Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kaj je zdaj z neobveznostjo cepljenja 31.3.2008 8:18:41
|
|
|
|
Blejka26
|
jaz tud nič ne vem o tem..vem da se je enkrat govorilo o tem,sam me o tem nič ne zanima,ker otroke jaz hočem met cepljene,ker ni hujšega kot da je otrok bolan
|
|
RE: kaj je zdaj z neobveznostjo cepljenja 31.3.2008 11:15:02
|
|
|
|
mml
|
Cepljenje po novem zakonu ni več obvezno ampak samo še priporočljivo (ne vem pa po katerem zakonu). Tako da če ne želiš cepiti svojega otroka, pri izbranem pediatru podpišeš izjavo, da otroka ne želiš cepti in da si seznanjem z možnimi posledicami, ki lahko nastanejo, če otrok zboli za eno izmed boelzni, ki jih sicer s cepljenjem poskušajo preprečiti...mislim, da je to vse
|
|
RE: kaj je zdaj z neobveznostjo cepljenja 31.3.2008 11:35:05
|
|
|
|
jerikou
|
pa kje dobite vi te informacije. ker do sedaj so vsi nekaj govorili, da ni več obvezno noben pa ne zna zagotovo povedat kje to piše, da cepljenje res ni več obvezno. nikjer nisem zasledila. ker se je dostkrat izkazalo , da so pisali tukaj gor da ni obvezno potem pa se je nekdo oglesil in rekel da je obvezno...
|
|
|
|
RE: kaj je zdaj z neobveznostjo cepljenja 31.3.2008 11:42:31
|
|
|
|
kaya2007
|
men tudi ni čist jasno...ampak ko smo mi šli cepit, nam je pediatrinja rekla da ni obvezno in da lahko odklonimo..
|
|
|
|
RE: kaj je zdaj z neobveznostjo cepljenja 31.3.2008 13:51:09
|
|
|
|
mml
|
Zakon je bil sprejet pred kakšnim letom, samo ker sem jaz bolj leva za takšne stvari, se mi sanja ne kateri zakon je to...se pa pripravlja nov zakon o nalezljivih boleznih, v katerem bo to o cepljenju spet povzeto
|
|
RE: kaj je zdaj z neobveznostjo cepljenja 31.3.2008 15:02:51
|
|
|
|
živa
|
Po Zakonu o nalezljivih boleznih je cepljenje še vedno obvezno. Na podlagi česa pa nekateri pediatri pravijo, da ni več? Lp, živa
|
|
|
|
RE: kaj je zdaj z neobveznostjo cepljenja 31.3.2008 20:13:27
|
|
|
|
banki
|
Mene so vprašali pred prvim cepljenjem ce bomo cepili in so rekli, da sedaj se lahko izbere.
|
|
|
|
RE: kaj je zdaj z neobveznostjo cepljenja 31.3.2008 21:55:50
|
|
|
|
andreja2000
|
mene ni nihče nič vprašal pred samim cepljenjem!
|
|
RE: kaj je zdaj z neobveznostjo cepljenja 1.4.2008 0:54:13
|
|
|
|
hillmagic
|
Tudi mene pedijatrinja ni nič vprašala. Rekla je Puncka je videti zdrava bomo kar cepili. In tako se je zgodilo. Je pa res da je cepljenje sedaj Prostovoljno. Lahko ga odkloniš. In podpišeš da si seznanjena z posledicami neprecepljenosti. Ja sem to prebrala v mojem malčku v pozabila v kateri številki. v februarski ali pa januarski mislim
|
|
RE: kaj je zdaj z neobveznostjo cepljenja 5.4.2008 21:11:29
|
|
|
|
jooly
|
Mi naše nismo (in ne bomo) cepili. Stara je 5 mesecev. Cepljenje ni obvezno, niti ni potrebno podpisat nikakršnega obrazca.
|
|
RE: kaj je zdaj z neobveznostjo cepljenja 5.4.2008 21:16:26
|
|
|
|
mala pikica
|
Jaz sem povprašala pri pediatru in je rekel, da zaenkrat še zakon ni sprejet in da cepljenje še nekaj časa ostaja obvezno.
|
|
RE: kaj je zdaj z neobveznostjo cepljenja 5.4.2008 21:38:40
|
|
|
|
Pupica
|
Odvisno zakaj želiš, da se ne cepi...v vseh drugih primerih še vedno velja, da je cepljenje obvezno. Pri nas imamo namreč potrjeno alergijo na mleko, jajca in žita(+špinača, jabolko, banana, vsi E-ji, pa še in še). Ugotovljeno je bilo pri cca.10 mesecih tako da se od takrat naprej ni več cepil. Sicer sem sama pristaš cepljenja, ker je to le preventiva, in bi mi bilo hudo, če bi prišlo do izbruha kakršne koli bolezni, da bi imeli potem probleme... V glavnem, v januarju so naju klicali iz bolnice, da morava priti na cepljenje(po zakonu je namreč obvezno in če se vsaj ne zglasiš v bolnici baje lahko dobiš okol 400€ kazni -->nepotrjeno)In sva šla v bolnico, bila tam cel dan. Zgledal je pa tko, da sva na 20 min hodila v sobo, kjer so ga revčka čist prešpikal, ko so delali kožne teste. In ker je bil še vedno alergičen na jajčni beljak, in reakcijo je imel na koži tudi na cepivo, naju niso cepili. Ko sem vprašala, če ga sedaj ne bodo cepili, so mi dejali, da bodo čez čas zopet poklicali, procedura ista(kožni testi v bolnici), če ne bo reakcije pa cepljenje pod zdravniškim nadzorom v dnevnem hospitalu, ker je cepljenje obvezno.Tko da...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?