crci06
|
Meni se tudi zdi prav, da se mamica en teden po porodu še malo pazi, kaj je. In ker je tema tako odprta, mlada mamica rabi nasvete v to smer, kaj vse naj je, da bo imela pester jedilnik in ne, ali se naj pazi. Vsaka pri sebi mora pridit do te faze, da poskusi hrano eno po eno in opazuje otročka, če mu kaj škodi. Lahko je biti pameten po par mesecih ali celo letih, prve dni, ko pa si z dojenčkom doma je pa najlažje biti priden in sistematično delat z njim. Mamice še ne vedo, če se je otrok dovolj najedel, dovolj spal, če ga zebe... in če ful joka, mamica pa spije na hektolitre limonade, kako naj potem ve, točno kaj je narobe. Jaz sem po cca 3m začela z vso hrano, prve tedne pa sem imela najraje rižev narastek, kompote, politanke piškote z marmelado, proseno kašo, v katero sem si dajala malo sladke smetane , kruh + maslo + marmelado in ostalo tako nevtralno hrano. Kar zgodaj sem poskusila, če mojemu kaj škoduje čokolada, za kar mi je še danes žal, saj je bila prva izmed "prepovedanih" jedi, ki sem jih uvrstila v moj nočno-dnevni prehranjevalni sistem in to se mi še zdaj pozna Najbolj ga je pa zmedla sv. pečenka in tenstan krompir pri 2,5 m. To ga je pa zvijalo. Ja, pa pomfri čez par tednov... Sem od mojga dobila prepoved No, ti sprašuješ za zajtrke in večerje, to so pa že kosila...
|