|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj je finančno bolje?
4.10.2006 13:50:06   
pajčolanka
saj ne vem če sem ravno pravo temo našla ampak vas je največ nosečnic tukaj. No vglavnem  v teh dneh se moram odločit(v bistvu sem že pozna) ali naj obdržim status študenta ali naj grem na zavod. Kot študentka(izredni študij) prijemam družinsko pokojnino v višini 40.000 kar je enako kot socialna podpora. Nimamo še bebe se pa že lep čas trudimo zanjo. Zanima me kje sem finančno na boljšem, kot študentka s pokojnino nisem upravičena do starševskega dodatka, nisem pa prepričana če lahko to uveljavlja moj fant (že nekaj let redno zaposlen) Moj fant sicer lahko koristi očetovski dopust in te reči kar pa nebo storil (mogoče bo kakšnih 14 dni doma...) Menda mi prvih 77 dni pripada neka denarna pomoč ki pa jo lahko koristi samo mama ker je kao namenejna okrevanju matere-meni v primeru statusa študenta jasno ne pripada. Če očka ne izkoristi očetovskega dopusta mislim da dobi neke oljašave ali denar ki ga porabi do takrat ko gre otrok v šolo-mislim da je tako, nisem ziher-koliko približno je to?
Res ne vem kaj naj naredim, rada bi pač bila finančno na boljšem ali vsaj na istem-z drugimi besedami-kje mam več profita od države?
Pri statusu študenta mi je res fajn to ker bom lahko delala prek študenta in to pol ni tako strogo-tako bom lažje usklajevala bebo, šolo in mogoče še službo.
Res prosim za pomoč ker sem čist zmedena od vseh informacij. Hvala! user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj je finančno bolje?
4.10.2006 14:15:40   
LuLu
Ojla, jaz sem izkoristla status študenta koliko se je le dalo, pa nisem imela pokojnine, ker če potem službe ne dobiš, boš itak na borzi. Lažje mi je bilo neko delo najti s statusom študenta, kot pa brezposelni. Ti veš, kakšen poklic imaš in koliko je iskan. Me pa zanima kaj je s študijem? Si študentka zaradi pokojnine ali tudi zaradi študija? Če je drugo, potem tak ni kaj izbirat... končaj študij. Država ti tudi lahko NE da nekih prihodkov, pokojnino pa za čas študija sigurno dobiš. Pa tudi na Borzi imaš več obveznost, kot pa biti študent.

Si napisala: "Pri statusu študenta...   ...tako bom lažje usklajevala bebo, šolo in mogoče še službo."

Zaradi par tisočakov več na mesec, če bi jih od države mogoče dobila, ni vredno, da imaš vse to neusklajeno user posted image
LP

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.10.2006 14:28:05   
pajčolanka
ja tako je ta zadeva, status študenta imam ker pač študiram izredno in sem pač imela možnost koristiti pokojnino. Imam pa še ene 3 leta študija. Sem pa ravno govorila z eno zelooo zlato socialno delavkouser posted image ki mi je vseee objasnila.
V bistvu sem povsod na istem, če sem na zavodu dobim socialne pomoči 40.000, v primeru da rodim itd. in dobim starševski dodatek, mi gre socialna pomoč in sem spet na 40.000 kolikor znaša starševski dodatek. Moj fant za neizkoriščeni očetovki dopust-tistih 200 dni-neki takeg ne dobi nič, razne okrog 70 dni ki jih lahko koristi po želji do otrokovega 8 leta starosti.
če bi bila na zavodu je glede službe tako tako-delam lahko v trgovini kot prodajalka, sicer sem po izobrazbi aranžerka.  Mi je potem bolje da delam preko študenta. Nisi tako zelo vezan.
Mah sj bo, samo najprej se mora naše dete prijeti. Kar pa se kar noče user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.10.2006 14:42:49   
LuLu
No, fajn, da ti je razložla vseee user posted image . Bi bilo pač dobro dokončati študij. Dokler še imaš voljo za to. Pa magari 3 leta še... Sicer pa, ko boš nosečka, tak ne boš delala, po eni strani bi lahko imela porodniško, se boš pač zdaj morala zaposliti, je potem tudi vprašanje, če boš študij končala... Jaz osebno, bi se raje odločla za študij in ta status, ker ga čez nekaj časa ne boš več imela oz boš prestara za delo prek študenta, manj izbire bo... (sicer ne vem koliko si stara..)user posted image Pa tudi ne veš kdaj bo prijelo... Biti študent (pa tudi izredni) je meni pač "lepše" kot biti brezposeln. Finančno pa tak ni razlike, si sama ugotovila...
Želim pa ti, da čimprej prime!
LP

