima malo rjave obloke na drugemu zobku zraven,malo sem skrtačila dol.

zdej je že prepozno, zobke se pere od začetka ko pokukajo ven, in to brez pardona. Če pa misliš, da jih boš rešla s tem, ko jih boš sedaj začela umivat, se motiš

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 24
19.8.2010 8:40:37   
ledenaa
Včasih se mi zdi da berem 10 letnice.

leo**tia   kaj samo kako ? Zobe se popravi tako da se gre k zobozdravnici. Če pa vaša noče pa otroka premesti drugam. Mlečni zobki so tudi zelo pomembni. In je za njih treba skrbeti kot za stalne.

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?