Neposredna povezava do sporočila: 4
4.10.2006 14:54:54   
pajčolanka
sem še precej mlada-21 let, in voljo do študija imam če že ne drugega me vleče naprej dejstvo da ni prav nič poceni in da si ga sama plačujem. Pa tudi super mi bo da bom imela vsaj višjo izobrazbo in tako več možnosti za službo in tako tudi višjo plačo. Ja idealno bi bilo da bi šla v službo in potem na porodniško kar pa se mi zdi precej težko izvedljivo. Recimo da grem čez par mesecev v službo, vmes zanosim...le kdo bi mi podaljšal pogodbo...nihče...samo eno goro papirjev imam za urejevat. Hvala vseeno za pomoč!user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.10.2006 15:37:01   
jasnika
pozdravljena

o kaki denarni pomoči ti to pišeš, ki bi ti naj pripadala 77 dni???
če boš šla na socialno in si skupaj z fantom pa on ma plačo, dvomim da boš dobila 40 tisoč socialne, saj se štejejo tud njegovi dohodki

Neposredna povezava do sporočila: 6
4.10.2006 15:43:14   
pajčolanka
am prvih 77 dni naj bi pripadala ženskam neka pomoč kao da si opomore...nekaj v tem smislu....sicer pa ja socialno pomoč bi dobila ker s fantom nisva poročena....

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.10.2006 16:00:48   
Anonimen
Poglej:
- penzijo lahko prejemaš do 26 leta(če vmes rodiš do 27)
- če zanosiš in ko rodiš ti penzije ne vzamejo ampak se takrat odločiš ali obdržiš penzijo ali vzameš štarševski
- če imaš status in nisi na borzi si zavarovana preko staršev in prišparaš približno 5 jurjev
- ko rodiš lahko zaprosiš za štipendijo in večinoma jo tudi dobiš(okol 35-40 jurjev!)
- dokler ne zanosiš lahko delaš preko študenta in če nimaš ravno fizičnega dela tudi v nosečnosti dokler se dobro počutiš
- če greš na borzo boš sedela doma in imela 40 jurjevuser posted image

Jaz sploh ne razumem kaj maš za premišljevatuser posted image

Jaz se pa borim k user posted image  da obdržim status in uživam ugodnosti še teh par mesecev.
Ni šans da se odpovem penziji.

Uživej dokler trajauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 8
4.10.2006 16:02:01   
Anonimen
Aja pa še starši verjetno zate dobivajo otroški dodatek in te lahko uveljavljajo v dohodnini.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
4.10.2006 16:47:03   
pajčolanka
am glede otroškega dodatka ki bi ga lahko dobivala moja mami, je tako da ga ne more dobiti ker imam jaz stalno prebivališče pri fantu, mislim pa da ga bi lahko uveljavljala jaz, samo nisem prepričana....
še nekaj tiste ki dobivate penzijo kako je z varnostnim dodatkom...sploh nisem vedela zanj dokler mi ni danes to omenila gospa na socialni...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.10.2006 16:51:37   
Anonimen
hm...

varnostni dodatekuser posted image

Prvič slišim. Se bom pa pozanimalauser posted image .

Ja otroške dodatke pa lahko prejemaš ti ja če imaš drugje prebivališče in urejeno gospodinjstvouser posted image

Oktober fajn čas da si to zrihtašuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 11
4.10.2006 17:38:40   
pajčolanka
js za otroški se bom pozanimala in si zrihtala, zanima me še glede gospodinjstva, kakšne so prednosti oz. slabosti če si z mojim zrihtava svoje gospodinjstvo? ker uradno mamo še vsi skupaj kot skupno gopsodinjstvo, z mojim pa mava v masardi svoje stanovanje in sva zase....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.10.2006 22:56:03   
Anonimen
Najbrž ste mislili varstveni dodatek, ne varnostni, a ne? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 13
5.10.2006 10:32:28   
Anonimen
Ja pajčolanka izkoristi študentski status, če se le da. Meni niso hoteli podaljšati absolventa, ker sem ga enkrat že, pa nisem vedla, da ga v drugo ne smeš. Prej sem bila pa pridna in vestna, ko bi to vedla bi pavzirala in tako pridobila še eno leto. Skratka izkoristi študenta.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
5.10.2006 11:48:22   
pajčolanka
hm ja malo sem se zatipakal varstevni dodatek maš prav ja kerensa...a ti je kj poznana zadeva? bom vesela vsake informacije...ker zaenkrta se mi bolj malo sanja o tem...
pa uno na zpizu kamor grem jutr po informacije pa tud ne upam lih stavit da se ji bo dalo posebej razlagat...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.10.2006 17:44:37   
Anonimen
O varstvenem dodatku se mi pa niti sanja ne. A ni to nekaj, kar se izplačuje oz. obračunava pri pokojninah? user posted image  Če je to tisto, potem dvomim, da bi imela ti kaj od tega, saj tudi dvomim, da ti ga izplačujejo. Pokukaj na pokojninsko odločbo al' kako se že reče tisti stvari o prejemu oz. določanju višine pokojnine.

Neposredna povezava do sporočila: 16
6.10.2006 8:03:51   
pajčolanka
jap jap točn to, to se obravčunava pri pokojninah, sprašujem zato ker ko sem se menila po telefonu z eno socialno delavko me je začudeno vprašala če nimam tega? tako da bom šla se zdej pozanimat, da vsaj mal vidm, ker to kar piše na netu, kaj pa vem, mi bolj malo pove...oz. bolj malo razumem....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.10.2006 10:31:27   
Anonimen
Čemu nej bi biu pa ta varstveni dodatek sploh namenjen? In a je že vključen v pokojnino al se ga doda zraven? In to ni isto kukr dodatek za rekreacijo, a ne? user posted image
Tole je u bistvu prou smešn. Upokojencem dajejo dodatek za rekreacijo. Pa še nism nobenga vidla, da bi šou na fitnes. Sprehod u Tivoliju je pa zastonj. Kva pa potem sploh je rekreacija? user posted image
Pa nimam u osnovi nč proti penzionistom in penzijam. Jasn mi pa useen ni nč.

Neposredna povezava do sporočila: 18
6.10.2006 10:45:55   
Anonimen
Aha....
Zdej mi je pa jasn o čem govorite. To upokojenci dobijo enkrat na leto, tako kot zaposleni regres sam da se za penzioniste ne reče regresuser posted image .
Je pa letos blo maja in je blo 40.000. Vsaj pri penziji po mojem očetu. Pa mami je isto dobila. Se pa ta dodatek deli na to kolk otrok je. Pri nas sve dve in je vsaka dobila 20.000.

Kernesa pa to ni namenjeno fitnesu ampak starejšim ljudem ki dobivajo penzijo da nej bi si s tem plačal recmo toplice al pa morje.... al kar koli že.
Pa zarad tega noben ne obogati. Je pa ta dodatek odvisen od penzije se mi zdi. Tisti ki dobivajo manj kot 80.000(približno) se mi zdi da dobijo več. Nism pa ziher za znesek.
Sem pa ziher da si to maja dobila zraven ker avtomatsko nakažejo. Preglej si izpiske.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
6.10.2006 11:48:47   
pajčolanka
evo da poročam, sm prov razočarana nad tole državo no...vglavnem...
varstveni dodatek-sicer ne vem čemu je namenjen vglavnem, cenzus je 87.000 pa neki tolarčkov zraven. no in bm kr povedala na svojem primeru kr drgač ne vem če vem...vglavnem. z bratom si deliva pokojnino ki skupj znaša 82.000 pa kak tolar, cenzus je 87.000 to pomen da nam pripada še kao 5.000 vendar le če je ta znesek edini ki ga prijemaš!!! to pomeni če prijemaš še kak otroški dodatek ali štipendijo, in skupaj znaša vsota keša več kot 87.000 pol nimaš kj iskat, v nasprotnem primeru da ni toliko pol pač kao daš vlogo. nisem se spomnila da bi vprašala kako je recimo v mojem primeru ko otroški dodatek prijema samo moj brat...ne vem...evo to je to..ne vem pa čemu je namenejeno.

glede otroškega dodatka pa tud nj grejo nekam no...
moja mami ga ne more prijemat zame ker imam stalno prebivališče drugje. sama pa ga tudi ne morem uveljavljati ker ne izpoljnujem pogojev. če bi želelela izpolniti pogoje bi morala:
-biti sama v svojem gospodinjstvu (to je v bistvu še najlažje urediti oz. ni niti nek problem)
- potem mami bi mi morala izplačevati preživnino(in pol nj jst svojo mamo peljem k notarju in jo oderem za neki keša, čeprav ga že sedaj nima velik? malo morgen)
-morala bi živeti v najemniškem stanovanju-torej imeti in priložiti fotokopijo najemniške pogodbe(kaj nj z mojim rečeva njegovim staršem nj nama dajo zgornji štuk v najem? in pol bi to njiju-od mojega starše- udarlo po žepu pri dohodnini ker oddajata stanovanje? ja itak, hvala lepa.)
tako je to. edina šansa je da se prijavim nazaj na mamin naslov....ja itak le zakaj sm si spremenila naslov če ne zato ekr mi je tko boljš(in dobivam vso pošto in vse sem kjer živim že tri leta....)

vglavnem...aja tud pri penzijhi v primeru da ne vem rodim in to nimam nobenega dodatka nič...lahka sma izbiram, kaj želi starševski dodatek al penzije...oboje pa je 40.000 tko da....
nč zanimiva država res...lepo poskrbi za nas ki želimo otročka oz. ki jih majo- upam da se jim kmalu pridružim, ker otroka bom imela vendarle zaradi sebe ker si ga želiva in tako dalje, samo vseeno sm pričakovala malo več tudi od države....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?